Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff Powers (L.D. Phillips) je drsnej polda z LA a grázly nemá rád, což jim dává patřičně najevo. Po poslední akci už inspekci dojde s jeho metodami definitivně trpělivost. Ze šlamastyky ho vyseká až dávný parťák Dan Vaughn (S. Glenn) a nabídne mu členství v tajné policejní jednotce S.I.S. Nekorektní zacházení se zločinci je zde naopak povinností a Powers nadšeně přijímá. Z nového angažmá však není nadšená jeho přítelkyně Kelly (Chelsea Field), novinářka pasoucí po policejních aférách, jež tuší něco nekalého. (J.Connor)

(více)

Recenze (17)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co se tam dělo? Prej jste civěly na znásilnění?! Jo tak tahle policejní jednotka si servítky nebere. Jasně není to nic novýho pod sluncem, drsní policajti co vykonávají zákon ne zrovna v souladu s předpisy už tu byli v drsném Harrym Magnum force, ale ten námět mě nijak nepohoršuje. Jeden z filmů kde Lester ukazuje, že Komando a Zúčtování v malém Tokiu nebyli úplné náhody. Tohle není čistokrevný akčňák, spíš krimi drama, ale to nic nemění na faktu, že to odsýpá a je to zručně zrežírováno. Jenom škoda, že oproti charizmatickému Glennovi je tu Philips naprosto nevýrazný a jeho vrcholem je, když řekne tý negerce, že se má jít vysrat.55% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční snímek se silným příběhem o Speciální Pátrací Sekci (SIS), která zločince nezatýká, ale rovnou zabíjí a tím nadobro vyčistí ulice od zločinců. A aby to bylo nenapadnutelné, tiše sledují až bude zločin vykonán a pak teprve zasáhnou. Bohužel, někdy to odnesou i civilisté. Když se při dalším zásahu jedná o znásilnění a postižená je zastřelena, je to už i na nováčka Jeffa Powerse (výborný Lou Diamond Phillips) trochu moc. A svůj odpor dá náležitě najevo. Zprasený český dabing však zážitek hatí a film zbytečně pohřbívá, takže jsem si ho vychutnal v původním znění. Je to stará dobrá akční práce bez zbytečných zvláštních efektů, která se už dnes bohužel nevidí. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Lesterovi nepovedlo, film jsem zkoukl naschvál po Základně která mě celkem bavila, ale tady se Lester snažil hrát na drama. Což se mu vymstilo způsobem, že tenhle film je asi jeho nejhorší. Upřímě si už nepamatuji jestli na tomhle filmu bylo něco dobré, bohužel snad jen herci. Podprůměr. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lou Diamond v týmu tajnejch fízlů co vědí, kde se co šustne, dřív než se pachatel vůbec narodí a naplánuje to. Zvrat nastává, když dlouhovlasý máničce Louovi aka Jeffovi Powersovi se přestavá líbit přístup tajnejch fízlů, který se zkrátka s ničím neserou a odprasknou každýho hajzla, kterej pokouší jejich trpělivost.. asi bych si taky zastřílel. Začátek vypadá docela nabitě, ale otočí se to v bezduchou sračku, kde se plácá pátý přes devátý a furt se tam akorát mezi sebou dohadujou, co je správný a co ne jak v nějaký zasraný reality show. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku mozno bola zaujimava myslienka o praktikach policajneho komanda s prezývkou eskadra smrti, ktora berie zakon do vlastnych ruk rovnako ako legendarny Sudca Dredd a tych najnebezpecnejsich grazlov odpraskne na mieste cinu. Lenze akonahle sa ju scenaristi rozhodli pretaviť do scenara, tak ich asi postihlo zatemnenie mysle. Z elitnej policajnej jednotky sa zrazu stala banda totalnych amaterov, kde to pri kazdej akcii, ktoru vo filme vidime v lepsom pripade schytá nejaky nevinný civil a v horsom pripade dokonca clen jednotky. A najhorsich zlocincov tu reprezentuju trapaci, ktory vykradaju vecierky, pripadne znasilnuju po nociach zenske. Fakt prvotriedna elita tych najnebezpecnejsich zlocincov, kvôli ktorej je potrebne zalozit specialnu jednotku. Ha. ha. Spracovanie zaujimaveho nametu je proste jedna velka tragikomedia. Technicke spracovanie akcnych scen je sice drsne a nekompromisne ako je u Lestera zvykom, ale je to prd platne, kedze to super komando robi v kazdej scene jednu neskutocnu hovadinu za druhou, takze vas ani akcne sceny nenadchnu, ale skôr naseru. Jedinym plusom filmu je Scott Glenn, ktory dokazal svojej rozporuplnej postave dodat potrebnu hlbku vdaka comu neposobi ciernobielo a zaujima vas ako skonci. Zato Lou Diamond Phillips je len klasicky jednorozmerny ustredny kladny hrdina. Vo vedlajsich ulohach sa este mihne niekolko veteranov akcneho zanru. Vysledkom je film, ktory taha pod hladiny priemeru hlavne mizerny scenar. 4/10. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama