Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Van Houtenová (Laura Albert) vykazuje známky ztráty kontaktu s realitou a její manžel diskutuje o možné léčbě s doktorkou Caligari (Madeleine Reynal), která říká, že paní Van Houtenová má onemocnění libida. Personál nemocnice chce doktorku Caligari vyhodit kvůli jejím kontroverzním experimentům s injekcemi elektrošoků a hypothalamu. Jak doktorka Caligari pokračuje v experimentování se svými pacienty, její dcera a zeť se ji snaží zastavit. (JasonCZ)

(více)

Recenze (5)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nevěřím že tohle natočily za střízliva. Už jen skoro začáteční scéna kdy se ženská začne líbat se zdí a která má jazyk byla šíleně ujetá. A pak následovaly scény jako třeba ženská která chce vykouřit strašáka a v jejím překvapení nenajde pinďoura ale jen seno. Je to šílenost a plno lidí to asi nerozdejchá já měl taky co dělat. Je to ujeté je to nechutné a je to brilantní zábava na vyžíračku. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

What a fucking weird movie. I don't mind to watch fetishes of one twisted mind, like the one of "MR." director here if it has something to offer, but there's a problem. After 30 minutes or so, its just boring, self-drowning theatrical expression with no further value. Btw, it's not a horror, not a sci-fi and definitely not a comedy. Its just a ripped-off theatre glued together by crazy psycho thoughts about fetishes. So please, stop mumbling about some sequel to The Cabinet of Dr. Caligari. 2/10 ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Sayadianův projekt "Dr. Caligari" představuje psychosexuální variaci a současně sequel expresionistické klasiky "Kabinet doktora Caligariho" (1920) od Roberta Wieneho. Ryze konceptuální počin v sobě slučuje postupy experimentálního divadla a expresivního stylu němé kinematografie, což podmiňuje zdejší podobu nejen hereckého výrazu a gestikulace, ale také práci s mizanscénou, kamerou a střihem. Sayadian styl němého filmu nekopíruje či nenapodobuje otrocky, ale přichází s jeho moderním, zvukovým a barevným ekvivalentem. Ten sice funguje pouze coby experimentální úlet, ale na prostoru jednoho filmu zůstává neustále svěží a fascinující. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama