Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý mladík s nezvyklou přezdívkou Igby sice pochází ze zámožné rodiny, ale kromě peněz má problémy se vším, na co se podívá. Zatímco jeho o tři roky starší bratr Oliver exceluje na univerzitě a míří k politickým výšinám, Igbyho vyhodili prakticky ze všech středních škol na východním pobřeží Spojených států. Matka o něm nepronese jediné vlídné slovo. Otec je schizofrenik a jakýsi mužský vzor má Igby jen v zazobaném a slizkém kmotrovi D.H. Banesovi. A tak se mladík nakonec rozhodne před vším utéct do bohémského prostředí New Yorku. Jenže uniknout před sebou samotným není tak jednoduché... Cynická americká komedie debutujícího scenáristy a režiséra Burra Steerse (jako herec se objevil mj. ve filmech Quentina Tarantina Gauneři a Pulp Fiction - historky z podsvětí) si vysloužila sympatie diváků i kritiků. S černým humorem líčí potíže dospívání, se kterými se potýká navenek obyčejný mladý muž. Ve filmu, srovnávaném s klasickým dílem Mikea Nicholse Absolvent, uvidíte řadu vynikajících herců: Kierana Culkina, Claire Danesovou, Jeffa Goldbluma, Ryana Phillippeho, Billa Pullmana a také Susan Sarandonovou, oceněnou Oscarem za film Mrtvý muž přichází. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Jim_Beam 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film na mě působí nehorázně uměle... Všechny postavy jsou až moc "přesný" - neživoucí, snad kromě hlavního hrdiny, kterej je slušnej, ale přesto, nepochopenejch lidí tu už bylo spousty a jeho nepochopenost mi příjde podávána taktéž značně schématicky... Konec se nese ve znamení jistého smíření, což by mohlo působit celkem dobře, ale vzhledem ke všemu předchozímu mi to nesedí... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dynamický, bystrý, satirický snímek o muži, který se zvláštním způsobem staví vůči rodinným problémům neuznávajíce autority. Film by možná zasloužil hvězdu navíc, nicméně mi chyběla hloubka, v některých segmentech se film dostal do jistých detailů, ale zase z nich uplaval. Pohodový snímek na večer, ale víc v něm nevidím, ač mám rád celkově rodinu Culkinů. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Kolik dětí ti Culkinovi mají? To je neskutečná továrna na malé herce, nebo spíš herce všeho věku (takže tady jeden Culkin hraje asi 6tiletého Igbyho a další teenagera). A kolik herců sem nacpali... ale fůra herců ještě dobrý film nedělá a tady se to potvrdilo. Je to zmatené, ploché a nic moc neříkající. Tudy cesta opravdu nevede. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No typický teenagerovský drama,, ale do vyšších pater ho vyzdvihuje až neskutečně dobrej Kieran Culkin, jeho výkon je fakt skoro famózní a ještě se kupodivu do svojí role suše hláškujícího zmatenýho teenagera dokonale hodí. Krom toho Claire Danes to tady celkem sluší,ale na měto je až moc dramatický a na konci moc plačtivý a hysterický - 3,5* ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Ak ste nikdy neprežili pocit odcudzenia voči spoločnosti, systému či vlastnej rodine, neprecítite ani túto doslova až existencionálnu dramedy, vypovedajúcu o nude, samote a búraniu stereotypov. Pre mňa disponuje film silnou výpovednou hodnotou o našej generácii, ktorá prežila svoju mladosť na prelome tisícročí. Úprimné emócie, trochu zhnusenia,trochu do riti s konvenciami, trochu "on the road", trochu nič nerobenia a dajte mi všetci pokoj a trochu túžby nájsť niekoho, kto Vám pomôže prežiť tento život. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Spisovatel a režisér Burr Steers původně zamýšlel vydat příběh jako knihu. (zuza99)

Reklama

Reklama