Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do obchodu Thomase Kreska, bezelstného a naivního holiče vejde Arnet muž z podsvětí netuší, že se od základů změní jeho život. Ten muž totiž ukradl vzácné čínské mince z místního muzea a poté, co nešťastnou náhodou upadne na holičovy nůžky, má Thomson jedinečnou příležitost, jak přijít k milionům. Při bláznivé honbě za mincemi, kde o hloupost rozhodně není nouze, se však Thomas nejednou ocitne v nebezpečí života, aby byl nakonec zachráněn půvabnou policistkou Meredith. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Traktor, jako režisér tohoto filmu odvedl stejně dobrou práci jakou odvádí na poli. Potěšila i celkem hvězdná herecká parta, která se v rozhovorech přiiznala, že práce s Traktorem byla velmi zajímavá a je to pro ně nová zkušenost. Každá postava ve filmu mě byla nesmírně blízká a zcela jsem chápal jejich chování, my magoři máme pro sebe totiž pochopení, kterého se nám nedostává od ostatních lidí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, dámy a pánové. Tohle je přesně ten typ filmů, který z Vás udělá blázna a pokud v tu chvíli bude v televizi sledovat tento film více lidí, budeme moci mluvit o řetězu bláznů. Traktor, který není Zetor, ale neidentifikovatelný objekt ze Západu se pokusil natočit cosi, co má fajnové videoklipové vsuvky. Ještě aby ne. Tenhle traktor má s videoklipy výrazné zkušenosti. Každopádně ty jsou podpořený bláznivým příběhem a fajnovou atmosférou. Na jedno zkouknutí je to určitě bez problémů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem zjistil, ze reziser tyhle komedie se jmenuje Traktor a ze nic jinyho nenatocil, tak sem se trosku obaval, co to bude, ale musim priznat, ze to byla opravdu vyborna komedie plna cerneho humoru. Sice by to chtelo trosku sviznejsi tempo, mistama tam byli nudny casti, ale jako celek to fungovalo dobre. Bal jsem se jak to skonci, protoze tvurci dej cim dal vic zamotavali, ale nakonec vse dobre zvladli. Pekny bylo, ze nektere scenky byli videt z pohledu ruznych osob. Steve Zahn v roli holice byl vopravdu krutej a spolu se svym skautskym kamosem vypadali jako nejvetsi ubozaci na svete. Role sedli i Jeffovi Goldblumovi a Elijahovi Woodovy, ktery byli v rolich zabijaku naprosto paradni. Spousta scen byla opravdu drsnejch a ja se u nich fakt hodne nasmal. Celkove jsem se dobre bavil, ale kvalit komedii Guye Ritchieho to fakt nedosahuje, protoze ty jsou sviznejsi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve svém dosavadním životě jsem si ještě nenechal smrtonosně spadnout opáleného zabijáka na nůžky, takže netuším jaké to je, když se na dráhu zločinu vydám s přerostlým skautem, běhají kolem mne osamělí zabijáci či sestřička transvestita, vyšetřuje mne playboyová policistka a můj syn nedokáže svižně prohnat střevy cenné mince. Z výše uvedeného je patrně zřejmé, že se jedná o slušnou hovadinu, ale velmi solidně obsazenou a nakonec i docela zábavnou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

taková hrozná blbůstka, docela mi to připomělo sbal prachy a vypadni, ale bylo to o dost horší, spíš to vypadalo jako nějaká groteska, než nějakej film, ale občas to bylo i vtipný a dalo se u toho slušně pobavit. Ale na to že tam byly docela dobrý herci jako Goldblum nebo Hayek, tak to bylo udělaný až moc amatérsky. Jediný co nemělo chybu, je Steve Zahn jako vymaštěnej holič, ale to na víc než 3* nestačí ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Řetěz bláznů spadá se série černých krimikomedií, jejichž úspěch odstartoval Guy Ritchie se svým veleúspěšným hitem Sbal prachy a vypadni. Řetěz bláznů je sice hvězdně obsazený, ale jinak jde o béčko, které se opravdu nesnaží o nic hlubokomyslného a od samého začátku sklouzává spíš do crazy komedie. Řetěz náhod, nedorozumění, bláznivých situací, se kterým bude divák spokojený, pokud nečeká festivalovou podívanou a je schopen scénáristovi odpustit, že všechno podřizuje jednoduché zábavě. V podstatě jsem se bavil víc než u oceňované Pařby v Las Vegas a i když opravdu nejde o nějaký velký film a reálný odstup kvality např. u výše zmíněného Sbal prachy a vypadni je spíš dvouhvězdičkový, přikláním se nakonec ke čtvrté hvězdičce. Takový Tom Wilkinson, Jeff Goldblum nebo Elijah Wood si totiž své roličky užívají a Salma Hayek vlastně paroduje osudové krásky, které si v řadě předchozích snímků zahrála. Celkový dojem: 70 %. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zabavna dejovo prepletena komedia, najlepsie to v komentari vystihol Enspigl, akurat ze mne tie postavy az tak blizke neboli, ale bavia ma tieto tipy filmov. Vdaka ukradnutym hodnotnym minciam je dej zrazu tak chaoticky, ze sa zda, ze by to mohlo byt neprehladne, ale nie je to tak. Vsetko do seba zapada ako puzzle a prekvapive su az prilis caste nahody zucastnenych postav, ktore skoro vsetky maju s tymi mincami nieco spolocne a ktore sa nejakym zazrakom niekde stretnu. Potesilo ma aj hviezdne obsadenie a film som si pozrel hlavne vdaka mojmu oblubenemu hercovi Jeffovi Goldblumovi. Inac pre informaciu reziser s podivuhodnou prezyvkou Traktor je nick skupiny piatich mladych svedskych reziserov a dvoch producentov... 16.12.2010 _______ Steve Zahn - (Kresk) +++ Salma Hayek - (Policajtka Kolko) +++ Jeff Goldblum - (Avnet) +++ Elijah Wood - (Nájomný strelec Mikey) +++ David Cross - (Skaut Andy) +++ Tom Wilkinson - (Bollingsworth) +++ Orlando Jones - (Transvestita Miss Cocoa) +++ David Hyde Pierce - (Mr. Kerner) +++ Lara Flynn Boyle - (Karen) +++ Michael Rapaport - (Hitman) +++ Hudba: David A. Hughes a John Murphy +++ ()

