Reklama

Reklama

Recenze (3)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Prequel k Water Margin trilogii (Delightful Forest, Water Margin, All Men Are Brothers) mapuje pohnuté začátky Wu Songovy heroické pouti a soustředí se hlavně na vřelý Wu Songův vztah ke staršímu bratrovi, který ho vychoval. Tiger Killer je silně nadprůměrná záležitost, jíž kupodivu nekraluje ani tak Ti Lung v titulní roli, jako spíš Ku Feng coby jeho bratr. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Wu Sung je stejný macho jako v pokračování (Delightful Forest), ale uznání si tady zaslouží především působivě podané drama ústředního páru, Ku Feng a Chin Lien. Tragický osud ženských hrdinek ostatně panu režisérovi šel i dříve, viz např. Love Eterne. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tiger Killer je další netypický film s Ti Lungem. Rozhodně nejde o kung fu, toho se ve filmu moc nevyskytuje a začátek, prošpikovaný komickou bitkou s tygrem člověka ukolébá. Ale od poloviny je film hodně syrové drama plné Číny, konfuciánské morálky a hodně jiného vidění světa. Pro Evropana je to honě zvláštní a poučný zážitek. Navíc Ku Feng v roli staršího bratra Wu je opravdu vynikající. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama