Reklama

Reklama

Alej zatracení

Trailer

Obsahy(1)

Po jaderném výbuchu se dva týmy vojenských specialistů vydávají ve zvláštních vozidlech hledat zbytky přeživších obyvatel USA. Jejich misi ztěžuje fakt, že po explozi na zemi nic nefunguje a na posádky útočí zmutovaní tvorové. Nakonec se jeden z týmů dostane k větší skupině zachráněných obyvatel a pokouší se znovu nastolit pořádek na zdevastované Zemi. Nejznámějším jménem filmu pro české diváky je jistě Jan Michael Vincent díky jinému filmu Muž v kamionu, ale v Aleji Prokletých je jednoznačně zastíněn George Peppardem. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

majo25 

všechny recenze uživatele

Post-apokalyptické B-éčko, v ktorom sa takmer nič nedeje, a vlastne to ani nemá žiadný príbeh či žiadne vyvrcholenie zápletky. Po celosvetovom výbuchu atómových bomb ide partička z letectva USA púštnou krajinou na supervozidle Landmaster, a zahrajú si v Las vegas, stretnú pár radioáktívnych megašvábov, majú malý incident s miestnymi buranmi, potom príde superzáplava a vualá nájdu dalších ludí a je tu koniec :) Ináč cesta začína asi Kalifornii, potom prejdú do Las Vegas, cez Salt lake City, príde záplava, a hup a už sú v štáte New York - super nie :) Hl. postavu hraje velitel zo seriálu A-tím, ostatní herci sú nezaujímaví. Hodnotenie: 40% ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Prostě vynikající... výborné herecké výkony a efekty které prostě byly zajímavé a snad možná i umělecké. I ten jekot hlavní hrdinky a chlap sežrán brouky stejně jako jiný postižený radioaktivitou...prostě vše co k takovému béčku patří! Já jsem si skvěle odpočinul a mrzí mě jen že už se podobné věci co bych ještě neviděl nevyskytují. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Předloha Rogera Zelazneho je čistokrevný brak, chvílemi rušený filosofickými úvahami. Filmová adaptace si z ní vzala krajinu zničenou jaderným holokaustem, jméno hlavní postavy a motiv putování napříč Spojenými státy. Zbytek si scenáristé vycucali z prstu. Není se co divit, protože knižní potvory jsou zatraceně impozantní a v sedmdesátkách by se daly natočit snad jen stop-motion animací. Bohužel obsah adekvátně nenahradili a vyplodili jen sled tuctových a uspávajících scének. Nad všemi vyniká úvodní předválečná sekvence a působivá honička se zmutovanými šváby. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Poslední film svýho druhu. Pak přišly ty podělaný infantilní Star Wars a všechno šlo do kytek. Poctivej blockbuster z půlky 70. let, kterej už dneska vypadá náležitě zastarale. Triky jsou sice mizerný, ale Jan-Michael Vincent i George Peppard jsou borci a ten transportér je prostě paráda. Film působí brakově, ale právě to je součást jeho šarmu. Myslím, že už je nejvyšší čas na remake. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Umí se ten vůz zakopat sám ?? Nechce se mi totiž vylízat ven !!" ;) Tak tento maximálně bizarní postapokalyptický snímek plný paradoxních souvislostí talentovanému režisérovi Jacku Smightovi de facto zničil kariéru, stal se totiž dokonalým, ba přímo učebnicovým propadákem.. Studio Fox tehdy plánovalo dva velké projekty, Damnation Alley a Star Wars: Nová naděje, od něhož se však nic nečekalo, a Damnation Alley tak dostal nálepku jasné priority, přičemž jistě není třeba sáhodlouze rozebírat, jak to nakonec s oběma snímky dopadlo !! ;) Musíme však zmínit podstatné skutečnosti, díky nimž Alej zatracení tak strašně propadla, a označit Studio Fox jako hlavního viníka, protože zde jednak potvrdilo svůj pověstný nedostatek předvídavosti a pak také snímek zabilo svými nekonečnými zásahy do scénáře Lukase Hellera, který si plánoval velmi temný konec, a byl tak nahrazen Alanem Sharpem, který dal scénáři konečnou podobu, kdy se včetně tupého happyendu naprosto odklonil od předlohy Rogera Zelaznyho, který se samozřejmě ještě před uvedením do kin od projektu distancoval a později dokonce prohlásil, že tento film opravdu nenávidí !! Inu, není se skutečně čemu divit, protože naprosto idiotský scénář plný hloupých dialogů, dějových nesrovnalostí či opravdu nedůstojně a trapně natočený bombový útok z úvodu filmu, maximálně holý jakéhokoli napětí, nedávají příliš prostoru celkem slušnému hereckému obsazení v čele s Georgem "Hannibalem" Peppardem z legendárního seriálu A-Team či Jan-Michaelem Vincentem z Airwolfa, a tak zaujme pouze mladičký charismatický Jackie Earle Haley v roli sirotka Billyho, tradičně skvělý soundtrack Jerryho Goldsmitha, parádní futuristické vozidlo Landmaster s dvanácti rotačními koly a především pak geniální poarmagedonovská atmosféra, tentokrát však rozuměj obloha, na níž se tvůrci maximálně vyřádili, snímek totiž strávil téměř 10 měsíců v postprodukci, premiéra tak musela být odložena.. Důvod byl jediný, většina triků totiž i přes na svoji dobu nezvykle vysoký rozpočet 17 milionů dolarů působila směšně, všechny původní plány byly takřka neproveditelné, a tvůrci tak zatlačili do popředí právě tyto prvky, díky nimž Damnation Alley snese alespoň označení slabý bizarní průměr.. [ Dabing 1/10 ] Naprosto nechutná fušeřina FTV Prima ve Studiu soukromé brněnské televize. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Vozidlo Landmaster bylo postaveno v roce 1976 v dílně Edwarda Deana Jeffriese, tvůrce různých dalších filmových vozidel, nákladem 350 tisíc amerických dolarů. Pohání ho motor Ford s objemem 6.4 litru, náhon je na všech 12 kol, z nichž se povrchu dotýká osm. Po skončení filmování bylo až do roku 2005 vystaveno u Jeffriesovy dílny. V tomto roce bylo prodáno do soukromých rukou. Prošlo dvěma renovacemi a v roce 2019 se nacházelo v Gene Winfield's Custom Shop v Kalifornii. (Stejšn)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Rogera Zelaznyho. (Hans.)

Reklama

Reklama