Krvavá lázeň
Krvavý kúpeľ
Horor / Mysteriózní
USA, 1999, 82 min
Daniel Liatowitsch, David Todd OcvirkObsah
Parta mladých lidí natáčí film ve vypůjčeném venkovském domě. Půvabná Kyra kreslí do skicáře tváře svých přátel a do mysli se ji tiše vkrádá záhadná postava. Všichni vědí o jejich šílených nočních můrách. Znají její temné obrázky, plné násilí a krve. Ale ještě nikdy nepotkali muže z Kiriiných nočních snů. Teď tu šanci dostali... jeden po druhém. Kruh zvráceného násilí a sadistického zabíjení se uzavírá. Stejně jako se uzavřel dům, z něhož není úniku. (oficiální text distributora)
J*A*S*M
Strašní herci, příšerná režie a grandiózně blbý scénář. Na to, jak je Kolobos ve všech směrech nepovedeným, se na něj ale až překvapivě bezproblémově kouká.(28.12.2009)
Tom Riddle
Opravdu ten jediný horor, u kterého jsem nahlas zavřískl, fakt. No a navíc to má brutálně dobrý konec. Ale nijak netoužím vidět to znovu. Nechci mít zas noční můry. Muehehe, Kolobos, já dnes večer existuju.(16.6.2007)
ScreamJay
Klasické gore, které se však tváří velmi obyčejně, příliš televizně. Výběr herců je trošku rozpačitou hrou s figurkami na šachovnici, kdy jeden je naprosto přirozený a přesvědčivý a druhý oproti tomu umělý jak poprsí Pamely Anderson. A s využitím diskofilních barev, které často uplatňuje můj oblíbený Dario Argento, skluz až k giallo filmu, kontrast mezi ostrou červenou a temnými odstíny modré a zelené, tohle dodává jinak béčkařskému projektu punc originality a velmi (až nečekaně) slušnou atmosféru. Mez brutality je leckdy mírně překročena, takže ta zprvu klasická teenagerka dokáže překročit svůj vlastní stín. Trochu Krvavé lázni ubližuje práce střihače, který jednotlivé sekvence spíše rozvláčnil než bytelně nabrousil. Dynamičnost kamery tak znatelně utrpěla. Ale i přes tohle a ještě navíc občasnou hysteričnost má tohle béčko opravdu něco do sebe. Navíc ty vražedné scény vykazují velkou rozmanitost a i když jsou předvídatelné, splatterový labužníci si přijdou na své. Viděl sem ale i lepší, takže za 3.(30.8.2004)
svik
Tomuto filmu davám **** neboť jsem se asi si 30 minut po něm srovnával myšlenky.(20.11.2005)
Karamanlis
Pozerateľný nezávislý whodunit slasher, ktorého tvorcovia si triezvo uvedomujú hranice svojich možností.(21.7.2010)
stration
Velice povedená hříčka! Všechno funguje jak má, krve se tvůrci nebojí, herci jsou celkem sympatičtí a ti co ne, brzo umřou. Pěkná oddychovka.(22.3.2009)
cariada
Pětice lidi přijíždí na inzerát, do jednoho domu, kde budou účastníci jakési reality show. Jednou z nich je i krásná Kyra, ale ta je poněkud úzkostlivá a ráda si ubližuje. Po pár dnech či hodinách se začnou dít divné věci a jeden po druhém děsivě umírají, ale kdo za tím stojí? Kyra tzvrdí, že vidí nákýho chlápka,´ale vzhledem k tomu, že bere prášky a ještě kreslí bizardní obrázky jí to samozřejmě nikdo nevěří. Kyra se probudí pořezaná v nemocnici a nikdo neví co je zač. A ona dál vzpomíná..., ale kdo za tím vším stojí...... ač je to celkem jasný zdání klame.....(28.6.2009)
misstake
Oproti tomu, že jsem od toho nic nečekal, mě tohle hodně překvapilo. Hlavní je, že i když scénář i film nejsou ničím výjimečné, tak je tu hustá atmosféra. Mez nechutnosti je ale občas s radostí tvůrci překračována a tak divák není ušetřen záběrů na vyhřezlá tepající střeva a podobně, ale jinak na večer strávený na samotě u lesa můžu doporučit.(21.3.2005)
Slimak
Dobrý horor ! Má pár momentů které spolehlivě vyděsí.(10.6.2006)
DAVID.LOPAN
5 mladých lidí je vybráno, aby se zůčastnilo pokusu, při kterém budou celý víkend sledováni kamerami v domě a bude zaznamenáváno jejich chování. Po první vraždě se však dům uzavře a není z něj úniku. Zní to sice jako zaběhnuté klišé, ale zvláštní hudba, zajímavá pointa a neméně zajímavý konec, z toho dělají docela dobrý horor. Jistě je to laciné jak fóry o politicích, ale přesto to má něco do sebe.75%(20.11.2009)
bourec
odpad!Tak tohle byl další příšernej zážitek,a od chvíle,kdy jsem začal nasávat filmy,který u nás nevyšli oficiálně,už několikátej.Miluju horory,nadpřirozený,brutální,mysteriózní,plný emocí atd.Ale v tomhle neni ani zbla toho,co dělá horor hororem.Trapný herci,trapná režie,debilní příběh.Chápu,že třeba někdo začíná nebo nedostane dost korunek,ale musí tam bejt alespoň talent.A když neni,jako v tomhle případě,tak je spousta práce jinýho druhu.Úklid ulic,popelnic,řemesla,který nikdo nechce dělat,a ne se srát do filmu,a kazit mi večer .0%.(16.6.2010)
Gardenboy
pfuj, nezmyselná magorina ktorá nezaujala ani mňa - v tom čase pubertialneho spratka.(21.11.2009)
Johny M.
Těch pár celkem brutálních scén je asi jediný pozitivum Kolobosu. Příšerní herci ztvárňující šíleně nesympatický postavy mi dokázali, že i při minimální stopáži se dá maximálně nudit... 1,5*(24.4.2011)
Pořez
Celkem překvapivý konec poměrně hezky okořenil jinak podprůměrný film. V těchto filmech se dá celkem předpokládat, že někdo zemře, respektive je zabit. Dokonce se téměř vyžaduje, aby smrt nebyla milosrdná, ale naopak zdlouhavá, bolestivá, krvavá... atd. Více méně tam všechno, niméně více nápaditosti by neuškodilo. Ale i tak by to asi nepomohlo :o((7.10.2004)
AngiS
To jsem si takhle jednou večer pustila nepopsaný dvd. Už to nikdy víc neudělám. Proboha, to byla taková blbost, že ani nedokážu říct proč, nedokážu si ani odpovědět, proč jsem u toho vydržela sedět až do konce. Jednu hvězdičku si to zaslouží jen za ten konec.(10.7.2007)
Wolf
Strasna kravina, divim se, ze jsem u toho vydrzel(30.8.2004)
Cechyno4
Koukatelný slasher, který ovšem spadá do podprůměru. I proto, že vypadá příliš televizně. To už zde bylo také jednou napsáno.(3.7.2011)
xander
Je to malý, amattérsky ale celkom vydarený horor. Tvorcovia vedia že ich snímok je len malý horor a vo filme si robia srandu z béčkových hororov ( teda aj z vlastného filmu ). Iak je to ale celkom vážny a celkom napínavý film a kamera vôbec neodvracia decentne zrak. Myslím si že tento snímok splnik svoju úlohu a vôbec nechce vypadať ako niečo viac než nenáročná zábava, čo pri niektorých béčkach býva zvykom. A to je sympatické ako aj 3 hviezdičky.(10.5.2004)
Figuto
Kdysi jsem ho viděl v televizi a utkvěl mi v paměti. Napodruhé už to není tak intenzivní zážitek, ale první dojem stál za to.(30.1.2010)
spawnxp
Možná to má půvab pro "sebepoškozovače", já tam nic nenašel. A provedení? Laserový čidla v kuchyni, prapodivný pasti ve zdech, lidi co se chovaj jak dementi? Snad ty finálně naaranžovaný "artefakty"... a konec, kterej mě, přiznávám, překvapil, protože jsem vůbec žádnou pointu nečekal.(18.5.2011)