Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (990)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie. Nepáčilo sa mi to. Mám rád sci-fi filmy, ale s týmto som nebol moc spokojný. Sylvester Stallone bol dobrý. Tam je to v poriadku. Avšak Wesley Snipes v zápornej úlohe to bola úplná herecká katastrofa. Vôbec to nezvládol. Prehrával až strach. Vlastne ako vždy. Je to namyslený babrák. No a frigidná Sandra Bullocková tomu tiež moc nepridala. Mohol to byť dobrý film, ale chcelo by to ku Stallonemu iných hercov. ** ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film s komediálními prvky (a tím nemyslím výkon Slye Stallona:)) ve kterém zmíněného držitele Oscara naprosto gumují záporák Snipes a tichý "velký bratr" Nigel Hawthorne alias Dr. Cocteau. Scénáristi lehce lízli myšlenku ceny za dokonalou společnost a využili ji právě jako prvky absurdní komedie (viz slovní narušení morálního statutu a spol.), kterou lemuje kvalitní akce. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla Demolition mana poprvé, teklo mi ještě mléko po bradě a chodila jsem na nočník, ano, takže v 15letech. A nechápu proč jsem čekala až do teď, abych projekci opakovala.. Sly se zálibou v pletení a drsnými kecy v ruku v ruce s hláškující a stále usměvavou Sandrou vs. šílený Blade, podívaná k nezaplacení. Je to natolik zábavné, že musíte odpustit hlavním hrdinům, že neumějí pořádně mířit a žádná situace pro ně není dostatečně nebezpečná. Miluju akční komedie. Buďte dobrý! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedie na sta honů je cítit ze všech stran. Sylvester Stallone a Wesley Snipes se prostě pro tu dobu nedokázali narodit nebo spíš ji nedokázali pochopit. Dělají si co chtějí, divák se baví, hlášky padají jedna za druhou a právě proto je to tak geniální. Oni si ty role evidentně užívají, naprosto fantastickým způsobem nutno dodat. K tomu zajímavé roličky v rolích herců, které víceméně znám a mám je rád: Jack Black, Rob Schneider nebo Denis Leary. To pro mě dělá film hlavně komedií, komedií vítězící nad akčností, která ale dokáže velet scénám v obouch případech, ať už zábavností a parádností se týče. Demolition Man je prostě muž, který se s nikým a ničím nesere. Tohle je sice z jinýho filmu, ale přesto to porovnání se sem hodí. Kdo nemá rád tenhle film jakoby nežil pro akční filmy mládí. Kór pro tento obzvláště. --- Copak ty nevíš, k čemu vede tekutý transfer? - Jasně. Děti, cigaretka, vyjídání ledničky. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První třetinu filmu jsem viděl aspoň šestkrát a vždycky mě strašně bavila. Bohužel film byl vysílán pokaždé v pozdních večerních hodinách a při druhé reklamě během půl hodiny jsem přestal být pánem situace a spokojeně jsem usnul. Až jsem se jednou razantně rozhodl nahrát si Demolition Mana na kazetu. Krásně jsem se prospal a druhý den jsem natěšeně usedl k videu. Začátek jako vždy senzační a plný akce. Následovalo bezchybné vykreslení "slušné" budoucnosti, ve které násilník Snipes vyniká stejně, jako kdyby Usáma Bin Ládin přišel na večírek královny Alžběty. A pak konečně přišla část filmu, na kterou jsem byl zvědav. Bohužel už naprosto postrádala nápaditost a ironii první půlky, vývoj příběhu mě vůbec nezaujal a nakonec jsem byl rád, že jsem to vůbec dokoukal. Snad v rukou jiného režiséra by si film své tempo udržel, takhle ale skvělý nápad přišel trochu vniveč. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (51)

  • Píseň „Demolition Man“, která doprovází závěrečné titulky, vyšla na albu skupiny The Police s názvem „Ghost in the Machine“ již v roce 1981. Sting tuto píseň speciálně pro film upravil a nazpíval znovu. (BrianStorker)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama