Reklama

Reklama

Turistický průvodce láskou

  • USA A Tourist's Guide to Love
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Práce pro cestovku ji zavede až do Vietnamu, kde se seznámí s bezstarostným průvodcem. Ten jí pak předvede, že život může být jedno krásné dobrodružství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ve filmu vidíme spoustu romantických klišé a vlastně už od začátku víte, podle jakého scénáře bude film probíhat. Co má tento film oproti jiným je to, že se odehrává ve Vietnamu a hlavní mužský hrdina je Vietnamec. A právě změna typického prostředí na Vietnam je plusovým bodem tohoto snímku a i díky tomu film hodnotím průměrnými 3*. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Hóóóóóóóóóóóóódně tuctová…..sice kulturně vyvážená a multikulturní…..ale pořád jenom tuctová, romantika. Láska – rozchod – nový princ – zádrhel – všichni žili šťastně až do smrti. Tohle neustále dokola se opakující schéma už snad nemůže bavit ani čestného předsedu Klubu vyznavačů romantických klišé. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ten, kto už videl nejaký romanticky idealizovaný film v produkcii Hallmarku, tak aktuálny tuctový snímok Netflixu s titulom „A Tourist's Guide to Love“ ho pravdepodobne ničím neprekvapí. Rovnaký príbeh s rovnakou schémou sfilmovaný stojedenkrát. Druhá hviezdička patrí za dobré zábery jednotlivých, možno nie vždy videných častí Vietnamu a za skvelých jedál. Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

To se ve Vietnamu žije tak dobře, že tam mají takto bezstarostné turistické průvodce? Budu se muset zeptat nějakého vietnamského prodejce z Prahy, je jich tady spousta, jestli je život ve Vietnamu jedním krásným dobrodružstvím. Pokud je to pravda, tak by tam možná stálo za to emigrovat. Navíc tam nedosáhnou drápy EU a Američany odtamtud už před delším časem vypráskali. Přikládám záznam snu s vietnamskou tematikou. Zdál se mi v době covidové. - - - Sen o zázračné tržnici (v noci z 28. února na 1. března 2021) - - -     Volá mi Eirixion, že mu přišel balíček ze Slovenska, v němž je pro mě nějaká kniha. Říkám, že na předání nespěchám a že knihu převezmu, až otevřou hospody. Bavíme se o současné situaci a já si postěžuji na to, že vláda uzavřela prádelny. Potřeboval bych dokoupit nějaké prádlo, ale kde? Eirixion říká, že v Praze existuje vietnamská tržnice Mekong, která funguje bez jakýchkoli omezení. „To to tam policie nezavřela?“ divím se. „Nezavřela,“ dí Eirixion, „vypadá to skoro jako zázrak, ale je to tak,“ a dá mi adresu.      Jedu do tržnice nějakým kolejovým vozem, vypadá jako vídeňský Stadtbahn. Vlak jede přes most, pod nímž teče nějaká říčka, která je momentálně rozvodněná. Oddělují se od ní četné drobné potůčky, které se proplétají údolím, občas se slévají a zase se rozdělují. Všímám si, že jeden pramínek teče volným tempem nahoru do svahu a uniká ven z údolí. Vybaví se mi takzvané pravidlo dvou MAG. Zní takto: „Chceš-li porozumět tomu, proč voda teče do kopce, hledej za tím geomagnetickou anomálii nebo nudícího se mága.“ A vůbec, podle plánu města tady žádný vodní tok nemá být! Že by nám v Praze k Vltavě a Botiči přibyl ještě nějaký malý Mekong?      Jsem v tržnici. Nakoupím prádlo a potom jdu ještě obhlédnout stánky se zeleninou. Vidím, že tam mají nějaký nový druh paprik, jsou zelené, asi deset centimetrů dlouhé, bachraté a na konci mají špičku. Nejlepší je ovšem popiska: Papriky do uší, novinka! Asi nepříliš zdařilý překlad z nějakého cizího jazyka. Kromě toho jsou docela drahé. Zeptám se prodavačky na normální zelené papriky. Má je na skladě a jsou dokonce levnější než v Tescu, tak si nějaké koupím.      Procházím tržnicí a dívám se, jestli by se mi ještě něco nehodilo. Přijdu k budově, na jejímž průčelí je nápis ve vietnamštině a pod ním stojí český překlad: PRVNÍ ČESKÁ VIETNAMSKÁ CÍRKEV ZÁZRAKŮ. Před vchodem se shlukují vietnamští muži a ženy. „Nechcete se také zúčastnit bohoslužby, pane?“ osloví mě jeden Vietnamec. „Už jste přijal... (následuje několik slov ve vietnamštině, ale Ježíš Kristus to rozhodně neznamená)? Nebo snad nechcete být spasen?“ Odpovím, že bych chtěl být spasen hlavně od naší debilní vlády a jejích debilních opatření. „Právě tak, pane, právě tak,“ směje se Vietnamec. - - -     Dodatečně se mi ještě vybavil můj rozhovor s vietnamskou prodavačkou o „paprikách do uší“. Já: „Co je to za feferonky? Jsou aspoň pořádně pálivé?“ Ona: „Papriky do uší, nepálivé, budete muset nosit, vláda nařídí.“ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Scenáristka chcela ukázať Vietnam ako krajinu, ktorá prekypuje šťastím a láskou, ale podarilo sa jej hlavne dať dokopy najnesympatickejší možný pár a našťastie nemali už aj deti, lebo neviem, ako by vyzerali. Leigh Cook začína pripomínať skôr moreplavca James Cooka, no a Vietnamec je proste Aziat. Ale uznávam, že na svoj vek nevyzerali. No vôbec k sebe nepasovali. Obdiv nad komunistickým Vietnamom naozaj nerealistický, no a ako sa to snažilo byť príliš sladké, tak veľmi to bolo aj nestráviteľné. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první původní film společnosti Netflix natočený ve Vietnamu. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie sa uskutočnilo od apríla do 16. júna 2022 a prebiehalo v rôznych mestách Vietnamu, ako napríklad Hočiminovo mesto, Da Nang, Hội An, Hanoj ​​a Hà Giang. (Arsenal83)
  • Scenáristka Donohue uviedla, že bolo pre ňu veľmi dôležité natočiť film, v ktorom by sa Vietnam nespájal len s vojnou: "Neexistujú takmer žiadne americké filmy odohrávajúce sa vo Vietname, ktoré by neboli o traume z vojny. Bolo pre mňa naozaj dôležité povedať príbeh o aktuálnom živote. Ten, ktorý bol plný radosti, lásky a oslavy. Chcela som zmeniť obrázok o Vietname a zdôrazniť ho ako modernú prosperujúcu krajinu, ktorej príbehy si zaslúžia vyrozprávať." (Arsenal83)

Reklama

Reklama