Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (373)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nechapem, ze som tuto pecku doteraz videl iba raz. Asi za to mohol ten blbo obsadeny CZ dabing, ktory sa mi vôbec nepacil. V originalnom zneni to je lahoda. Silny dojimavy pribeh o laske dvoch ludi, ktory su spriaznenimi dusami, ale musia si prejst nepeknymi udalostami. A cele je to okorenene pohladom na to ako to môze vyzerat po smrti. Pacilo sa mi, ze nebo je podane ako nieco, co si vytvori podla seba kazdy sam, ale peklo je znova pochmurne a plne plamenov. Co je uz dost otrepane. Prilis sa sice neztotoznujem so znazornenim osmrtneho zivota v tomto filme, ale je to zaujimave a kazdy clovek sa aspon na chvilu zamysli nad tym jak si to predstavuje on. To jak je to znazornene v tomto filme nepôsobi ako nejaka bozska odmena/trest za spôsob zivota na zemi, ale skôr ako dalsi stupen ludskej existencie. Ale to cele tvori len prostredie v ktorom sa odohrava ustredny silny pribeh, ktoremu dominuju famozne herecke vykony Robina Williamsa a Annabelly Sciorry. Vdaka nim to je strhujuce a plne emocii od zaciatku az do sladkeho gicoviteho konca. Ale stastny koniec nie je vzdy na skodu. 10/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičný film, netradičné pojatie tradičnej témy (záhrobie), konečne z trošku humánnejšieho a ľudskejšieho uhla pohľadu, než len klasický duchársky horror. Navyše herecky oplýva veľmi kvalitnou zostavou, vizuál úžasný, hudba podmanivá, príbeh jemný, citlivý, záver na hranici tolerancie. To všetko by malo vyjsť na jasných päť hviezdičiek, škoda však, že kompatibilita medzi každou z menovaných zložiek nebola vždy dokonalá a tak aj celkový dojem z filmu nedosiahol moje očakávania. 70%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane až zomrieme? Čo nás čaká po smrti? Aké to bude? Možno to bude podobné ako vo filme "Ako prichádzajú sny", ktorý v roku 1998 natočil novo zélandský režisér Vincent Ward. Do hlavnej úlohy obsadil, dnes už nebohého, herca Robina Williamsa. Podal perfektný výkon. Výborne mu pri tom sekundovala Annalebella Sciorra. Dobrý bol aj afro-američan Cuba Gooding jr. v jednej z vedľajších úloh. Snímok "Ako prichádzajú sny" je zaujímavá, post-mortem romantická fantasy dráma. **** ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný román Richarda Mathesona převedl do filmového scénáře Ronald Bass. Zajímavý je nápad s "oživením" obrazů. Líbilo se mi prolínání světů, filozofování hlavních hrdinů. Robin Williams i Annabella Sciorra se navzájem doplňovali. Nejvíc na mě zapůsobila scéna, kdy Annie v pekle prozře a vyzývá Chrise, aby vydržel. Závěr je sice přeslazený, ale celkově u mě vítězí pohádková snovost. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní film s dechberoucí vizuální stránkou. Děj se točí kolem osobní tragédie lékaře v podání skvělého Robina Williamse, který po těžké autonehodě upadne do stavu mezi sněním a bděním. Vytváří si svůj vlastní, snový svět. Film prolínají dvě dějové linie, které však dohromady působí trhaně. Digitální triky jsou výborné a herecké výkony a soundtrack také, jediné co mi vadilo, byla ta "nekontinuita" celého příběhu. Na jedné straně je neotřelý příběh, ta epická osobní tragédie zasazená do fantaskního světa snů která celý příběh drží pohromadě, na straně druhé je ten zvláštní přístup k dané látce který ne každému sedne. What Dreams May Come je v záplavě dnešních počinů co se filmového děje týče vskutku vítanou změnou. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Původně hudbu pro film složil Ennio Morricone, jeho hudbě ale nebyla využita a nebyl ani udán důvod, proč tomu tak je. (..Lucas..)
  • Název filmu byl inspirován slovy Hamleta: „Je důstojnější trpělivě snášet kopance, rány, facky osudu, nebo nebo se vrhnout proti moři útrap a rázem všechno skončit? Zemřít, spát! Nic víc. Ten spánek uspí bolest srdce, ukončí všechna trapná trápení lidského těla. Jaké větší přání by člověk mohl mít? Spát, zemřít, nebýt. Ve spánku snad i snít. Tady to vázne. Jaké sny zjevují se po smrti, když vyvlékli jsme se z tělesných pout?“ (sator)
  • Mezi lidmi, kteří létají ve velké knihovně, se objevila také režisérova matka. (..Lucas..)

Reklama

Reklama