Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí zámožný obchodník Arthur Hamilton zažije vskutku podivný příběh. Nechá se přemluvit k zvláštnímu podniku: jakási tajuplná organizace mu opatří novou identitu-mrtvé tělo jistého mladého muže. Obchodník začíná žít podruhé v Kalifornii, a sice jako etablovaný umělec Tony Wilson. Brzy se však ukáže, že jeho noví přátelé, dokonce i jeho milenka, jsou do jednoho členy zločineckého syndikátu nebo jeho klienty. Nový život se stane Tonymu utrpením a zoufale hledá východisko z této pro něho bezvýchodné situace. Organizace však nezná slitování: vzbouřenec je zabit a jeho tělo prodáno podruhé.. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Prvky sci-fi a tajemna jsou využity hlavně ze začátku příběhu. Vše začíná tím, že Arthur Hamilton dostane lísteček s adresou a později mu volná kamarád Charlie Evans, ale to se zdá být nemožné, protože by měl být mrtvý. Hamiltonovi to nedá a rozhodne se následovat instrukce, které od kamaráda dostal. Dostává se do firmy, kde mu je nabídnuta velice zvláštní věc... Úvodních 45 minut a závěr jsou z celého filmu to nejlepší. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, mám vůbec něco prozrazovat? Radši ne. Dík pár podivným scénám jakoby z jiného filmu se mi plnej kotel trochu příčí, ale i přesto mi nedá neocenit to, že se vůbec někdo do filmu s takovýmto tématem v dané době pustil. Námět, herci a zpracování jsou bez chyby, napětí, poutavost a neurčitost filmu taky nechybí, no prim stejně hraje paranoia a wtf efekt, jež podtrhují celkovou bizarnost snímku. Trošku nadhodnocuju, ale já si to vyberu jinde. 90% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide o typický príklad ´´čudnej sci-fi´´, ktorej sa tak náramne darilo v rokoch 60. a musela prísť až nasledujúca dekáda, aby si tvorcovia ( a hlavne účtovníci filmových štúdií ) uvedomili, že na tomto žánri sa dá zabávať a zarábať. Nuda až na kosť, spracovanie ohromné. Vychádza z toho priemer, ktorý neodporúčam paranoidným divákom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny nápad, ktorý sľuboval prepracovanejší scenár a podľa mňa aj iný typ spracovania. Frankenheimer to trochu prestrelil s tým artovým chladným vizuálom a nedokázal ma do svojho scifi sveta emocionálne vtiahnuť, ako sa mu to podarilo jeho inými filmami. Film si už príliš nepamätám, takúto ťažkú látku asi treba vidieť viac krát a možno potom pozmením názor. Zatiaľ ale iba za tri vychladnuté artové hviezdy. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Nesmírně podivná, civilní a zároveň psychedelická SF, trochu kafkárna, trochu a la P. K. Dick. Vyznění je o to pikantnější, že Rock Hudson hrával v těch nejpřeslazenějších maloměšťáckých filmech a najednou dostane takovou kládu. V němčem mi to připomínalo Muže, který spadl na Zem. Dá se sehnat i v našich videopůjčovnách. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Seconds bol Frankenheimerovým posledným čiernobielym filmom. (MikO_NR_1909)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Elyho. (Hans.)

Reklama

Reklama