Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (990)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Phoenix: Čtyřicet let sním o tvý smrti, Johne. John Spartan: Tak sni dál!..... Veľmi vydarené akčné Sci-Fi. Humor funguje, akcia je dobrá, záporák kvalitný a nápadov to má tiež dosť. John Spartan (Stallone) je sympaťák a hláškuje a Huxleyová (Bullock) je krásna. Právom KULTový akčný film, ktorému nechýba všadeprítomný nadhľad..... Nesmí se líbat? A to jsem to tak uměl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toho budeš litovat do konce života. Obě dvě vteřiny." Občas porušuju slovní morální statut, na záchodě neumím použít mušličky, často si vyměňuju tělesné tekutiny s Leninou Huxley a nikdy jsem nenavštívil muzeum prezidenta Schwarzeneggera. Asi proto čerstvě rozmrazenému policistovi Spartanovi tak rozumím a neuvěřitelně se bavím při jeho konání, jehož primární příčinou je honění zločince, ale přitom jen tak mimochodem likviduje poklidně totalitní San Angeles. Spartan je prostě skvělý, breptající policistka Lenina roztomilá a "napravený" zločinec Phoenix taky nemá chybu. Tohle je zkrátka snímek dokonale uspokojující můj filmový nevkus. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elliot Goldenthal: 1. Dies Irae [1:52] ,2. Fire Fight [1:35] ,3. Guilty as Charged [3:58] ,4. Action, Guns, Fun [1:26] ,5. Machine Waltz [1:56] ,6. Defrosting [1:43] ,7. Confronting the Chief [0:32] ,8. Museum Dis Duel [1:56] ,9. Subterranean Slugfest [1:44] ,10. Meeting Cocteau [1:42] ,11. Tracking Simon Phoenix [3:03] ,12. Obligatory Car Chase [3:06] ,13. Flawless Pearl [1:15] ,14. Final Confrontation [1:55] ,15. Code 187 [0:41] ,16. Silver Screen Kiss [1:30] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zřídkakdy kokotmentuji filmy, které jsem viděl před svou virtuální existencí, ovšem tento musím! Jedná se totiž o třetí vizionářsky prognostické vě-fa dílo, které se postupně bezezbytku hrozivě naplňuje, nebo již naplnilo. Tím prvním je Orwellovo 1984, druhým Bradburyho 451 stupňů Fahrenheita. Velký gůgl a ostatní zkurvené korporátní asociální diktatury nás již šmírují na každém kroku, diktují ovcím své pokroucené zásady pseudomorálky a pseudokultury, postupně je za pomoci demagogie a dezinformací vmanipulovávají do stádového kolektivního myšlení a stávají se děsivě nadstátními, protože sférou svého vlivu jsou již nyní schopni prakticky kohokoliv zdiskreditovat manipulací s veřejným míněním a ekonomicky jej zlikvidovat. Možná vám ve vaši blahoslavené ignoraci unikají stále častější případy, kdy zkurvený korporát odmítne spolupracovat s jiným zkurveným korporátem či firmou, budou-li tyto nadále zaměstnávat někoho, kdo projevuje odpor proti globálně nemilosrdně dicktovaným kolektivizačním patopravidlům a patonázorům, popřípadě ihned z veřejných platforem neodstraní nesouhlasící uživatele. Soukromí a právo na něj se již staly pouze takovým korporátním kameňákem, ve velkém se množí bezskrupulózně diskriminační praktiky typu „bud budeš souhlasit se šmírováním, nebo prostě nebudeš moci tamto nebo ono používat jako ostatní ovce“, demokracie už je jen kůl řecké slovo, neboť demos se změnil v dementis, krateinují tu dávno globalizační pasáci a na vlastní názor máš nárok pouze v případě, že se shoduje s cílevědomě tvořenými pravidly pro kontrolu dobytka, jinak je zřetelně odsuzován, potírán, potlačován a mnohdy i kriminalizován. Čili jsme již jen krůček od toho změnit se v technokratickými fašisty kontrolovanou sterilní společnost dobroserných nesvéprávných pičusů a otroků diktatury korporátů, zcela bezbrannou proti řádění zdivočelých negerských krimošů. A vězte, že Sláj, který by vás spasil, bývá jenom v pohádkách! V reálné realitě se vám leda tak na holoprojektorech objeví Zukrberk se Sórošem, ze svých 43+1 v árijských čtvrtích, obehnaných ostnáčem, se vám arogantně vysmějou do xichtů, nadiktují vám, co si máte tento měsíc nakoupit, abyste byli IN, a přihodí do vaší unimobuňky pár negrů na byt a na stravu, protože je vaší povinností je živit, když jste byl takový zkurvený rasista a nedovolil jim se vzdělávat a civilizačně vzkvétat. A že to umí a děsně chtějí, to vám už přeci prokázali ve Wakandě! Taxe kokoti vzpamatujte, dokud je ještě čas, nenechte se manipulovat, chraňte si soukromí, kriticky myslete a bojkotujte ty zmrdy na každém kroku, jinak budete záhy trávit život tupým přežvykováním jetele a co měsíc vás ostříhají na vlnu! A kdo tento sqost ještě neviděl, tak rychle, záhy se to totiž dozajista ocitne na Bílé listině, hned vedle rasistické Christovy Agáty, xenofobního Rhetta Butlera a toho svinského otrokáře Churchilla! „Éééééé, pokuta za tento komentář činí milión kreditů!“ „Běž do piče, zkurvená plechová hubo!“ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. V roce 2032 rozmražený policajt Stallone honí rozmraženého masového vraha Wesley Snipese. A není toaletní papír a taky se nesmí klít, jinak z automatu vypadnou pokutové lístky, které se dají použít jen k jednomu účelu... S léty od natočení filmu už budoucnost působí úsměvně a hodnocení tohoto mixu krimi a sci-fi padá na průměr. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=18e4GeUwVWs ()

Galerie (108)

Zajímavosti (52)

  • V upravené DVD verzi je Taco Bell přejmenován na Pizza Hut, ale v bojové scéně s lupiči jídla je vidět logo Taco Bell, leptané do skla. (Hepp)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama