Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestovní kancelář World Wind Tour vám hrdě přestavuje 2 000 let britské historie během jediného odpoledne. Prosím, nezívejte, mohli byste zmeškat několik století!

Charlie Cartwright se živí jako průvodce oblíbeného programu „9 evropských zemí autobusem za 18 dní“, a tuhle práci si náramně užívá, vše se tak krásně opakuje, jen dívku má v každém městě a pokaždé jinou. Právě doprovází turnus číslo 225 a vypadá to, že podivnější skupině zatracených Yankeeů ještě nevelel. Tak kupříkladu, na palubě autobusu se nachází rodinka, co se vydala do Evropy s dcerou, které se doma příliš zapalovala lýtka; válečný veterán, jenž si výletem připomíná místa, která jako seržant v roce 1945 údajně osvobozoval; amatérský paparazzi, jenž by rád dostal do postele každou, kterou vyfotil; Američan s italskými kořeny, odhodlávající se navštívit své benátské příbuzné; krásná nákupčí módní konfekce z Minneapolisu, jež si tu rozmýšlí svatbu s poněkud nudným přítelem Georgem. Ten naštěstí zůstal doma ve Státech a sukničkář Charlie tak může v nočním Soho předvést svůj vrcholný pivní trik. Čas se ale neúprosně krátí… (dopitak)

(více)

Recenze (35)

Master19 

všechny recenze uživatele

Nevidím moc velký rozdíl mezi tímto filmem a Bláznivou dovolenou v Evropě. Tady je víc postav, což je na začátku trochu zmatečné, ale většina z nich se velmi rychle vyprofiluje. Kromě hlavní romantické linie (vlastně linií) je hezky zachycené rozpoložení účastníků zájezdu, jak ho všichni známe. Hektické výlety po památkách "aby jsme nic neminuli", nervozita z neznámého prostředí, nakonec smutek z návratu i těšení se domů... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se může směle řadit vedle komedie, dobrodružného filmu a romantiky také mezi subžánr road movie. Hodně se tu cestuje, scény se odehrávají v atraktivním evropském prostředí, romantické dějové linie dokáží zaujmout, některé vtipy jsou zdařilé a celkově se jedná o příjemnou oddechovku. Pěkný průměr, fajnová jednohubka za 3*. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Průvodcovské vademecum aneb If it's Tuesday, this must be Belgium, If it's Wednesday, this must be Rome, If it's Thursday, this must be Montreux, I feel I never wanna go home. 1) Má teenagerovská duše s okouzlením sledovala, tuším, že v televizi, jak američtí turisté putují po exotických nedostupných krajinách vzdálených tehdejšímu středoškolákovi podobně jako Mare Anguis na Měsíci a neměla ani tušení, že dlouhá léta budu vzpomínat na tento film jako na svou první inspiraci, která mě přivede k mikrofonu zájezdového autokaru do celoživotní role baviče, organizátora a průvodce._____ 2) Jednu účastnici podobného zájezdu jsem v osmdesátých létech potkal na Dvořákově nábřeží vedle právnické fakulty v Praze. Dáma zaujatě třímala v ruce cosi, z čeho se vyklubala mapa Moskvy a rozechvěle, jak to jen starší dámy umí, v ní hledala. Nabídl jsem své služby. Dáma se napřímila, rozhlédla se po panoramatu Hradu a Vltavy a pravila: Would you be so kind as to tell me where is here the Kremlin? Připomenul jsem jí, že je dosud v Praze, načež dáma vytáhla objemný itinerář cesty, zahloubala se do něj a po chvíli radostně vyjekla: Wow, yeah, you are right. In Moscow we are on Thursday. Zřejmě nejsem sám, kdo se zmíněným filmem nechal inspirovat..._____ 3) Při opakovaném shlédnutí po létech jsem s údivem zjistil, že prvotní okouzlení vyprchalo, a že se při filmu vlastně nudím, a to navzdory vcelku věrnému zobrazení některých aspektů průvodcovské práce i okouzlující atmosféře tehdejší západní Evropy._____ 4) If this is London, why ain't it raining? The sun is shining on Saint Paul's Dome. If this is real, then I must be dreaming. Can't wait to tell the folks back home. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je to jako rozkošné puzzle, které jste si zakoupili, přestože neradi skládáte, ale které před vašima očima někdo jiný, velmi precizně kousek po kousku sestavuje, a vy radostí tleskáte, jak to do sebe báječně zapadá. Roztomilá romantická komedie, skvěle sestříhaná, s naprosto přirozeně plynoucím časem a hereckými výkony. Všechna ta evropská centra vtipně glosovaná „našimi“ turisty, organizovanými sympatickým sukničkářem Ianem McShanem, který vytrvale balí krásnou Suzanne Pleshette. (Taky jste mu celou dobu fandili?) Viděno v originále, ale zdá se že český dabing pro TV Prima (1997) je taky velmi dobrý. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Může být něco zábavnějšího než cestování Američanů po státech Evropy autobusem? Každá postava má svůj specifický charakter a každý stát má svoji národní hrdost, tradice a problémy. Ze snímku ční romantismus 60. let, lehký a zcela lidský humor pomáhající si občas sitcomem a groteskou, svěží odpočinkovou náladu při jeho sledování. Různé humorné situace volně vyplývající z daného místa jsou velmi trefné. Snímek se rozhodně nesnaží pobavit za každou cenu a tak nelze očekávat lecjakou bujarou komedii. Výsadou příběhu je, že se jedinkrát nesvíjí v křečích trapnosti a neuráží. Herecká sestava z mnohých tehdejších hvězd už dnes asi málokomu něco řekne a tak to mnohým zůstane zcela bez povšimnutí, což je škoda. Dnes již to asi nevypadá, ale tento snímek se řadí mezi výbornou klasiku humorného filmu o různých lidech ocitnu-vší se díky výletu na různých místech Evropy konfrontující se s místní mentalitou a problémy. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama