Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký spisovatel Dan Gillis žije v Paříži odloučeně od své manželky a syna Dannyho. Úspěšný producent Legrand ho osloví s nabídkou scénáře na nový film. Má to ale háček - scénář musí napsat ve spolupráci s velmi nekonvenčním režisérem Malcolmem. Dan dlouho váhá, ale nakonec i přes odmítavý postoj své agentky Marilyn zakázku přijme. Seznámí se s Malcolmovou sestrou Jenny, do které se na první pohled zamiluje. Milostný vztah však pomalu přerůstá v posedlost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Grafito 

všechny recenze uživatele

Hitchcockovsky laděný film Fernanda Trueby, kterému se podařilo udržet krásně ponurou a znepokojivou atmosféru deště, stínů, tmy, letmých pohledů, náznaků a gest.. Celý film čekáte, že to co se musí stát, bude něco neskutečně děsivýho a hroznýho.. když to přijde, tak to sice není taková pecka, jakou byste po takovým napínání asi čekali, ale i tak hodně vydařený film.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler bez ničoho. Teda, predsa len niečo má - má atmosféru, a to dobre budovanú atmsoféru. Lenže čo z toho, keď atmsosféra vyznieva do stratena. Celý film divák čaká, kedy sa film rozbehne a ukáže sa zápletka v plnej paráde a aspoň nejakou záverečnou pointou, lenže sa nedočká. Téma posadnutosti a ovládania druhých je strašne málo. A to ani nevravím, že o múzu tejto posadnutosti by som neoprel ani bicykel. Téma koncipovania scenára a natáčania filmu ma zasa nudila. Škoda aj kvôli tomu, že v rámci eurotrileru má film nadštadartné spracovanie a dopomáha mu aj obsadenie Goldbluma a M. Richardsonovej. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prijemne prekvapenie, reziser Fernando Trueba sa ukazal ako schopny filmar, tema ze spiovatel musi napisat scenar, ale s jednou podmienkou -musi spolupracovat s velmi nekonvencnym reziserom je vyborna. Tempo namakane, dialogy su vyborne.... nuda nehrozila, fakt ako film mi utiekol ani neviem ako . 70 % ()

pepino 

všechny recenze uživatele

No mě se to zas docela líbilo... Filmy o natáčení a veškerých pracech na filmu mám rád. A tohle patří k těm lepším. I když filmování tu ze začátku bylo ustředním tématem, po čase nějak začalo ustupovat do pozadí a začali vyčnívat psychologické, vztahové a rodinné problémy hlavního hrdiny. Mimochodem Jeff Goldblum se opět ukázal jako skvělý herec... Dřív jsem ho nějak přehlížel (Jurský park, Den nezávislosti atd...) ale po tom co jsem viděl Mouchu a Igbyho jsem tohoto herce znovu objevil a zjistil jsem že je skvělý a hlavně ten jeho vyjímečný "démonický" vzhled.V tomto filmu mi to jen potvrdil... Ještě bych tu měl vzkaz pro Levné knihy (ačkoliv jsou pro mě naprosto nejlepší vydavatel dvdček)- kvalita teda nic moc!!!!....ale LK to lehce odpustím, protože se zasloužili o to aby u nás vycházely naprosté skvosty a za skvělou cenu... -troška reklamy nevadí snad !! ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Lehce zapomenutý kousek Fernanda Trueba. V hlavní roli se představí Jeff Goldblum jako vyhlášený scénárista Daniel Gillis, který dostane zajímavou nabídku k natočení filmu. Nabídku přijme, ale vše je dost podivné a něco není v pořádku. Danovi se navíc rozpadá rodina, což dost přidává na tom, aby se z něj stala "mad monkey" nebo ne? Dobře natočený film, kde Jeff exceluje. Kombinace rodinného drama a thrilleru s nádechem noir je zajímavá a jako celek to funguje. Spletence vztahů a využívání se navzájem, někdy může vést i jinam než bychom chtěli. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama