Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Docela klišovité drama o outsiderovi, kterým společnost okolo pohrdá, ztrácí dech především díky již zmíněné šablonovitosti a předvídatelnosti. Plusové body dávám za načrtnutý prvek nadpřirozena, který je bohužel rozvinut do ztracena, takže je spíše kontraproduktivní. Kdyby byli tvůrci trochu odvážnější mohlo to být hodně nadprůměrné dílko... 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ...a pak přijdou lidé a uvidí ho. A odvedou nejzajímavějšího chlapce s jakým se můžeš setkat.…. Mám rád filmy o nadpřirozenu, věřím na zázraky. A bohužel nedokážu pochopit, proč všechno čemu nerozumíme, musíme zničit. Asi (i) proto se na tuhle pohádku plnou melancholický hudby J.Goldsmitha a elektrizující atmosféry rád dívám. (Možná v ní vidím (malého) předchůdce Zelené míle.) Každopádně mně příběh chlapce, jenž poslouchá lidi ,,ze vnitř“a jehož vědomost překonala lidskost nenechává v klidu. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý a působivý film o nepochopeném géniovi s čistou duší, člověkem, který si váží života jako takového Film s dobře vystavěným scénářem a několika velmi povedenými scénami... Nejvíce mě zasáhla scéna se srnou, dotek smrti. Víc psát nebudu, doporučuji všem, kterým nevadí, že film hodně tlačí na emoce... (A úspěšně v mém případě.) A hudba? Jeden z poměrně neznámých klenotů Jerryho Goldsmithe. :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

V júni 1996 Púder našimi kinami presvišťal bez výraznejšieho ohlasu, ale s odstupom desaťročí poctivá deväťdesiatková mysteriózna dráma. Mysterióznosť je síce nadbytočná (pokojne by sa rovnaký príbeh dal vyrozprávať s drobnými kozmetickými úpravami scenára aj bez nej, keďže ústredný hrdina je dostatočne „iný“ aj bez svojich „schopností“), ale nemôžem povedať, že by mi vadila. Jasné, scenár nie je žiadny zázrak. Vlastne je to slušné klišé (vedľajšia linka so šerifom pripomína Zelenú míľu), ale nerušilo ma to. Veľmi tomu dáva nielen atmosféra a výprava (zaspatý americký vidiek) a presvedčivý výkon Seana Patricka Flaneryho v hlavnej úlohe, ale i viacero silných scén, vcelku prekvapivý koniec a zaujímavý kasting (vidieť v jednej scéne Lancea Henriksena a Jeffa Goldbluma je zážitok). ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Salva se do snímku evidentně snažil nacpat co nejvíce svých nápadů ( mnohdy velmi dobrých ), ale už ho bohužel moc neřešil, jako celek. Díky tomu jsem měl místy pocit, jako bych koukal místo filmu na trailer. Z výše uvedeného pramení občasné nelogičnosti, které by snad dokázal vyrovnat slibný herecký ansábl, pokud se režisérovi podařilo naplno využít jeho bezpochyby nadstandartního potenciálu, což se dle mého názoru nestalo ( nikdy bych si nepomyslel, že to řeknu, ale docela mě zklamal Henriksen ) Nicméně hodnotím vysoko, neboť i přes výše uvedené nedostatky ( a dost možná i díky nim ) má film zvláštní naivní kouzlo, místy nespornou originalitu ( výborný závěr ) a pár vskutku dojemných scén. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama