Visages d'enfants

Francie / Švýcarsko, 1925, 114 min

Jacques Feyder

Hrají:

Suzy Vernon

Síla obrazu zkombinovaná s přirozeným herectvím dětských představitelů vytváří jeden z nejdojemnějších němých filmů. Nebýt zbytečně přepjatého závěru, dal bych plné hodnocení.(29.11.2011)

Francouzský impresionismus v nejlepší formě - citlivý příběh s dětmi v hlavních rolích s významnou rolí subjektiv- ních stavů, výborná kamera zachycující drsnou horskou přírodu, která zde v závěru sehraje významnou a drama- tickou roli. Hlavní představitel Jeana podává naprosto přirozený a procítěný výkon a jeho nevlastní sestra získává vděčnou až jímavou roli až když se bezhlavě vrhá na noční cestu za ztracenou panenkou. Rozhodně doporučuji nechat se unášet tímto vyváženým a rozhodně ne sentimentálním příběhem.(23.1.2009)

Desetiletý Jean se nedokáže vyrovnat se smrtí matky a když se jeho otec znovu ožení nenávidí svojí novou matku a ještě více nevlastní sestru, příběh vrcholí, když dívka Jeanovo vinou málem v noci umrzne ve sněhu. Točilo se na venkově ve švýcarském horském městečku.(11.12.2004)