Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý satirický snímek, který kritizuje poměry v americké armádě. Děj se odehrává v roce 1989, těsně před pádem východního bloku a američtí vojáci nemají nic jiného na práci, než vařit heroin. Moc povedená kritika do vlastních řad... černý humor střídají vážnější scény a ve výsledku vše působí prostě dobře. Doufám, že film dosáhl cílů, které se vytyčil, protože se opravdu povedl. Dobrá hudba, dobrý Joaquin Phoenix, dobrý scénář... ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Každý kto bol na vojne bude veľmi presne vedieť vo co go. Tankový prapor po americky. Možno to čo tu je prezentované je trochu extrémne, ale v princípe ak to platí v "najlepšej armáde na svete", tak v exponenciálnej miere sa s tým môžeme stotožniť aj napr. u nás. Nuda a bezcieľne zabíjanie času spolu s úletmi aké tu možno nájsť. Phoenix je v úlohe "veksláka" v armáde maximálna presvedčivý, čierny humor ma už dlho tak dobre nepobavil a niektoré hlášky sú skutočne skvostné. Aj tak najviac asi utkvie v pamäti nájazd tanku so sfetovanou posádkou na nemecké mestečko... Anna Paquin zase až tak sexy nie je, ale inak je obsadenie nadpriemerné. ()

Reklama

Berry 

všechny recenze uživatele

,,Kde jste to vzal?" ,,Santa Claus." ,,Tak Santa Claus, jo? Přinesl to komínem?" ,,Jo." To byl jenom takovej malej příklad hlášek, který ve filmu uslyšíte od Pana herce Joaquina Phoenixe, který drží celý film na sobě, aniž by musel nějak nepřirozeně přehrávat. Vztahu mezi ním a Annou Paquin nechybí ta správná chemie, takže jim bez problému uvěříte. Jinak, toho černýho humoru je tady opravdu dostatek, takže se nudit nebudete! Ať žije bod varu! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná sonda o fungování armádního života si zaslouží pochvalu především pro herecké obsazení – zejména u Joaquina Phoenixe. Děj se odehrává na americké vojenské základně umístěné v Německu, kde nudu střídá nuda a tak si několik vojáků zpříjemňuje čas (i finanční situaci) nejrůznějšími obchody s armádním zbožím nebo drogami. Korupci se však snaží rozmetat nový seržant, který má ovšem sympatickou dceru, která se hned stane vhodnou zbraní soukromé války jednoho z vojínů. Škoda jen, že druhá polovina snímku ztrácí na lesku a přibližuje se spíše do vod thrilleru!! ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

"Ááá, přejeli jsme brouka.." - Pro mě nezapomenutelná scéna - projížďka v tanku napříč městem. Příjemná komedie, která určitě pobaví o amerických vojácích v Německu a jejich černém obchodu víceméně s čímkoliv. Asi první film, kde jsem si všiml skvělého Joaquina Phoenixe a ještě více oblíbil Eda Harrise. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama