Jako kočky a psi
Rodinný / Dobrodružný / Komedie
USA, 2001, 87 min
Lawrence GutermanHudba:
John DebneyPlakáty
Ovládnout svět - o to tady běží!
Už od počátků věků zuří na planetě Zemi tajná válka o její ovládnutí mezi dvěma rasami. Ta válka je tak dobře skryta lidským zrakům, že se klidně může odehrávat ve vašem obýváku a vy ji ani nezaregistrujete. A stejně jako u lidských válečných konfliktů, i zde došlo po letech vyjednávání k uzavření křehkého příměří. Právě v těchto dnech mu hrozí, že bude pohřbeno pod novou vlnou nepřátelství. A co se v takové chvíli stane s námi lidmi, kteří jsme nic netušíce na míru mezi kočkami a psy bytostně závislí? Raději nedomýšlet. Raději bez dechu sledujme manévry kočičích jednotek, které se pod vedením maniakálního kocoura Tinklese rozhodly dobýt domácnost profesora Brodyho, který má možnost vstoupit do dějin jako první vědec na světě, který vyvinul lék proti alergii na psy. A pak už nic nebude stát kočičí invazi v cestě... (oficiální text distributora)
golfista
Mám osobně rád úplně jiný typ animované zábavy. Tohle mi opravdu nesedlo i když vyhrál můj Beagle :-)(26.2.2003)
Gemini
Ano, animace nic moc, příběh dostatečně dementní, aby odradil kohokoliv od reprízy na hodně dlouho a pár zcela šílených zvířecích vychytávek. Jenže pak začne hlodat ten červík "ale hele, ten ruskej kocour..." a tak podobně a nakonec neodoláte:) Jenže tenhle interval je opravdu, opravdu dlouhý a nebýt někoho mladšího, kdo to ještě neviděl, nejspíš bych odolal;)(29.11.2006)
Tosim
Nebýt toho nápadu, zpracování a hlavně některých vybroušených slovních vtípků, byl by tento snímek jen obyčejným rodinným filmem, dá-li se to tak říct, bez špetky pořádné fantazie.(5.6.2004)
Radyo
Čekal jsem humor, bylo ho málo. Čekal jsem nápaditost, bylo jí málo. Čekal jsem triky, bylo jich málo. Čekal jsem film, ale byl to odvar.(18.1.2004)
Tom Hardy
Škoda, že tvůrci zvolili kompromis, aby film co nejvíce vyhovoval i mladším divákům a neudělali raději další shrekovskej dospěláckej animák. Občas to má šťávu, ale občas je to k uzoufání...(13.9.2002)
Matty
Mít odpovídající věk, uchcávám blahem. 65%(27.6.2006)
gouryella
Rada triku je hodne nepovedenych, ale to mi nezabranilo v tom, abych se vetsinu filmu slusne nebavil u teto velmi povedene komedie, kde pocitacove delani psi a kocky jasne prehravaji sve lidske kolegy.(3.8.2002)
Anthony
Film je, zdá se, určen spíše pro mladší publikum - tj. přes svou originalitu mě moc nezaujal. Živí herci nedostali příliš prostoru (Perkinsová mi přímo vadila) a počítačová zvířata v soubojích byla docela nevěrohodná - možná to tak ale v rámci nadsázky mělo být. Potěšila elfmanovská hudba Johna Debneyho. Nejvíce jsem se pobavil u ruského agenta - především pro báječný dabing (podobný efekt měl Lev Andropov v Armageddonu).(3.8.2003)
woody
Na to že je hodně triků nepodařených a pár zvířat vypadá fakt jako vycpaná jsem se slučně po dětsku pobavil a scéna Ruská koška,dobrá koška byla výborná(i když ne trikově).(3.8.2003)
AngelAngie
Hezké, ale .. nedostačující ..(22.5.2008)
║Rozpočet $60miliónov║Tržby USA $93,385,515║Tržby Celosvetovo $200,687,492║ no otras, to ako pokračovanie z 2010 tohto čuda, ma oproti tomuto fakt aj nejakú úroveň(28.12.2008)
mandes
rozpocet-$60 million trzby- $200,687,492(23.9.2006)
Oskar
Že psi řídí veškeré naše jednání, je snad jasné. Napadlo vás třeba někdy, proč se říká "psí počasí"? Pejskaři vědí. Když je hezky, sucho a jaro, člověk by byl ochoten i tak trochu vířit a skotačit, pes kráčí disciplinovaně a rozvážně jako anglický buldok, i když je to německý boxer. A když je mokro a blátivo, pokládá za stavovskou čest vycachtat se v každé louži, zběsile vířit a skotačit jako francouzský pudl a ne německý boxer. Takže základní myšlenka je vlastně podepřena realitou. :-) O zákeřnosti koček snad taky nikdo nepochybuje a bondovská stylizace film příjemně odlehčuje a řadí ho mezi ty nápaditější produkty žánru rodinné komedie. 60 %(19.4.2005)
movie
Velmi infantilní zábava, které jsem skoro téměř podlehl!Škoda, že celý snímek není tak zábavný jako prvních 40 minut (scéna s "rusem" nebo "ninja kočky")!(12.10.2002)
Jossie
O čem to tady mluvíte??? To není rodinný film , ale hrozná hovadina. A animace jsou taky dost příšerné.(14.11.2004)
B!shop
Docela zabavna blbost, ktera schema vicemene obslehla ze Small soldiers, akorat misto vojaku a potvor tu mame kocky a psy. Dej docela svizne odsejpa, Jeff Goldblum prijemne saskuje a obcas se povede naka zabavna hlaska nebo scena. Zvirata "hrajou" docela solidne, akorat kdyz jsou nahrazeny trikama, tak to bohuzel docela bije do oci. A o nic vic tu vlastne nejde, proste infantilni zabava, ktera ale dokaze pobavit.(20.6.2009)
Faidra
Hezká zvířátka. Ale když vylezete ven, uvidíte je také. Zadarmo a navíc si můžete pokecat s majitelem.(25.7.2007)
Hal_Moore
Pěkná pohádka, jen co je pravda. Nenudil jsem se ani chvíli. Tři hvězdy musím dát za perfektního čínského naháče. Podobného mám aji já... Jinak film je klasickej průměr s mluvícími zvířaty. Nejlepší ze všeho? Scény se soudruhem kocourem.(31.12.2005)
Dever
Soundtrack John Debney: 1. Main Titles - John Debney ,2. Neighborhood ,3. Lou the Dreamer ,4. Meet Mr. Tinkles/The Formula ,5. Kung-Fu Kats ,6. Meet the Team ,7. Russian! ,8. Team Theme/Montage/The Discovery ,9. Tinkles Plots/Limo Ride/Flocking Factory ,10. Blasting to Headquarters ,11. Lou Saves the Day ,12. Lou's Alive! ,13. Dress-Up Time for Tinkles ,(10.5.2011)
arachneuss
Kultovní klasika mého dětství a první mnou viděný film v multiplexu.(19.6.2008)
| V kinech ČR od: | 22.11.2001 |
|---|---|