Reklama

Reklama

Dětské tváře

(festivalový název)
Drama / Mysteriózní / Romantický
Francie / Švýcarsko, 1925, 114 min

Obsahy(1)

Horská vesnice Saint-Luc ve švýcarských Alpách. V domě starosty Pierre Amslera umírá matka dvou dětí, chlapce a dívky. Malá Pierrette ještě zcela nechápe, co se stalo. Desetiletý Jean je však velice citlivý, proto těžce nese, když se otec znovu ožení s vdovou ze sousedství. Jeho odpor k nové matce a zvláště k její dceři Arlette se časem prohlubuje a mění se v nenávist, která Jeana přivádí k hroznému činu. (wero1000)

(více)

Recenze (9)

Flego 

všechny recenze uživatele

Citlivý príbeh vdovca, ktorý sa znovu ožení. Sledujeme predovšetkým osudy chlapca, ktorý sa nevie vyrovnať so stratou matky a musí si zvyknúť na novú matku a sestru. neočakávajte žiadne macošské správanie novej matky, ide hlavne o vysporiadanie sa chlapca s novou situáciou. Snímok má jedinú chybu a to zásadnú - je neprimerane dlhý. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Síla obrazu zkombinovaná s přirozeným herectvím dětských představitelů vytváří jeden z nejdojemnějších němých filmů. Nebýt zbytečně přepjatého závěru, dal bych plné hodnocení. ()

Reklama

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Nejstarší snímek s dětmi jako hlavními postavami, který jsem viděla. Představitel Jeana je skvělý a jeho jednání je s ohledem na věk pochopitelné, stejně tak postoj rodičů. Kromě výborných hereckých výkonů určitě stojí za vidění i kvůli exteriérům, scénám ze života v horách a kvůli scéně se záchranou nevlastní sestry. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

V kategorii obrazů ze života dětí skýtá třeba Truffautovo "Kapesné" nebo íránské příspěvky pro mnohého diváka silnější zážitek, to ale neznamená, že by skoro stoleté "Tváře dětí" dnes už neměly co nabídnout. Nejen žíznivci po prošlém mohou ocenit veleprostý realismus Feyderova díla, skvělé titulní hrdiny, krajiny s domorodým komparsem, napínavé (dvoj)finále a navrch občasnou třešničku, jako je například ona moucha na polštáři. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Francouzský impresionismus v nejlepší formě - citlivý příběh s dětmi v hlavních rolích s významnou rolí subjektiv- ních stavů, výborná kamera zachycující drsnou horskou přírodu, která zde v závěru sehraje významnou a drama- tickou roli. Hlavní představitel Jeana podává naprosto přirozený a procítěný výkon a jeho nevlastní sestra získává vděčnou až jímavou roli až když se bezhlavě vrhá na noční cestu za ztracenou panenkou. Rozhodně doporučuji nechat se unášet tímto vyváženým a rozhodně ne sentimentálním příběhem. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama