Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na chicagskou střední školu přichází nový student Tommy Riley. Ostýchavě vypadající mladík se dostává do konfliktu s partou černošských výrostků, ale díky své amatérské boxerské minulosti si dokáže poradit. Spřátelí se s černým boxerem Lincolnem, který si vydělává na živobytí v ringu nelegálního promotéra Horna. Tommy odmítá boxovat, neboť kdysi těžce zranil svého soupeře. Horn vidí v Tommym mimořádně dobrou investici a donutí ho znovu se postavit mezi provazy, když skoupí hráčské dluhy jeho otce a začne ho vydírat. Tommy na vlastní kůži poznává bezohledné metody chtivého Horna, pro něhož je zdraví boxerů zcela vedlejší. Mladík odmítne nastoupit proti svému příteli Lincolnovi, který má nedoléčené zranění, i když se na jeho hlavu snese Hornův hněv. Tommy nehodlá ze svých zásad ustoupit a je rozhodnut postavit se v ringu proti mnohem zkušenějšímu promotérovi, který sice už aktivně neboxuje, ale během své kariéry mezi provazy nenalezl přemožitele. Začíná zápas na život a na smrt... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Wow, normálne že si zapnem film z roku 1992 a tam hneď na začiatku černošský rasizmus. Slová ako ty biela nula, ty chcipák nepleť sa sem, to je hra pre negrov a následne šikana v škole. Dnes už také nenatočia. Nemusia, deje sa to v amerických uliciach. Zvyšok je už len o takom romantickom boxe, zlí ujovia využívajú mladíkov na zápasy a zarábajú na nich. Samozrejme používajú vydieranie a všelijaké bububu. Ale nakoniec všetko dobre dopadne a k slovu sa dostane aj láska. Také klišé, ale v roku 1992 silno pozerateľné. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme, že to nie je "Rocky dráma" na akú sme zvyknutý, ale má to niečo do seba. Tommy, napriek svojmu talentu, nemal hlavu v oblakoch a nerobil zo seba niečo viac ako bol, ba naopak. Bol skromný, utiahnutý, no nebol hlúpy, snažil sa ako aj v škole, tak aj v práci. A ešte aj pomáhal ľudom kolo seba. A to sa cení.Preto ma tento film zaujal. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se tento film docela líbil. Připadalo mi, že byl pojat lehce undergroundově. Hlavního hrdinu v podání Jamese Marshalla by zahrál sice asi každý, kdo má jen trochu svaly, ale co se dá dělat. Řekl bych, že box byl zde propagován v nejsurovější podobě, co jsem kdy viděl. Nebýt malinko tupého scénáře, měl by tento snímek určitě na víc! ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Na Gladiátorovi oceňuji zejména realistické vyobrazení boxerského sportu. Není zde stupidně nastíněno jako u ságy Rocky, že se frajeři mlátí 15 kol hlava nehlava bez ochrany rukou před obličejem a více méně jim nehrozí ujma na zdraví. A to i přesto, že cáká krev na všechny strany. Zde jsou opravdově popsány problémy typu: "Budeš boxovat znovu a hrozí Ti krvácení do mozku." Přítel hlavního hrdiny Romano a jeho celoživotní následky v důsledku několika ran pěstí během jednoho kola. Nic se nevede v pomyslně rukavičkách a to nejenom díky závěrečné scéně. :) Snímek mohl mít potenciál kultovní záležitosti, kdyby do hlavní role nebyl obsazen hereckou múzou nepolíbený James Marshall. Slušelo by se k němu říci, že jde o prkno bez emocí. Nechci spekulovat nad tím, jak se na castingu k roli dostal. :) Solidní nadprůměr a vysoce podhodnocený film. Škoda. 65% vyjádřeno 4* problematickou škálou zdejšího hodnocení. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavné je už to, jak scénář s úsilím stachanovce plní sociálně-boxerské schéma na 200%. Další body získává nevídaně tuhý James Marshall, který celým filmem prochází s výrazem čerstvě vyorané myši s pláčem na krajíčku. A korunu všemu nasazuje Brian "Kredenc" Dennehy. Gladiátor vs. DonPedro: knockout v prvním kole. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama