Opojný život (TV film)
Lush Life
USA, 1993, 106 min
Michael EliasHudba:
Lennie NiehausPlakáty
Snímek o přátelství, hudbě a smrti, ale také o životním stylu hudebníků v New Yorku a úžasné atmosféře zdejších nočních klubů. Ve filmu se jedinečným způsobem vzájemně doplňují dvě herecké hvězdy, Jeff Goldblum jako Al Gorky, nájemný hráč na saxofon, a Forest Whitaker jako Buddy Chester, vynikající trumpetista. Skvělé obsazení, vynikající muzika a vtipné dialogy o životě i smrti dělají z tohoto snímku ojedinělou záležitost. (oficiální text distributora) -
Snímek režiséra Michaela Eliase LUSH LIFE - OPOJNÝ ŽIVOT je především o přátelství, hudbě a smrti, ale také o životním stylu hudebníků New Yourku a úžasné atmosféře klubů a angažmá na menších i větších prknech. Ve filmu se jedinečným způsobem vzájemně doplňují dvě herecké hvězdy Jeff Goldblum jako Al Gorky nájemný hráč na saxofon a Forest Whitaker jako Buddy Chester vynikající hráč na trubku. (adamnick)
bassator
Film byl i pěkný, měl vše co měl mít, včetně skvělého hereckého obsazení. Jeden opravdový charakter vedle druhého (Forest, Jeff a Don to jsou opravdu mega herci)... Bohužel má největší vzpomínka je na příšerný český dabink. Nic horšího jsem snad nikdy neslyšel. Forest Whitaker je můj TOP herec, ale když někdo z jeho hlasu udělá parodii, zhnusí mi to úplně vše. Až mé naštvání jednou opadne tak si dám film v původním změní a určitě půjde v hodnocení hodně nahoru... - 17. 2. 2011 - 1 + 1/2 filmu - 20%(1.6.2011)
Orlau32
Možná, že jsem očekávala od toho filmu více (co se muziky týče), ale i tak mohu říci, že je to dobrý film, jenž nám ukazuje, kdo v Americe dělal a dělá muziku - tedy hlavně jazz. Jsou to černoši, kteří mají hudbu v krvi a jen velmi málo bělochů se jim může v této disciplině postavit. Láska k hudbě, která se stává zároveň povoláním, noční život a ženy, to asi patří dohromady jako slunce a den. Oba herci JEFF GOLDBLUM ( v úloze děvkaře) ale i FOREST WHITAKER (v úloze báječného trumpetisty) byli perfektní. Jen by mě zajímalo, zda Forest W. opravdu umí hrát na trubku ?! V tom filmu, bych mu to asi věřila, bylo to dokonalé.(27.8.2011)
RomanHyde
Velmi příjemné překvapení, když obsazení tohoto TELEVIZNÍHO filmu je více než skvostné a tudiž se dal malý klenot očekávat. A dočkal jsem se. Víceméně komorní drama o lásce k muzice, přátelství , lásce k ženě a to vše ve stínu blížíci se smrti. Byť je tento film "malý" formátem, tak ve mne zanechal velkou stopu. Jeff Goldblum je parádní a role sukničkářského muzikanta mu náramně sedne. Spolu se svým parťákem a životním přítelem trumpetistou Forestem Whitakerem střídají jeden lokál za druhým a užívají si to kouzlo a daru, kdy koníček se stane zároveň prací. Do toho bohužel v nejlepším vstoupí diagnoza, která nekompromisně nastartuje odpočítávání zbývajícího času... ale to už je život.(1.10.2010)
spable
*** a 1/2. Uvedeno na Filmnetu v roce 1995 - BUJARÝ ŽIVOT Vášeň k trubce, těžká nemoc a přátelství(24.10.2006)
Tomi_901
EMMY 1994. Jeden z lepších "jazzových" filmov.(30.9.2010)