Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

  • USA The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Letopisy Narnie vypráví příběh sourozenců Lucinky, Edmunda, Zuzany a Petra, kterým se během hry na schovávanou ve venkovském sídle excentrického profesora podaří pomocí magické skříně dostat do jiného světa. Narnie, v níž se ocitnou, se ukáže být okouzlující a mírumilovnou zemí obydlenou mluvícími zvířaty, skřítky, fauny, kentaury a obry, která je však díky prokletí zlé Bílé čarodějnice Jadisy odsouzena k věčné zimě. Děti se pod vedením vznešeného a tajemného panovníka, lva Aslana, odhodlají mocné čarodějnici postavit. Musí její ledové kouzlo zlomit a tím navždy osvobodit říši. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (859)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po ilustracích Renaty Fučíkové a adaptaci BBC prvních čtyřech knih jsem se dočkala Narnie, v jakou jsem ani nedoufala. Viděno na plátně 4x, z DVD nespočetněkrát, oživováno pravidelně a nikdy neokoukáno. Vrním blahem a držím pěsti, ať se vyvede konečně natočit všech sedm. Třeba na Netflixu a snad popáté i komplet. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Mluvící bobři jsou sice fajn, ale tak nějak mi to nestačí k dobrému filmu. Chatrný příběh (ostatně četla jsem i knížku a i ta je opravdu hodně pro malé děti, není tolik propracovaná jako třeba svět Harryho Pottera a s Pánem Prstenů se ani srovnávat neodvažuji) sice částečně kompenzuje skvělá výprava a hlavně úžasná hudba Harry Gregsona-Williamse, ale to na dobré fantasy opravdu nestačí. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Dospelým divákom takmer nestráviteľný disneyovský brain-wash, v mnohých scénach navyše koncepčne vykrádajúci Pána prsteňov (hlavne totožné nájazdy kamery). Vlastne je to Pán prsteňov pre najmenších, ktorým k šťastiu stačí pobehovanie farebných postavičiek po lúke. Ani len pomrkávanie na dospelákov tu nenájdete. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jasně, bejt mi takovejch 12 let, tak jim to všechno sežeru i z navijákem a bezvadně se u toho bavím. Jenže mně už 12 není, takže jim to zas tolik nežeru. Jasně pro děti je to ideální pohádka, jenže pro ostatní je to přece jenom trochu míň záživné a ještě ke všemu docela dlouhé. No co, pro jednou se to dá přežít a závěrečná bitva byla docela dost dobrá, takže jako nenaročná blbinka na jedno podívání je to ok. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žádná vděčná podívaná z ranku vydařených teen fantasy, naopak. Chybět totiž posledních 20 minut, byla by pro mě Narnie prototypem skutečně protivného filmu. Děti se vyjma závěru celou dobu hádají a jejich představitelé jsou (možná kromě Lucinky) neskutečně otravní. V kombinaci s do očí bijícími triky, mudrujícím Aslanem a ne-tak-úplně-sympatickými vedlejšími charaktery skutečně pořádná prohra. ()

Galerie (242)

Zajímavosti (49)

  • Scéna, v níž Lucy (Georgie Henley) vstoupí do zasněženého lesa, byla natočena hned napoprvé. Herečka kulisy neviděla s předstihem a na scénu byla přivedena se zavázanýma očima, aby byl její úžas autentičtější. (Listeroman)
  • Očarovaná sladkost, kterou Bílá Čarodějnice (Tilda Swinton) svede Edmunda (Skandar Keynes) na scestí, bývá v českém překladu obvykle označována za turecký med. Nicméně „Turkish delight“ není turecký med. V češtině je tato sladkost většinou označována jako "lokum" a vyrábí se ze škrobu, cukru a aromatických přísad (ve filmu pravděpodobně z růžové vody, kvůli specifické barvě). Konzistencí připomíná želé. (vojtaruzek)

Související novinky

Mattel chystá hromadu projektů

Mattel chystá hromadu projektů

27.07.2023

Vzhledem k fenomenálnímu úspěchu Barbie v kinech asi nikoho nepřekvapí, nebo by alespoň v dnešní době nemělo, že už si mateřská společnost Mattel vysnila celou řadu dalších filmů. Ano, jen pár dní… (více)

Režisérka Barbie chystá Narnii

Režisérka Barbie chystá Narnii

04.07.2023

Tak se zdá, že režisérka Greta Gerwig (Malé ženy) hodlá vyměnit kariérní dráhu oceňované indie filmařky a v budoucnu se natrvalo přesunout ke tvorbě velkých studiových filmů. A vzhledem k tržebním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Netflix chystá novou Narnii

Netflix chystá novou Narnii

04.10.2018

Letopisy Narnie už se jednoho filmového zpracování dočkaly v podobě ne příliš úspěšné trilogie. Milovanou fantasy spisovatele C. S. Lewise nicméně nyní čekají nové adaptace, které chystá streamovací… (více)

Reklama

Reklama