Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vážený soudruhu Milere, dobře vím, že ty tam jsou časy, kdy největší starostí Vašeho hmyzožravce bylo, aby mu nechcíply petůnie nebo jak zlomit čápa a další potvory, aby mu spíchly šik kapsoidní mrkváče! Ale: Požádal mě včera můj tříletý syn, abych mu pustil "Tlansfolmels". Jelikož se snažím, aby z mých dětí nevyrostli zparchantělí, přechytřelí, arogantní majitelé světa, držím je zatím, mimo jiné, co nejdále od "sofistikované" pseudokultury amerických soudruhů. Napadlo mě tedy, vnutit mu místo toho pravou českou klasiku, kterou jsme byli všichni odkojeni a již jsme tak milovali!! A dokonce jsou nové díly! V pokojíku bylo naprosté ticho, z čehož jsem usoudil, že ho to zaujalo a čumí na to s otevřenou pusou. Soudruhu Milere, musím říct, že při kontrolní obchůzce jsem padl na prdel a čelist výrazně poklesla i mně! Vidím noru, ze které skáčou malí zajíčci a říkám si, že i po těch letech stále udržujete svůj okouzlující standard...... To ale jen do chvíle, kdy jsem zjistil, že ve skutečnosti hledím do FRNDY paní Zajícové, které zrovna praskla voda a ta Vaše černá bestie jí vehementně pomáhá tlačit! Jsem si vědom, že je jiná, tak nějak rychlejší doba a zásady výchovy kapitalistické mládeže vyžadují změnu postoje. V žádném případě nejsem prudérní, nemám, kurva, ke sprostému slovu daleko a i ty nejotrlejší multiotvorové ženy a dívky se v mé přítomnosti vždy červenaly! Snad se ale shodneme, že Vaše veledílo bývalo apriori určeno pro dvou až pětileté děti!! Jak mám teď, do prdele, tříletému klukovi vysvětlit ( a to si kuřte, že jsem zavalen spoustou zvídavých dotazů), že co vídí je důsledkem toho, že ten debil Zajíc neumí šukat a nasmrkal paní Zajícové do gramofónu??? Když už, tak to na ty parchanty příště vypalte naprudko s plnou parádou, protože jinak se mi určitě bude lépe objasňovat, jak vznikne z nějakého posraného Deceptiona Mustang 1967. Těším se na další skvělý díl "Krtek a Čičolína". Se soudružským pozdravem "Světu mír", Verbal. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda chtěl pan Miler ve svém velmi pokročilém věku a očekávání toho, co jeho potomstvo v linii přímé možná provede s jeho Krtkem (my dnes už samozřejmě víme, že Krtek + Panda = Krnda), být poťouchlý, nebo měl výsledek nějakou prozaičtější příčinu, ale každopádně pokud mělo jít o osvětu, tak je dost polovičatá. No, možná tříčtvrtničatá, ale nikdo nemůže popřít, že když už paní (možná slečně, co my víme?) zaječici po seznámení s mladým zajícem a jisté scéně mimo záběr začne růst břicho, a nakonec v rámci možností realisticky (bez krve a dalších tekutin,ale se slušnou dávkou anatomické přesnosti) rodí s Krtkovou pomocí malé zajíčky, je legitimní očekávat, že se dozvíme i to, jak se novorozenci do toho břicha dostali... jsem z tohohle dílu tedy dost na rozpacích, i když obavami z vysvětlování těchhle věcí dětem obecně netrpím;) 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl na rozdíl od drtivé většiny ostatních "Krtečků" má pro děti jen osvětový význam. Většina z nich při jeho sledování zjistí, jak je to s nošením dětí čápy a podobnou havětí, což rodičům de facto může usnadnit úlohu při případném rozpačitém vysvětlování, jak to s těmi příchody dětí na svět vlastně je. Nicméně na úkor tohoto vzdělání se vytratila zcela a naprosto ona původní poetika celého roztomilého seriálu, což mně osobně poněkud vadí. Ale to je už problém takřka všech novějších dílů Krtka. ()

Jezinka.Jezinka odpad!

všechny recenze uživatele

Odchována pragmaticky uvažujícím rodičovstvem, které na moje a sestřiny dotazy stran plození od početí do porodu reagovalo strohým odpřednesením faktů a předložením obrázkové dokumentace v anatomických atlasech, zvyklá na osobní sledování mláďátkotvorství na našich morčatech, pískomilech a potkanech od početí do porodu, myslela jsem si, že mě v téhle oblasti nemůže nic překvapit. Krtka a maminku jsem na youtube potkala náhodou a bylo to památné setkání. Krtka nemusím, byť je to zvířátko v mé oblíbené barvě, není nad pastelovou černou, ale zajíčka jsem měla vždycky ráda. Tenhle díl mě donutil vztah k zajíčkovi trochu přehodnotit. Zajíčka mám ráda, pokud se nesetká se zaječicí. Co se mě týká, je pro děti vhodnější vidět opravdový zvířecí porod, než tuhle silně traumatizující hrůzu. Jediné, co na tom shledávám jako povzbudivé je, že jsme byli ušetřeni porodu placenty a její následné konzumace, což je jev v přírodě zcela běžný. Děkuji, pane Milere. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem si tenhle díl z dřívějška nevybavoval, ale ukázkový zaječí porod mě rychle probral. Aneb jak dětem vysvětlit, že je nepřinesl čáp. Řeči o doživotním traumatu jsou samozřejmě v 21. století totálně mimo mísu, takže nožky od sebe, přichází Krtek. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Uf uf, tak toto som ale vôbec v rozprávke nečakal .... Krtko je Doktor Mundy - to je ten, čo má rád **ndy .... Ten pôrod bol doslova nechutný. K obdobnej brutalite by mi chýbalo len aby pán Miler natočil tú povestnú zajačiu rýchlovku ... brrrrrrrr ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Krtek asi neměl zrovna co na práci a tak si zahrál na menšího dohazovače. Seznámil pana Zajíce s paní Zaječicí a ta, jak už to tak bývá, se po krátkém a nevinném polehávání na mráčku nafoukla jako balónek. A tu přispěchal pohotově Krtek se svojí gynekologickou brašnou, roztáhnul Zaječici nohy a začal jí skákat po bříšku, načež jí z podivného černého otvoru mezi nohama začali vyletovat mlí králíčci... Co tohle mělo jako znamenat? Vidět to jako malý, tak z toho mám doživotní trauma! Něco takového nikdy nemělo spatřit světlo světa! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zlákána komentářem uživatele "verbal111" (díky za další záchvat smíchu; a mimochodem, ta černá bestie není hlodavec, ale hmyzožravec;-)), pustila jsem si tento díl Krtečka na Youtube... Ty kráááávo! Nemám slov, jednu hvězdičku prdnu za tu stále líbivou animaci, jednu z nostalgie, ale jinak: Miler je úchyl, nikoliv Průša. To jsme to dopracovali, učit batolata trtkat... 35% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejzvrácenější díl Krtečkových eskapád. Děti to ale i tak dokáže poučit (pokud jim to nepřihodí menší tréma). Hitchcock by si mlel ruce. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pro mého synka byl ve dvou letech díl o zaječí rodince tím nejoblíbenějším a já se bez mučení přiznávám, že jsem se u něj vždycky také bavil. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující. I když jsou ěkteré epizodky slabší, pořád jsou skvělé. ()

Reklama

Reklama