Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Aké už len mohlo byť pokračovanie kultovej jednotky??? Buď prúser alebo obstojný priemer, v každom prípade lepšie to byť nemohlo...Našťastie Jaws 2 je viac ako dôstojným pokračovaním, ktorý nerobí svojmu predchodcovi hanbu...Napätie je obstojné, žralok rovnako "rozkošný" pričom aj producenti dosiahli svoje prachy...Pre "Jaws fans" určite hodné pozretia... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, ale druhý díl mně byl bližší než jednička. Roy Scheider se vrátil v plné síle, ale vše se točí kolem partě teenagerů na otevřeném moři na kterých si smlsne "velkej bílej". Nějaké to napětí ve filmu je, ale na horor mně to přišlo moc málo krvavé a když to mám shrnout, tak je to taková sušárna z které se dalo vytřískat ještě o stupínek víc a překvapilo mě, že tvůrci se nesnažili tupě napodobovat Spielberga, ale šli hororovou cestou, která má blíže k dnešním sevřeným teenage survivalům. Věřím, že to nebude dlouho trvat a žralok na nás vypluje ve 3D verzi. Nebyl bych proti. 60% ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Alespoň, že z původního ancáblu zůstal Scheider a John Williams. Tito dva pánové drží potápějícíse loď nad vodou. Nemělo to tak nervy drásající atmosféru jako první díl ale i tak se jedná o pěkný žraločí film. Určitě jeden z těch lepších. Jen škoda, že tam žralok nedostal více prostoru jako v prvním díle..třeba na pláži mezi lidma, nebo když ho lovili. Celkově je tam ale těch pravých drsných scén poměrně dost, tak jsem byl spokojen. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už má do geniality daleko (také je tu místo Spielberga prostý řemeslník Swarzc) a pořád je to příjemně koukatelný film. Hlavně protože ještě zůstal Roy Scheider a velká opora z prvního dílu pak skladatel John Williams. Pořád zůstává dost napínavých scén a spektakulární závěr - tentokrát mě ovšem trochu nutil do smíchu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som jednotku a vzápätí dvojku a tak na mňa už nemohla urobiť taký dojem ako to bolo u jednotky.Táto časť je bez hereckej osobnosti okrem Scheidera,ktorý sa aj snažil ale sám toho moc nezmohol,keď všetci ostatný boli podpriemerný.Ale aj tak je to stále sila čo sa týka vypätých situácii.Je tu pár nedomyslených scén,ktoré znižovali dobre naštartovanú úroveň filmu.Ale je jasné,že príbeh je len narýchlo z buchnutý a to aby sa film priživil na úspechu jednotky.Už to nemá také atmosferické grády ako originál ale svoju úroveň rozhodne má.Len posledných 40 minút sa to zvrhlo v čistú nefalšovanú somarinku a práve od tej doby ma film začal trocha otravovať.Pozerať sa na urevaných pajácov bolo šialene nevkusné a ako som filmu chcel dať silné 4* tak už ku koncu som ledva mohol dať slabé 3*. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)
  • Většina mořských scén byla natočena v zátoce Choctawhatchee. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama