Gladiátor
Akční / Drama / Sportovní
USA, 1992, 101 min
Rowdy HerringtonHudba:
Brad FiedelObsah
Na chicagskou střední školu přichází nový student Tommy Riley. Ostýchavě vypadající mladík se dostává do konfliktu s partou černošských výrostků, ale díky své amatérské boxerské minulosti si dokáže poradit. Spřátelí se s černým boxerem Lincolnem, který si vydělává na živobytí v ringu nelegálního promotéra Horna. Tommy odmítá boxovat, neboť kdysi těžce zranil svého soupeře. Horn vidí v Tommym mimořádně dobrou investici a donutí ho znovu se postavit mezi provazy, když skoupí hráčské dluhy jeho otce a začne ho vydírat. Tommy na vlastní kůži poznává bezohledné metody chtivého Horna, pro něhož je zdraví boxerů zcela vedlejší. Mladík odmítne nastoupit proti svému příteli Lincolnovi, který má nedoléčené zranění, i když se na jeho hlavu snese Hornův hněv. Tommy nehodlá ze svých zásad ustoupit a je rozhodnut postavit se v ringu proti mnohem zkušenějšímu promotérovi, který sice už aktivně neboxuje, ale během své kariéry mezi provazy nenalezl přemožitele. Začíná zápas na život a na smrt... (oficiální text distributora)
gouryella
Naprosta fraska, soubor vsech moznych i nemoznych klise, ktere si lze jen predstavit - americani se opet predvedli.(23.5.2002)
Enšpígl
Bejt hlavní hrdina trošku v roli tak to má mnohem více hvězd, poněvadž já pro tyhle filmy mám slabost.Jsou jednoduché a prosté jako já.(29.8.2006)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $9,223,441║Tržby Celosvetovo $-║(26.5.2009)
Falko
V case kinopremiery v roku 1992 ma tento film velmi bavil, ale uz si na to moc nepamätam, takze davam aspon 3*... 21.09.2010(21.9.2010)
DonPedro
Hodně zábavné je už to, jak scénář s úsilím stachanovce plní sociálně-boxerské schéma na 200%. Další body získává nevídaně tuhý James Marshall, který celým filmem prochází s výrazem čerstvě vyorané myši s pláčem na krajíčku. A korunu všemu nasazuje Brian "Kredenc" Dennehy. Gladiátor vs. DonPedro: knockout v prvním kole.(16.3.2004)
JJ.Gibson
Mně osobně se tento film docela líbil. Připadalo mi, že byl pojat lehce undergroundově. Hlavního hrdinu v podání Jamese Marshalla by zahrál sice asi každý, kdo má jen trochu svaly, ale co se dá dělat. Řekl bych, že box byl zde propagován v nejsurovější podobě, co jsem kdy viděl. Nebýt malinko tupého scénáře, měl by tento snímek určitě na víc!(29.3.2006)
lskala
Nudný pokus o akční film, který zapadne a neštěkne po něm ani pes. Navíc bez charismatického hrdiny nelze natočit nic zásadního. 30% - 2**(18.11.2009)
punk_zero
Tolko hviezd vo vedlajsich rolach, pritom to vobec nebol zly film ked vidim tie hodnotenia u vecsiny. Len 47% ? Sranda(23.1.2011)
vojo
veľmi zábavné, ale určite nechtiac.(22.10.2008)
zolo23
Tak tento film som mal v mladosti veľmi rád.(19.2.2010)
Patrik200s
Fasa účes z Jamesa Marshalla Draga neurobí. Mladý nenajedený šrác s veľkým sebavedomím v černošskom gete si myslí že sa stačí nepozerať čiernym bratom do oči a všetko bude ok. Bohu žiaľ život sa mu zamotal skôr ako chcel a okrem toho že je film takou sfušovanou predlohou filmov ako život je boj alebo nikdy to nevzdávaj. V niečom lepšie a v niečom horšia predloha. Za filmové prostredie by som dal plusku gladiátorovi a aj za obsadenie (okrem hlavnej postavy mladého Draga). Strašne patetické momenty ma dosť rušili ale dali sa v konečnom dôsledku prečkať. Film zachránil pre mňa skvelí Cuba Gooding Jr. Nebiť jeho film asi ani nedopozerám takže vďaka mu za výkon.(26.12.2011)
civalII
jednoduché, ale fajn. škoda hl. role, ta to kurví... bejt tam někdo jinej mohle to bejt i za 4hvjesdi:-)(17.6.2010)
Pai-Mei
Náhodou, celkom dobrý film. Brian Dennehy do svojej úlohy zapadol perfektne a na konci sa ukázal ako poriadne hovado. Film nie je zbytočne naťahovaný a dobre sa na to pozerá takže až na niektoré maličkosti dávam 4.(8.6.2008)
DJ Rocco iNc
Tak samozrejme, že to nie je "Rocky dráma" na akú sme zvyknutý, ale má to niečo do seba. Tommy, napriek svojmu talentu, nemal hlavu v oblakoch a nerobil zo seba niečo viac ako bol, ba naopak. Bol skromný, utiahnutý, no nebol hlúpy, snažil sa ako aj v škole, tak aj v práci. A ešte aj pomáhal ľudom kolo seba. A to sa cení.Preto ma tento film zaujal.(26.12.2011)
xander
Dosť tu tento film podcenujete. Samozrejme nieje to žiadny skvelý akčný film, ale aj tak som sa nenudil. James Marshall je dosť nezaujímavý, oveľa lepší sú Cuba Gooding Jr., ktorý už vtedy ukázal že má na viac, a skvelý záporák Brian Dennehy. Existuje oveľa viac horších akčných filmov ako je tento. Gladiátor je proste nenáročná zábava, za trochu slabšie 3 hviezdičky.(24.3.2004)
pelegryna
Sice je zde lehké soudit, ale ocenil bych připravenost Cuby Goodinga.Jeho box byl velmi věrohodný.Dá se vidět víckrát.(19.6.2011)
Podobné
- Warrior (2011)
- Fighter (2010)
- Neporazitelný: Vykoupení (2010)
- Max Schmeling (2010)
- Nevhodný den pro rybolov (2009)
- Sonny Liston: Těžká váha (2008)
- Wrestler (2008)
- Neporazitelný II: Poslední zůstává (2006)
- Rocky Balboa (2006)
- Těžká váha (2005)
- Million Dollar Baby (2004)
- Souboj o vše (TV film) (2002)
- Neporazitelný (2002)
- Ali (2001)
- Boxeři (1999)
- Hurikán v ringu (1999)
- Rocky Marciano (TV film) (1999)
- Rocky V (1990)
- Rozhodující úder (1988)
- Rocky IV (1985)
- Rocky III (1982)
- Zuřící býk (1980)
- Rocky II (1979)
- Ring of Passion (TV film) (1977)
- Rocky (1976)
- Boxer a smrť (1962)
- Max Schmelings Sieg - Ein deutscher Sieg (1936)
- Liebe im Ring (1930)