Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený reportér Jack, věčně hladový po nových senzacích, a novic novinářského řemesla Gilbert vyrazí do tajemné Transylvánie prověřit zvěsti o novém zmrtvýchvstání Frankensteinova monstra. Zpočátku se zdá, že fámy jsou šikovně vymyšleným lákadlem pro turisty, stopa se však náhle stáčí k Dr. Kockovi, schizofrennímu maiiteli městského sanatoria. A tady už mrzne (nebo spíš roztává) úsměv na rtech, protože končí (ale ne, pokračuje) všechna legrace... (LARS, spol. s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Dale 

všechny recenze uživatele

Scenárista si zjavne myslel, že má zmysel pre humor a nikto (ani producenti) mu to nedokázali vymluvit. Už len ten námet - hľadanie Frankensteina v Transylvánii, to musí byť predsa riadna prča... A presne tak to aj dopadlo - neskutočná hovadina a trápnosť, kde som veľmi dlho hľadal niečo, kvôli čomu by si to nezaslúžilo čistý odpad. Nakoniec tým niečim bol výstrih Geeny Davis, inak je všetko (vrátane všetkých hercov) čisté zúfalstvo, totálna amatérčina, akoby bol rozpočet 300 dolárov. Nechápem ako niekto mohol takýto scenár schváliť a niečo takéto vypustiť do kín... ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Hororové komedie mám rád. Proto jsem jim ochoten odpustit i některé věci, co bych jiným filmům neodpustil. Hlavně to, že některé pasáže jsou vyloženě nudné. Jistě, je tam pár zajímavých nápadů + Jeff Goldblum + Geena Davis, ale na celý film to nestačí. A nakonec se ukáže, že se vlastně téměř nic nestalo a všichni jsou v pohodě...Dávám 3 hvězdy, pokud tento žánr nemusíte, jednu si odečtěte. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Že vám námět na tento film přijde poněkud stupidní? No nejste v tom sami a docela by mě zajímalo, co režisér a scénárista v jedné osobě Rudy De Luca měl v sobě, když psal scénář k tomuto filmu. Osobně mám hororové komedie docela rád a asi nejvíc mě zaujalo herecké obsazení, ale kvalita tohoto filmu je velmi pochybná. To co Američanům možná přijde humorné, zbytku světa přišlo dle mého spíše trapné a o tom svědčí i docela nízké hodnocení napříč internetem.    Setkáme se zde s celou řadou nejrůznějších individuí (podivní sluhové na hradě, samotný starosta, pološílený vědec Malavaqua, někteří další obyvatelé městečka) a dokonce i s několika „monstry“ (Frankensteinovo monstrum, sexy vampýrkou Odette, Vlkodlakem, Mumií), z nichž všichni mají nějaké tajemství a jak se nakonec ukáže, v Transylvánii není všechno, tak jak se na první pohled zdá. Díky nim a samozřejmě i dvojici novinářů na nás čeká celá řada zajímavých i hodně trapných situací, při kterých se jedni budou hlasitě smát a jiní jen zírat nad stupiditou samotného filmu.    Až jsem zíral, kolik známých tváří se k tomu nechalo přemluvit. 40% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Potrhlá komedie u které jsem si půlku filmu říkal jestli to tvůrci myslí vážně, hlavně toho šíleného sluhu na zámku. Ale jakmile dvojice hrdinů přestane šaškovat, objeví se šílený doktor a monstra, začíná to být kupodivu docela vtipné, včetně odhalení co jsou monstra vlastně zač. Nicméně pocit trapnosti to nepřekryje ani odhalením, ani sympatickým Goldblumem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, ze s Jeffom Goldblumom a s Geenou Davis nemoze byt horsi film ako sci-fi komedia POZEMSTANKY JSOU LEHCE K MÁNÍ (1988), ale toto uz bola taka kravina, ze som sa zbytok filmu pozeral na hodinky, ako dlho to bude este trvat. Nejake to motanie sa novinarov v Transylvanii kvoli pisaniu clanku o Frankensteinovi, ktory nema s Transylvaniou nic spolocne, pretoze je zname, ze odtial pochadza Dracula a potom vsetky tie chaoticke akoze komicke, ale pre mna nudne sceny nedokazal zachranit ani moj oblubeny herec Jeff Goldblum, takze nakoniec s touto dvojicou Goldblum - Davis, ktori natocili spolu 3 filmy zostava najlepsim filmom horor MOUCHA (1986)... 09.05.2010 ______ Jeff Goldblum - (Jack Harrison) +++ Ed Begley Jr. - (Gil Turner) +++ Joseph Bologna - (Dr. Malavaqua) +++ Carol Kane - (Lupi) +++ Jeffrey Jones - (Lepescu) +++ Geena Davis - (Odette) +++ Rudy De Luca - (Lawrence Malbot) +++ Hudba: Ira Hearshen, Lee Holbridge, Alfie Kabiljo +++ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Distribuci filmu měla na starost firma New World Pictures, která zanikla v roce 1997, 12 let po uvedení filmu Transylvania 6-5000. (ČSFD)
  • Režii měl na starost Rudy De Luca, pro kterého to byl první (a poslední) režírovaný film. (ČSFD)
  • Název titulu je odkazem na melodii Glena Millera "Pennsylvania 6-5000". (ČSFD)

Reklama

Reklama