Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (375)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nechtěně zábavná hovadina, při které má bránice dostala pořádně zabrat. Film vypadá skoro jako parodie, ale to, že je míněn vážně, jeho komičnost ještě zvyšuje. Ať jde o scény s vylitým nitroglycerinem, či horolezkyní visící na skalní stěně, v pohodě překonávající i lavinu. Vrcholem všeho je pak setkání jedné z postav se svojí zmrzlou manželkou v prostředí papundeklových kulis, to už jsem prostě nevydržel a svíjel jsem se smíchy. Měl jsem pocit, jako bych se díval na sled skečů od Monthy Python. Tuhle komedii bych pouštěl horolezcům v base-campu před výstupem, pobavili by se a při nějakém splínu by si prostě vzpomněli na Vertical Limit a hned by se jim lezlo lépe :o). Jinak O´Donnell je zoufale necharismatický a navíc špatný herec a lavina všemožných klišé je vážně smrtící. Mám rád filmy z horolezeckého prostředí, hory mně odjkaživa fascinovaly, ale tohle vážně NE.....A mimochodem, úvodní scéna je ukradena ze staršího francouzského filmu "Pozvednu svůj hrob výše", kde se nachází navlas stejná situace. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bezduchá a hloupá akční podívaná, která je tak leda výsměchem všem těm, kteří se z pouti za překonáním sebe sama nevrátili. Pokud se vám první polovina zdá celkem dobrá, počkejte na manželku Scotta Glenna, to vás definitivně uzemní. A ještě k tomu to trvá dvě hodiny, šmarjápano. Já nevím, jestli je to tím Chrisem O'Donnelem, ale víc než 20% by mi přišlo hloupější než tvrdit, že Schumacher je lepší než Senna. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není špatný, akorát u něj musíte uvažovat jako horolezci na nějaké čtyřtisícovce. A zkuste uvažovat, když se vám nedostává kyslíku. 55% Zajímavé komentáře: kinej, Cooper, fantoci ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Navrhuju přejmenování tohoto filmu na Adrenalin Limit. První scéna (a v podstatě všechny další): kdyby se mi tohle stalo, třesu se strachem jen při pohledu na sebemenší kopeček... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $69,243,859Tržby Celosvetovo $215,663,859║ Adrenalínová jazda, ohlušujúca smršť ako sa patrí. /videl v kine: 80%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Ani obcas velmi dobre natocene horske sekvence nemuzou divakovi nahradit zklamani z hodne spatneho filmu, ktery nema prakticky co nabidnout. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Některé scény hodně přehnané (přeskakování z vrtulníku), ale proč ne - hezky se na to kouká. Chris je nevýrazný jako obvykle, ale jako obvykle zajímavou postavu vytváří Scott Glenn. No a krásně akční hudba James Newtona Howarda. ()

hirnlego odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuto "výtvoru" cítím ze záhadných důvodů takřka bytostný odpor (možná kvůli postavě Annie, možná kvůli nesympatické herečce samotné a možná i kvůli spoustě trapných scén a - ne, radši po mně nějakou bližší specifikaci nechtějte - prostě...PÍ-ČO-VI-NA), takže jinam než do odpadu ho šoupnout nemůžu... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Utah ,2. Three Years Later ,3. I Need One More ,4. Base Camp ,5. You Wanna Do This? ,6. Spindrift ,7. Avalanche ,8. Your Father Was A Smart Man ,9. Don't Touch Her ,10. Maybe You Should Turn Back ,11. Nitro ,12. Vaughn Decides ,13. Annie And Peter ,14. Peter's Jump/Tom's Heart ,15. It's A Good Song , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell ZLATÝM OKOM a ZORROVOU MASKOU predviedol cit pre tempo, atmosféru a hereckú chémiu, ale vo svojej filmografii má aj priemerné a rutinné filmy a snežný VERTICAL LIMIT patrí medzi ne. Na tom sa rovnakou mierou podpísal neprekvapivý scenár, atmosféra/výprava nedosahujúca ani polovicu zo skvelého CLIFFHANGERA a z nudného hereckého obsadenia vybočujú len Scott Glenn, nadrogovaná dvojica a zaujímavý Bill Paxton. Naopak, snímke škodí Chris O´Donnell, ktorý je príšerný takmer vo všetkom (s výnimkou VYPRÁŽANÝCH ZELENÝCH PARADAJOK). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

pokud vám nevadí, že mozkové buňky při tomto filmu zapojíte jen na vlastní riziko, dá se na to koukat. ale ono se dá koukat na kdeco, že? výstup do kolika že? osmi tisíc metrů za jeden den? to už mi v mozku zabzučelo jak palubnímu počítači lodi Nostromo při přijmutí záchranného signálu z planety LV 426. následných několik scén s nitroglycerinem a s lezením do hor mě však opět usadilo do křesla s výrazem debilního idiota. proti tomuhle jsou dobrý i Rodinný pouta, tam aspoň člověk ví, do čeho leze. úvodní scéna je sice celkem zajímavá, ale kolikrát jsme už něco podobnýho viděli třeba v medicopter nebo kdekoliv jinde, že? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je jako pes. Když něco uvidí, chce to hned sežrat. A když to nemůže sežrat, tak to roztrhá. A když to nemůže roztrhat, tak to počůrá." Cyril a Malcolm Benchové mě bavili, stejně tak ostřílený vlk Montgomery Wick. To ostatní mi moc zajímavé nepřipadalo, protože i když jsem dosud nestál na žádném vrcholu osmitisícovky, tak si troufnu tvrdit, že vystoupat ze základního tábora rovnou na vrchol K2 by nedokázal ani Chuck Norris. Ale ponechme stranou horolezecké nesmysly a porušování fyzikálních zákonů a soustřeďme se na film. Ten ve mně vzbudil pocit, že kdybych šel náhodou kolem K2 a měl s sebou sandály s protiskluzovou podrážkou, tak bych na ten kopeček asi taky vylezl. Nejsem si zcela jist, zda-li jsem měl získat tento pocit, ale jinak to byla pouze nuda, při které se lezlo, padalo, vybuchovalo, vraždilo, dusilo ... a takhle napsané to vůbec nevypadá tak zle. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný bezkrevný a vynucený film, který nevzbudí zájem o hrdiny ani jejich misi. Místy hezké obrázky to nemůžou zachránit, protože krom nich tu skutečně nic není, navíc i ony jsou dost instantní. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...Dřeň nadlenvin vám v tomto akčňáku možná nějaký ten hormon uvolní, leč při tom se vám vzpění krev a stoupne tlak ze zoufale upocené story a vlastně docela marné a zbytečné popcornové filmové rutiny... Ne průměrný - podprůměrný film! ()

Reklama

Reklama