Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto oblíbeném kung-fu snímku ztvárnil Ti Lung mladého bojovníka, jenž si říká „Bezejmenný“. Role, která je poněkud opačného charakteru v porovnání s jeho obvyklými kladnými hrdiny, tedy arogantní a bezcitný šermíř, který kvůli titulu zabije i svoji lásku, mu padla takřka dokonale. Vystupuje tu i další hongkongská hvězda Ku Feng, který ztvárnil dokonalého a dosud neporaženého šermíře u dvora, jejž musí Ti Lung porazit, aby se stal králem meče. Snímek vyniká perfektní atmosférou, dokonalými souboji, jednoduchou a silnou zápletkou, jež je promítnuta do žánrově vysoce nadprůměrného scénáře. Ten pak naplňuje hvězdné herecké obsazení a skvělé výkony jednotlivých protagonistů. V hlavní ženské roli zazářila křehká Lin Chen Chi. Režisér Hua Shan tímto zdařilým filmem velmi silně zaútočil na nekorunovaného krále žánru Changa Cheha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Již klasicky vynikající Lung Ti v dalším velmi akčním, bojovém, ale svým způsobem i promyšleným filmem, kterému se vedle kulis a "tvrdých" prostřihů (bitka v chrámě->střih->bitva v lese:)) nedá příliš vytknout. Pokud podobně laděným filmům pravidelně odpouštíte některé drobnosti jako barvu krve nebo právě zmiňované trochu se opakující kulisy, budete velmi spokojeni. Příběh "Bezejmenného" má slušné tempo, neustále se střídají šermířské souboje a "cesta" hlavního hrdiny. Vše osudově vyústí v závěrečném souboji převážně ve vodě se soupeřem, kterého během filmu poznáte velmi rychle (což je trochu na škodu, to tajemno tam pak chybí). Přesto, další "Shaw br. " film, který jsem díky MGM viděl a vůbec mi nevadil dabing ani šílený formát vysílání. Pro milovníky již tradiční povinnost. ()

Fill16 

všechny recenze uživatele

Takovéto filmy s báječnou atmosférou, prostředím, strhujícím tempem a vynikajícími krvavými souboji mohu sledovat neustále. Vlastně opět nemám co vytknout. Filmu také prospívají krátké, ale velmi pěkné lehké erotické scény a krásná Lily Li, která snad potěšila více, než postava, kterého hraje borec Lung Ti. Nezapomenutelné souboje jsou také velkým plusem a hlavním lákadlem sehnat si tento snímek. Martial arts tak jak je mám rád. Shlédnuto v původním znění s anglickými titulky ()

Reklama

Navaran 

všechny recenze uživatele

Soul of the sword-je to skoro k neuvěření,ale tento film ukazuje,že v Ti Lungovi skutečně bylo herecké nadání. Role,která byla poněkud opačného charakteru tj. arogantní a bezcitný šermíř bezejmený,který si kvůli titulu zabije i svoji lásku,než jsme u něj zvyklí mu dokonale sedla. Vystupuje tu samozřejmě i Ku Feng,který kraje dokonalého šermíře,jehož musí Ti Lung překonat v souboji,aby se stal králem meče. I ten tu- jak jinak -hraje dokonale,ale jemu bylo dáno od přírody, a je to opravdu "pan herec". Tento film ve mě zůstane ještě dlouho,jako jeden z nejlepších kousků,protože je to démant,který se leskne v koruně HK filmu. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Většina wuxia variací na téma "cena za slávu" píše. Z premisy "boj pro slávu, meč pro meč" často vycházejí ohromně atmosférické kousky a Soul of the Sword je jedním z nich. Na světě bojovníků odříznutém od okolního světa a reality je něco nesmírně klaustrofobního, depresivního - a prazvláštně lyrického. Tenhle film to dokonale podchytil. Ne že bych neměla výhrady. Ale druhá polovina a zejména pak závěrečná třetina Soul of the Sword většinu mých výhrad odvanula - a zametla po nich stopy. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

SOUL OF THE SWORD Naprosto vynikající swordplay, řekla bych atmosférická záležitost, která se povedla ve všech aspektech. Vynikající souboje, které vytvářel Ton Gaai (jak jinak), na wuxia neuvěřitelně dobrý scénář, jednoduchá a silná zápletka, hvězdné herecké obsazení a hlavně výkony hlavních protagonistů mě dostaly. Ku Feng je samozřejmě skvělý, ale u Ti Lunga bych nikdy nečekala takový herecký výkon. Jeho arogantní a chladný šermíř je v ostrém kontrastu s ustálenými typy, které vždycky hrál a s podivem mu dokonale sednul. Křehká Lin Chen Chi také, myslím předvedla to nejlepší ze své filmografie, jen Norman Chu se trochu ztrácel, ale jeho lehká erotická scéna neměla chybu. Režisér Hua Shan mě hodně překvapil a zaujal. Ještě se mi nestalo, aby jedním filmem někdo takhle zahýbal trůnem Changa Cheh v mém žebříčku nejlepších wuxia. To se nepodařilo Chor Yuenovi a už vůbec ne Zhangovi Yimou, ale tenhle nenápadný chlapík to zvládl během 84 minut, aniž musel použít něco víc, než docela obyčejný meč. 10/10 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama