Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo tento film nie je tak kultový, ako by si zaslúžil. A treba ho pozerať najlepšie na večierku a pri minimálne alkoholom pozmenenom stave vedomia. VIDENÉ ZNOVA 2/20: Šok po prvom pozretí je samozrejme fuč, stále ide ale o perfektnú satiru, kde sa miesi humor s veľmi tragickými momentmi. Najdôležitejším kladom je ale podľa mňa fakt, že film z tohto prostredia (americká vojenská základňa v Berlíne) a zároveň z tejto doby už iný nevznikol. A tá jazda tankom je nesmrteľná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná sonda o fungování armádního života si zaslouží pochvalu především pro herecké obsazení – zejména u Joaquina Phoenixe. Děj se odehrává na americké vojenské základně umístěné v Německu, kde nudu střídá nuda a tak si několik vojáků zpříjemňuje čas (i finanční situaci) nejrůznějšími obchody s armádním zbožím nebo drogami. Korupci se však snaží rozmetat nový seržant, který má ovšem sympatickou dceru, která se hned stane vhodnou zbraní soukromé války jednoho z vojínů. Škoda jen, že druhá polovina snímku ztrácí na lesku a přibližuje se spíše do vod thrilleru!! ()

Reklama

Tomislav 

všechny recenze uživatele

"Guys,... guys! Just letting you know, Parsons is dead"... jo, jo, válka je svině, zlášť když je studená a voják se může jen škrábat na zadku, nacvičovat signály do amerického fotbalu nebo vařit herák. Stejně jako normální válka, měla i ta studená své hrdiny a oběti. O jedněch i o druhý a o jejich kombinacích vypovídá tahle šikovně střižená satira, která úspěšně balancuje na hraně mezi reálností a fikcí. Jestli chcete vidět něco z jiného soudku, nezbývá než vřele doporučit! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tři věci na Německu miluju - svůj Mercedes, neomezenou rychlost na dálnici a černý trh na všechno, co vás napadne." Byla-li tohle reálná ukázka toho, jak funguje americká základna na spřáteleným území, tak bych ji u nás chtěl taky. Teda kdybych si chtěl koupit tank nebo hromadu drog. Jenže já nechci. Jsem prostě pacifista, ale zbrojaři potřebujou vydělávat, tak se bude válčit. Dobrá, začněte. Já si k tomu pustím nějakou slušnou komedii, což ovšem tahle není. Pár fórů a špetka sarkasmu zkrátka dobrou komedii nedělá. Tohle je spíš varování. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bylo tam až moc okamžiků v kterých jsem umíral smíchy na to abych nedal 4*. Např . rozstřílení vlastního auta kulometem, nebo závěrečný záchranný skok, to opravdu stojí za to. Opět nepobírám překlad anglického originálu, ale možná dobře. Joaquin Phoenix opět dokazuje, že je víc než arogantní vládce Říma nebo úchyl z porno půjčovny. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama