Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (990)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla Demolition mana poprvé, teklo mi ještě mléko po bradě a chodila jsem na nočník, ano, takže v 15letech. A nechápu proč jsem čekala až do teď, abych projekci opakovala.. Sly se zálibou v pletení a drsnými kecy v ruku v ruce s hláškující a stále usměvavou Sandrou vs. šílený Blade, podívaná k nezaplacení. Je to natolik zábavné, že musíte odpustit hlavním hrdinům, že neumějí pořádně mířit a žádná situace pro ně není dostatečně nebezpečná. Miluju akční komedie. Buďte dobrý! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

John Spartan! Tak tebe sem poslali, aby si mi připálil prdýlku? Tak už je to tady právě se má pomatená a mnohoznačná CSFD alter ego verze slavně propracovala ke komentáři s pořadovým číslem 3000! Když jsem nedávno uvažoval který film poctím touto výsadou a náhodou jsem z údivem shledal, že nemám okomentovanou tuhle starou klasiku, tak to byla jasná volba. Každopádně tenhle film je dokonalou ukázkou toho jak dát dohromady kompetentní mix akce a humoru a ještě to šmrncnout scífkem Steloun a Snipesák se nahánějí v úžasné budoucnosti, bez násilí, cíg, chlastu, šoustání a sprostých slov (uff do takový budoucnosti bych se teda nechtěl probudit) a přitom demolují všechno kolem sebe a ještě při tom cedí přes zuby neskutečný hlášky. Tyhle poctivý oldscholový kousky budu prostě milovat navěky a v tý další tisícovce komentářů si určitě zase s chutí rád zapíčuju, jak už to dneska nefunguje a nedělá se to jako dřív, ale já už se asi nepředělám. Takže buď dobrý Wocasoslave1? Buďte v prdeli!!! 90% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni Stallonovo filmy jsou sice serie Rambo a Rocky, ale najdou se u nej i jiny kvalitni filmy jako je Cliffhanger, Tango a Cash a prave Demolition man. Marco Brambilla sice neudelal ciste akcni film, ale dal sem i prvky komedie, coz se v mnoha pripadech vymsti, ale tohle nastesti neni ten pripad. Vtipky jsou skutecne vtipny, do toho skvely hlasky a nijak nerusi v deji. A jakmile pride akce, tak se vtipky omezi na minimum a zbydou jen hlasky a hodne dobra akce s nadprumernejma trikama. Navic i pribeh je docela originalni a i kdyz to je trochu sci-fi, tak to neni nic prehnanyho a porad je to spis akcni film. Wesley Snipes tady byl jeste ve forme a i Stallone se dost snazi, pritom jen dela svou praci a veci se demolujou. Navic roztomila Sandra. Jeden z mejch oblibenejch Stalloneho filmu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější akční pecka 90. let! Skvělá konfrontace harmonického futuristického megaměsta a jeho gigaslušných obyvatel se sparťanskými policejními metodami Johna Spartana a geniálně vyšinutým Simonem Phoenixem... Medvídek! ... Snímek baví nadmíru po celou dobu stopáže, obličej rozesmátý od ucha k uchu zajišťuje jednak naivita a nadpozemská mírumiluvnost, slušnost a způsob vyjadřování san angeleských příslušníků, ale hlavně a především četnost skutečně vtipných hlášek, které v českém znění (Rímský, Tůma, Čárová) nemají absolutně chybu a dodávají filmu právě tu velikánskou zábavnost... Hele, Luku Skywalkere, použij Sílu! ... Jsou snímky, ze kterých si tu a tam pamatujete nějakou větu, či dobrý dialog, ale tady zní geniálně snad každé druhé slovo! Tohle je bombastická smršť brutálně vtipných hlášek! ... Zdá se, že ve městě je novej šeřík... Šerif! ... Film je prošpikován zajímavými nápady (automat na striktnost a korekci řeči, tři mořské mušle, elektrický obušek, kryovězení), výbornými akčními scénami a ten správný punc a říz mu dodávají skvěle se doplňující herecké výkony. ... Asi našel sobě drobného ... pěkně jste ho ožral... Říká se: sobě rovného a dožral jste ho. ... Viděl jsem Demolition Mana mockrát a stále mě neomrzel, svojí hustotou hlášek, vtipy, dynamikou a zamítavým postojem k tekutému transferu mě prostě baví dodnes:) Buďte dobří ... buď v prdeli! 58 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Phoenix: Čtyřicet let sním o tvý smrti, Johne. John Spartan: Tak sni dál!..... Veľmi vydarené akčné Sci-Fi. Humor funguje, akcia je dobrá, záporák kvalitný a nápadov to má tiež dosť. John Spartan (Stallone) je sympaťák a hláškuje a Huxleyová (Bullock) je krásna. Právom KULTový akčný film, ktorému nechýba všadeprítomný nadhľad..... Nesmí se líbat? A to jsem to tak uměl. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (51)

  • V kanceláři policistky Leniny (Sandra Bullock) je možné na poličce spatřit figurky Batmana a Jokera z filmu Batman (1989). (NiaWolf)
  • Když se John Spartan (Sylvester Stallone) chystá na závěrečnou konfrontaci, vyžádá si od jednoho z „podzemích lidí“ zbraň a dostane Smith & Wesson. Jakmile vstoupí do mrazící věznice, má už ale v rukou Berretu 92F. (Guilemot)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama