Reklama

Reklama

Krtek a autíčko

  • Československo Krtko a autíčko (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný
Československo, 1963, 15 min

Obsahy(1)

Krtek jednoho dne s podivením zjistí, že si to kolem jeho hromádky šinou hlučné velké stroje, v kterých se vozí dokonce psi nebo husy. Ihned zatouží také po něčem takovém... (Pohrobek)

Recenze (71)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilý díl o tom, kterak krteček k autíčku přišel. Tentokrát Myška hraje dost zápornou úlohu, když se dokáže krtečkovi akoráť tak posmívat. Ten ji ale stejně převeze. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Krteček, i když celkově nepatřil mezi moje nejoblíbenější večerníčky. Byl na mě jako malého moc poetický, málo akce, příběhy o tom, jak dával někomu dárky nebo udělal radost Myšce, mě tenkrát prostě nebraly. Na takového "Rákosníčka" v mých očích třeba nikdy neměl a doufám, že se za to na mě ani mimozemšťani zlobit nebudou. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jako dítě mě frustroval slepý krtek jako řidič. Jako dospělá musím ocenit, jak si ten černej parchant vyvzdoroval to auto. Nikdy jsem nebyla krtkofil, kupodivu mi tu jeden pobíhá, takže jsem tohle pro mě traumatizující filmové dílo viděla znovu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Krteček je prostě nepřekonatelný. Zdeněk Miler vytvořil nejen nádherné postavičky, ale i celý jejich úžasný svět. Květiny, stromy, domy, auta, na to vše nahlížíme osobitou a nezaměnitelnou optikou autora. Malé dítě snad ani nemůže docenit estetickou nádheru předváděných obrázků. Můj oblíbený díl je právě Krtek a autíčko, kde se prohánějí nádherně nakreslené vozy mezi vysokými věžáky, za jejichž design by se nemusel stydět ani Ladislav Sutnar. Navíc mi přijde, nevím proč, že děj tohoto dílu se díky zobrazenému pokroku se zákonitě nemohl odehrávat v žádné tehdejší socialistické zemi, ale naopak "smrdí západem." ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tehdy to poprvé začalo. Děkujme našim skvělým animátorům a pohádkářům, že většině dětí v socialismu ulehčili život takovýmto milým odlehčením. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U filmů se často stává, že další díl či pokračování těží z úspěchu prvního a není už tak kvalitní... To ale neplatí o krtečkovi. Za pozornost zde stojí zejména fakt, že myška ještě není kamarádkou a je značně škodolibá! Také tenhle animák byť kreslenou formou zachytil krásnou módu automobilového designu šedesátých let. Velké chromované chladiče, vystouplé blatníky a ,,ploutve'', specifické volanty i nezbytné kapsy na dveřích :-). 5 ozubených koleček. * * * * * ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Krtek při soustředěném pozorování městského provozu nabyde dojmu, že bez auta není tím správným frajerem. Po marném pokusu získat vozidlo, jehož řidič by měl mít velikost nejméně 20 krtečků, přistihne krtek nezletilého fracka při důkladné demolici autíčka na klíček. Pro černého hrdinu však není problém nechat fáro vyservisovat, vyrazit do víru velkoměsta a pořádně si zamachrovat před myšičkou. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak si Krteček vše prohlížel hezky s rukama založenýma za zády. A mně říkaj´, že jsem jak starej dědek, když tak chodím... Na konci jsem se vážně bál, že tu pitomou myš, co se mu celou dobu jen vysmívala, vezme s sebou... 80% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Začátkem šedesátých let nastal rozmach průmyslu i v ČSSR. ČSSR se nazývalo území zdejšího státu právě od roku 1960 - 1989. A auto bylo počátkem šedesátých let snem mnoha pracujících, a někteří mu žertem říkali přibližovadlo. Krteček v tomhle díle symbolizuje občana bez auta, který ale vidí, že jiní občané, skrytí za psi či husy už jezdí a diví se, kde na to vzali peníze, když se všude hlásá morálka a mzdy jsou tak zatraceně nízké. A tak vyzvídá, a naučí se to co ostatní, a pak už autčko má, a s veselou se přidává k davu, už se necítí být méněcenným. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

O tom, jak krteček k nádhernému autíčku přišel. Řekl bych, že o takovém autíčku snil v dětství určitě nejeden kluk, a to dost možná i ten, díky kterému si náš starý známý hmyzožravec mohl takové fáro pořídit. ()

Reklama

Reklama