juta 

všechny recenze uživatele

Filmy s propojeným dějem a postavami mám hodně rád. Skládanka, která se postupně dává dohromady. Dobří herci, se kterými jsem se bavil a zasmál. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Žijeme ve zvláštní době. Kůrovci napadají Hrad, věznice mají leden otevřených dveří, venku mrzne tak, že jsem našeho kocoura musel polít horkou vodou, aby ráno vstal z verandy, a Traktor nám režíruje filmy... Klika, že existují jistoty jako šelma Salma, o které se člověk v této pseudodobě může opřít a v klidu spočinout. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, bez jediného výrazného momentu, to nemá v poměrně bohatém žánrovém zastoupení moc snadné. Mohlo se jít s tak vynikajícím hereckým obsazením více pod kůži. Už samotná zápletka s ukradenými čínskými mincemi je dost slabá. Jenže pak se film rozběhne po příchodu Jeffa Goldbluma do holičství, kde stříhá Steve Zahn. Následné upadnutí na jeho nůžky je předčasným vrcholem filmu, a pak ještě všechny scény s výborným Elijah Woodem. Salma Hayek jako vnadná policistka umí udělat to pravé erotické dusno, zvláště když se ve filmu listuje časopisem s jejími lascivními fotkami. Jenže to je asi tak všechno. Zvláštní švédské režisérské seskupení s ještě zvláštnějším uměleckým pojmenováním Traktor mělo na valníku prostor pro řadu zajímavých postav, ale současně tam mělo taky plno děravých pytlů, z nichž se během filmu nepříliš dobře pospojované nápady někam vysypaly. Ani zrno nazmar, v tomhle případě nic neřeší, protože dohled si nad nezkušenými režiséry věnující se hlavně reklamám a hudebním klipům nikdo nevzal, a tak vznikla zhola průměrná černá komedie se skvělým hereckým obsazením, ale nic víc v tom nehledejte. Utržení z řetězu bláznů budou asi jen diváci po zhlédnutí tohoto nevýrazného filmu. 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zamotána, absurdní komedie o řadě svérázných a rozdílných postav, která se zaplete do kolotoče, divokých situací. Existují i daleko lepší kousky ale i tato je občas překvapivě zábavná. S daným hereckým ansámblem, jsem však čekal více. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Podobných černých krimi-komedií vzniklo ke konci 90. let celá řada (ČERNÝ ČTVRTEK, NEROVNÁ PARTIE, V ČÍNĚ JEDÍ PSY, PODFU(C)K, atd.) a ŘETĚZ BLÁZNŮ se mezi nimi rozhodně neztratí. Jeho největší předností je velmi dobrý scénář s celou řadou krásných postav (mj. Elijah Wood v roli nájemného zabijáka, Orlando Jones v roli transvestity, Salma Hayek v roli detektiva a dívky z Playboye, atd.) a vtipných momentů (nej. - odklízení těla Jeffa Goldbluma). ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je nerovnomerný, čo je pravdepodobne výsledkom relatívnej neskúsenosti režiséra (režisérov). Existuje niekoľko scén, ktoré sú jednoducho zbytočné, ale celkovo je film skutočne príjemný. Steve Zahn je vynikajúci hlavný hrdina, Elijah Wood žiari ako nájomný vrah, Jeff Goldblum predvádza solídny výkon a sexi Salma Hayek opäť ukazuje, že dokáže oveľa viac, ako len pekný vzhľad a tanec s hadmi. 6/10 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tohle je totální úlet, na kerý né každý bude mít tu správnou náturu! Co na tom,že je Řetěz upletený ze spousty absurdních scén? Já dostal dávku skvělých dialogů, bláznivě poskládané dějové linky a hlavně, skvělé obsazení, v čele se Salmou ve spodním prádle....... šílené čtyři hvězdy... ()

uiu 

všechny recenze uživatele

4 hvězda za roli Elijaha Wooda, která film staví na vyšší laťku, než si zbytek děje zaslouží. Jinak průměrná komedie. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to byl pro Thomase Kreska (Steve Zahn) den jako každý jiný. Ale jen do okamžiku, kdy do jeho holičství zavítal muž, který má na svědomí loupež vzácných čínských mincí z místního muzea. A když se náhodou nabodne sám propíchne holičovými nůžkami, začíná Thomas cítit příležitost jak se dostat snadno k penězům. Nebude to ale vůbec jednoduché, a to ani když mu pomůže jeho nejlepší kamarád, skautský průvodce Andy... Jo, tak takovéto filmy rozhodně můžu. Ať už je má na svědomí Guy Ritchie, Barry Sonnenfeld nebo jako tento právě švédské uskupení režisérů pod názvem Traktor.. Komedie, která je na první pohled tak naivní, až je vlastně setsakra vtipná. Spousta známých hereckých jmen, kteří si dovedou sami ze sebe udělat srandu - od přihlouplého Zahna, smolaře Goldbluma, policistky Hayek, nájemného vraha Wooda či transvestitu Jonese. Každá z postav má přesně své místo, a i když si někdy můžete říkat proč zrovna teď a tady toto, vězte, že to Trakto(ři) měli vše řádně promyšlené. Prostě takovýchto filmů rozhodně víc. Prosím prosím.. ()

Reklama

Reklama