Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Docela klišovité drama o outsiderovi, kterým společnost okolo pohrdá, ztrácí dech především díky již zmíněné šablonovitosti a předvídatelnosti. Plusové body dávám za načrtnutý prvek nadpřirozena, který je bohužel rozvinut do ztracena, takže je spíše kontraproduktivní. Kdyby byli tvůrci trochu odvážnější mohlo to být hodně nadprůměrné dílko... 40% ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Tradičné stupňujúce prvky, oboznámenie sa jedinečnosťou a inakosťou hlavného hrdinu, posmievanie, vrhnutie do močiara, jeho oslobodenie, beh na lúke a samozrejme úplné oslobodenie s podporou milovaných. Nejak som stále mala pocit, že toto som už niekde a niekedy videla, nie je to zato až taká veľká chyba, že vždy viac filmov je o tom, ako ten dobrý a jedinečný túži sa oslobodiť z nášho sveta, ale kradnúť by sa aj tak nemalo :)! Jeho duša bola iná, on bol iný, ale lásku potreboval ako každý z nás. Filmy s podobnou tematikou: Green Mile, Maska. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeremy Reed (Sean Patrick Flanery) by mohl být obyčejný kluk, nebýt dvou maličkostí, které jej od obyčejnosti odlišují. Jde o jeho nadpřirozené schopnosti (telekineze, apod) a absencí pigmentu a tedy úplně bělostnou kůži. Jeho rodiče jej raději drží zavřeného doma, protože vědí, že by na veřejnosti budil nežádoucí rozruch. Ale po jejich smrti jej šerif Barnum (Lance Henriksen) převáží do dětského domova. Ač se mu všichni snaží pomoci, ostatní osazenstvo domova se Jeremyho bojí a nebo se jej snaží šikanovat. A to, s Jeremyho vlastnostmi není ke katastrofě nikterak daleko ... Citlivě natočené drama o nesnášenlivost čehokoliv odlišného, ale na druhé straně i nezištné touze pomoci. Sean Patrick Flanery je bílým pudrem změněn k nepoznání, až z něj jde opravdu strach - na druhé straně je v něm skvěle vidět ono strádání a touha žít obyčejný život. Kromě Lance Henriksena v roli šerifa mě potěšil i Jeff Goldblum jako učitel fyziky, který v Jeremym vidí možnost více pochopit. Hezké... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeremi Reed alias Bělásek ( Powder ) alias Sean Patrick Flanery to nemá v životě lehké. Je jako albín, matka mu umřela, táta se ho vzdal. Proto žije se svou babičkou a dědou, ani ti však nebudou žít věčně. Jejich smrtí začíná jeho příběh. Příběh albína z nejvyvinutějším mozkem v historii lidstva, příběh " člověka ", který přitahuje všechny formy elektrické energie. Příběh dojemně poukazuje na několik lidských vlastností, které bychom snad ani neměli mít. Příběh zloby a nenávisti vůči jedinci, který nezapadá do našich měřítek. V příběhu si mimo jiné zahrají Jeff Goldblum alias Donald Ripley, Lance Henriksen alias Sheriff Barnum nebo Mary Steenburgenová alias Jessie Caldwenová. Tento příběh točil kameraman Christopher Doyle a hudbu dělal Boris. ....věřím v posmrtný život, protože energie nezaniká, přenáší se, transformuje a je věčná..... ALBERT EINSTEIN. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama