Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Slušná "dvojka" veleúspěšných Spielbergových "Jaws". Scénář je v podstatě ten samý. Starosta s městskou radou opět nepoučitelný a Roy Scheider tedy opět stojí před "žravým" problémem sám. Místy napínavé, místy, zvláště v okamžicích, kdy je žralok na plátně déle, než by měl být, nechtěně směšné. Pořád ale slušná porce zábavy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně je to slabší než jednička, ale zase se ještě udžela dvojka ve slabším nadprůměru, tedy co se žraločí tématiky týká. Brody neztratil nic ze svého kouzla a je jasným tahounem celého filmu. Žralok samotný je už o něco hůř zpracovaný a ani ten spálený ksicht mu nepomohl. I samotné útoky jsou už jen odvarem prvního dílu. hudba samosebou opět vévodila a hlavně i díky ní to má ještě úroveň. Tímhle dílem však JAWS měli skončit...7/10 ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Čelisti jsou samotřejmě nepřekonány, ale druhý díl mi nepřišel zase o tolik horší. Roy Scheider je zase skvělý a ostatní herci to zvládají celkem slušně, na to jak jsou mladí, i když občas trochu přehrávali , ale nejvíc mi tady chyběla ta atmosféra z prvního dílu. Sice v závěru to už nabralo trochu větší spád, jenže fináaě, ač bylo celkem slušně vymyšlený, tak mi to přišlo trošku moc rychle vyřešený. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě otrocké opakování schématu původního filmu, bez větších překvapivých momentů, snad jen, že tentokrát v tom šerif má i vlastní dítě. A vlastně nově vymyšlené závěrečné zúčtování se žralokem je ještě originální. Ale atmosféra a dialogy původního filmu tomu chybí, charaktery postav už jsou jen nahozené, bez nějakého většího pozadí (když jsou u Spielberga tři muži v noci na lodi, kape z toho jejich životní zkušenost i životní prohry), ale prostředí letoviska u pláže a moře pořád ještě jistí slušnou zábavu, byť nastavovanou. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velice slušné a navazující pokračování. Herci stejně dobří,ti teenageři mi přirostli k srdci až na tu ženskou,která se bojí ještě víc než malý Brody. Napětí je zde velké. Hudba temná. Bohužel napětí končí kdy se v plné kráse oběví žralok-je moc gumový. Za žraloka strhávám jednu hvězdičku. Film je ale jinak dobrý a necchápu proč se neprodává na DVD. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Většina mořských scén byla natočena v zátoce Choctawhatchee. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama