Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký spisovatel Dan Gillis žije v Paříži odloučeně od své manželky a syna Dannyho. Úspěšný producent Legrand ho osloví s nabídkou scénáře na nový film. Má to ale háček - scénář musí napsat ve spolupráci s velmi nekonvenčním režisérem Malcolmem. Dan dlouho váhá, ale nakonec i přes odmítavý postoj své agentky Marilyn zakázku přijme. Seznámí se s Malcolmovou sestrou Jenny, do které se na první pohled zamiluje. Milostný vztah však pomalu přerůstá v posedlost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler bez ničoho. Teda, predsa len niečo má - má atmosféru, a to dobre budovanú atmsoféru. Lenže čo z toho, keď atmsosféra vyznieva do stratena. Celý film divák čaká, kedy sa film rozbehne a ukáže sa zápletka v plnej paráde a aspoň nejakou záverečnou pointou, lenže sa nedočká. Téma posadnutosti a ovládania druhých je strašne málo. A to ani nevravím, že o múzu tejto posadnutosti by som neoprel ani bicykel. Téma koncipovania scenára a natáčania filmu ma zasa nudila. Škoda aj kvôli tomu, že v rámci eurotrileru má film nadštadartné spracovanie a dopomáha mu aj obsadenie Goldbluma a M. Richardsonovej. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prijemne prekvapenie, reziser Fernando Trueba sa ukazal ako schopny filmar, tema ze spiovatel musi napisat scenar, ale s jednou podmienkou -musi spolupracovat s velmi nekonvencnym reziserom je vyborna. Tempo namakane, dialogy su vyborne.... nuda nehrozila, fakt ako film mi utiekol ani neviem ako . 70 % ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni. Film ma vcelku jednoduchej pribeh a nic moc se v nem nedeje, jenze reziser dokaze skvele vytvaret napinavou a tak trochu tajemnou atmosferu, ze je clovek napnutej, co bude dal. Bohuzel dal nic neni, takze jsem furt cekal, kdy bude nejakej zasadni zvrat nebo neco podobnyho a nic takovyho neprichazelo, takze film zacinal lehce nudit. Nastesti to zaverem tvurci zase vytahli. Co se tyce Goldbluma, ne ze by hral nak uchvatne, ale ma dostacujici charisma, aby film utahnul, takze jsem si film docela uzil. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Lehce zapomenutý kousek Fernanda Trueba. V hlavní roli se představí Jeff Goldblum jako vyhlášený scénárista Daniel Gillis, který dostane zajímavou nabídku k natočení filmu. Nabídku přijme, ale vše je dost podivné a něco není v pořádku. Danovi se navíc rozpadá rodina, což dost přidává na tom, aby se z něj stala "mad monkey" nebo ne? Dobře natočený film, kde Jeff exceluje. Kombinace rodinného drama a thrilleru s nádechem noir je zajímavá a jako celek to funguje. Spletence vztahů a využívání se navzájem, někdy může vést i jinam než bychom chtěli. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Podiv(uhod)ný film o natáčení jednoho podivného filmu, o manipulaci s kopulací, o Zvoněnce s voňavým klínem a o posedlosti, která může být snad i (marnou) láskou (?)... A nebo taky ne. A taky o navenek bizarních, leč niterně přece přirozených věcech lidských... Skvěle vystavěný (vlastně i milostný) příběh muže, prožívajícího rodinnou krizi a vtaženého do podivné hry, ve které může ztratit všechno... Film, bez jakýchkoli klišé vykreslující dusivou atmosféru nepřirozených propletených vztahů, postavených na kalkulu a nucené potřebnosti, na bezcitném sbližování a manipulativní erotice - a přitom i o prosté lidské potřebě pochopit smysl toho všeho a nakonec (snad) i mít možnosti nalézt na nečekaném místě i tu lásku... Vynikající a přitom naprosto střízlivé herecké kreace (Jeffa Goldbluma v roli tápajícího a trpícího scénáristy Dana obzvláště) jsou umocněné vskutku v nejlepším smyslu slova >uměleckým< přístupem realizátorů a spoluvytvářejí velmi působivý filmový zážitek. Lahůdka pro fajnšmekry a poučené... Čtyři hvězdičky za film jako takový a jedna čistě za toho posmutněle brilantního J.G. navíc... - - - P.S. Osobně bych tohle dílko >na okraji< doporučoval shlédnout všem těm >našim< ambiciózním mladým filmařům. Aby VIDĚLI! Jak to je i o čem to je... ;-) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama