Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Velezoufalá blitka o nepochopené duši přecitlivělého kokota, který má sice hrozně načteno, ale zjevně z knížek vůbec nic nepochopil, protože se všemu diví jak dementní Lojzíček z dolní chaloupky. Krom toho, že je hodně elektromagnetický, je taky úplně vylízaný a když se chová jako čurák, tak se pak hrozně diví, že ho nikdo nemá rád. Děj filmu je tak příšerně na palici, že jsem to dokoukal už jen proto, že jsem byl zvědav, jakou další píčovinu tam scénárista vymyslel. Pokud se chcete podívat na film o podivném outsiderovi, ale bez toho, abyste celou dobu čekali, jestli bude nějaký coming-out a bílý hovád se konečně objeví na love parade v duhovém, pusťte si raději Forrest Gumpa. Naštěstí film skončí tím, že toho kreténka vezme čert. Musím uznat, že v ranku sentimentálních kundovin o nepochopených buznách je tenhle film úplně na dně. Hnus. Jedna hvězda ani nevím za co. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Tradičné stupňujúce prvky, oboznámenie sa jedinečnosťou a inakosťou hlavného hrdinu, posmievanie, vrhnutie do močiara, jeho oslobodenie, beh na lúke a samozrejme úplné oslobodenie s podporou milovaných. Nejak som stále mala pocit, že toto som už niekde a niekedy videla, nie je to zato až taká veľká chyba, že vždy viac filmov je o tom, ako ten dobrý a jedinečný túži sa oslobodiť z nášho sveta, ale kradnúť by sa aj tak nemalo :)! Jeho duša bola iná, on bol iný, ale lásku potreboval ako každý z nás. Filmy s podobnou tematikou: Green Mile, Maska. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vyprávění příběhu o běláskovi, který byl většinu svého života odsouzen žít v domě (lépe řečeno ve sklepě) domů svých prarodičů, protože se ho vlastní otec zřekl, je určitě působivé a vysoký stupeň sentimentu k němu prostě patří. Ani to nezakryje úžasnou povahu a zajímavost hlavní postavy, která si získá srdce každého diváka, i toho, který bude nadávat na neustálá klišé a účelné drancování jeho vlastních emocí. Tenhle film je prostě působivě lidský, určitě záměrně, ale to má být problém? Způsob jakým se lidé k "zázrakům/chybám přírody" chovají, je ten základní problém. Zvednutý prst směrem k lidské povrchnosti a odsuzování tu už byl mnohokrát, ale ne často tak působivě zvládnutý. Samotné sci-fi prvky jsou velmi jemné, ale působivé a přicházejí správně dávkované pro diváka, který film kvůli nim nesleduje. Mě to chytlo, přesně jak mělo, takže plné hodnocení (holt, jsem slabý jedinec:)). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S odstupem času si člověk uvědomí, o jak nadčasový snímek se jedná. A je vcelku jedno, kolikrát byl podobný příběh o zlu, smrti, lásce, kráse a naději zfilmován, protože takových příběhů je stále zapotřebí jako sůl. Přesvědčivý výkon Flaneryho je místy až strhující. První napínavá scéna začíná lžičkou a pak už se další jen přidávají. Nechybí ani citovky na balík kapesníků, kdy prim hraje otcovské obětí. Konec je přese všechno plný naděje ve věci lepší a zřejmě také jediný správný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Victor Salva je zaujímavá postavička vo filmovom priemysle. K svojim filmom si píše aj scenáre, zaujímavosťou je, že ide vždy o filme určené pre určitú škálu diváckej spoločnosti. Buď sa venuje čisto horrorovým záležitostiam, jeho 'Jeepers Creepers' projekty sú pomerne známe, alebo odbočí do vedľajšej uličky, kde nachádza uplatnenie ako tvorca zaujímavých drám, ktoré spojí vždy s malou, neškodnou a potenciálnou nádielkou fantasy. Podstatné však je, že táto ulička nie je slepá a tieto filmy si našli ku mne a k mojej spokojnosti cestu. Námet filmu je jedinečný a univerzálny. Som rád, že Salva sa s ním držal pri zemi a ponúkol nám decentný príbeh, z ktorého sa však dalo vyťažiť zásadne viac. Herci hrajú pomerne slušne a z výkonu Seana Patricka Flaneryho som bol milo prekvapený. Zaujímavosť a atmosféru filmu, z ktorej som bol značne unesený, mi pripomenula film 'Phenomenon'. 75%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)
  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)

Reklama

Reklama