Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do obchodu Thomase Kreska, bezelstného a naivního holiče vejde Arnet muž z podsvětí netuší, že se od základů změní jeho život. Ten muž totiž ukradl vzácné čínské mince z místního muzea a poté, co nešťastnou náhodou upadne na holičovy nůžky, má Thomson jedinečnou příležitost, jak přijít k milionům. Při bláznivé honbě za mincemi, kde o hloupost rozhodně není nouze, se však Thomas nejednou ocitne v nebezpečí života, aby byl nakonec zachráněn půvabnou policistkou Meredith. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

5150 

všechny recenze uživatele

Podobných černých krimi-komedií vzniklo ke konci 90. let celá řada (ČERNÝ ČTVRTEK, NEROVNÁ PARTIE, V ČÍNĚ JEDÍ PSY, PODFU(C)K, atd.) a ŘETĚZ BLÁZNŮ se mezi nimi rozhodně neztratí. Jeho největší předností je velmi dobrý scénář s celou řadou krásných postav (mj. Elijah Wood v roli nájemného zabijáka, Orlando Jones v roli transvestity, Salma Hayek v roli detektiva a dívky z Playboye, atd.) a vtipných momentů (nej. - odklízení těla Jeffa Goldbluma). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, bez jediného výrazného momentu, to nemá v poměrně bohatém žánrovém zastoupení moc snadné. Mohlo se jít s tak vynikajícím hereckým obsazením více pod kůži. Už samotná zápletka s ukradenými čínskými mincemi je dost slabá. Jenže pak se film rozběhne po příchodu Jeffa Goldbluma do holičství, kde stříhá Steve Zahn. Následné upadnutí na jeho nůžky je předčasným vrcholem filmu, a pak ještě všechny scény s výborným Elijah Woodem. Salma Hayek jako vnadná policistka umí udělat to pravé erotické dusno, zvláště když se ve filmu listuje časopisem s jejími lascivními fotkami. Jenže to je asi tak všechno. Zvláštní švédské režisérské seskupení s ještě zvláštnějším uměleckým pojmenováním Traktor mělo na valníku prostor pro řadu zajímavých postav, ale současně tam mělo taky plno děravých pytlů, z nichž se během filmu nepříliš dobře pospojované nápady někam vysypaly. Ani zrno nazmar, v tomhle případě nic neřeší, protože dohled si nad nezkušenými režiséry věnující se hlavně reklamám a hudebním klipům nikdo nevzal, a tak vznikla zhola průměrná černá komedie se skvělým hereckým obsazením, ale nic víc v tom nehledejte. Utržení z řetězu bláznů budou asi jen diváci po zhlédnutí tohoto nevýrazného filmu. 40% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Traktor, jako režisér tohoto filmu odvedl stejně dobrou práci jakou odvádí na poli. Potěšila i celkem hvězdná herecká parta, která se v rozhovorech přiiznala, že práce s Traktorem byla velmi zajímavá a je to pro ně nová zkušenost. Každá postava ve filmu mě byla nesmírně blízká a zcela jsem chápal jejich chování, my magoři máme pro sebe totiž pochopení, kterého se nám nedostává od ostatních lidí. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Navzdory celkem slušnému obsazení lacině působící směska Podfucku a Pulp fiction. Nemá to žádnou pořádnou atmosféru, proplétání dějových linek působí poněkud samoúčelně. Steva Zahna jsem nějak výrazněji zaregistroval poprvé, z tohoto filmu bych usuzoval, že vrcholem jeho komediálních schopností je neustále se tvářit jako trouba. Asi nejzábavnější byla nakonec postava Elijaha Wooda... ()

LaGomme 

všechny recenze uživatele

Průměrná žánrovka, u kterého je hvězdné obsazení spíš na škodu než k užitku. Celkově dost nevýrazní herci hráli ještě nevýraznější postavy hlavně díky dost plytkýmu scénáři. Scénky, který se mohly stát klidně kultovní (střelci v nemocnici,...) sou tak akorát prázdné a nudné nic a u některých sem měl dost silný nutkání to vypnout. Ale jinak vcelku koukatelný, na Boyla nebo Ritchieho žánrový klasiky to však nemá ani zdaleka. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (Terva)
  • Film režírovala skupina švédských producentů a režisérů s názvem Traktor. (Terva)

Reklama

Reklama