Krtek a medicína

Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní

Československo, 1987, 28 min

Zdeněk Miler

Jeden z nejhezčích krtečků, to, jak běhá po světě a říká zvířátků, jestli to náhodou není "chamomila", je prostě kouzelné.(23.7.2005)

Kde ujeté sny nestačí, nastupuje medicína..(6.5.2005)

Myška onemocní vše se zdá být v prdeli ještě že je tu chamomila. Super je scéna s američanem Krtek: "Chamomila?" Američan: "No no." no není to super?(6.7.2005)

Dlouhý příběh, ve kterém náš hrdina cestuje po celém světě. Je tu pár hodně zajímavých a legračních bodů: nejdřív zachrání vylovené rybky jak Jiřík ze Zlatovlásky, ale když ho pak i snimi sežere žralok, a rybáři je vyloví - rozřežou motorovou pilou milého žraloka a vysypou mrtvé rybky - krtek se ani nohlédné a odpochoduje si po svém! :-)) V poušti najde květinu, po které se všechna zvířata vznáší a spí, tak nevím... že by krtek a drogy? :-)) další vtipná scéna mi došla až po chvíli (a obávám se, že malému divákovi nedojde ani tak rychle) krtek je v zemi, kde je moc ale fakt moc zajíců - což má být Austrálie s přemnoženými králíky! :-)) Nakonec dopluje až k pevnině (na kře, která se mu rozpouští) skočí tedy do vody a doplave to jako Mme Cruchot v Četník a mimozemšťané! (jen neřekne to: "Ludvíčku...") :-)))(18.11.2003)

nepamätám, že by bol niekedy krtko precestoval toľko krajín ako v tomto príbehu....(23.12.2007)

Pro uzdravení myšičky je krteček ochoten sprintovat přes celou zeměkouli za tajemným heřmánkem. Přestože krtek zvládá svůj part s přehledem a ostatní zvířata se rovněž snaží, tak celkový výsledek chvílemi zlehka zanudí.(3.8.2009)

Jeden z nejoblíbenějších večerníčků na kterém jsem vyrostla(27.1.2009)

90%(9.10.2007)

Já vím, já vím, na Krtka se nemůže jít logicky. Ta blbá sova mu však prostě nemohla říci, že mu Chamomila roste za zadkem. A všechna ta havěť jakbysmet. Když všichni tak skvěle znají latinské názvy kytek, proč mu neřekli, že je to heřmánek a že kvůli němu nemusí jet do Arktidy? Divný mi přišel i Krtek feťák (popř. experimentátor s drogami), který šňupe v průběhu svého dobrodružství hned dvakrát. Otevření žraloka motorovou pilou mi přišla celkem síla, Krtek však spokojeně vyskočil a se svým stupidním dotazem "Chamomila?" si to odcupital... Dlouhá stopáž Krtkovi prostě nesvědčí... 50%(21.2.2012)

Myška je lepší než běžný felčař. ví, co na svou nemoc potřebuje za bylinky, ale aby proto zašel - jak jinak - než opět ochotný krteček. A krteček nelení a vezme to hledání léčivé byliny pěkně ze široka. Svým způsobem jde o poutníka, ne protníka, ta slova se často pletou, který nakonec zjistí, že co hledal, tak je vlastně nedaleko, stačilo mít jen lepší navigaci a mapu.(27.9.2010)

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální.(2.4.2012)

Že nevíte, jak se řekne latinsky heřmánek? Koukněte se na příběh "Krtek a medicína".(25.7.2008)

V tomto díle se Krtek vydává na dlouhou výpravu za lékem pro myšku.(7.4.2011)

Docela jsem byl tímto dílem překvapen - takový feťácký :-) Krtek si čuchne ke kytičce a vznáší se, pak přijde slon, čichne si a také se vznáší, po určité době se objeví vysmátí zající - čichači. Oh, to je báječné..Jinak je Krteček je prostě báječný, když se na to díváte po letech vidíte sice spoustu nedostatků a nelogičností, přesto to má stále své kouzlo...(11.2.2004)

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši.(6.1.2009)

Matricaria Chamomila, heřmánek! Skvělé:-)(16.1.2010)

Aneb Krtek na cestách.(19.4.2009)

Jeden z nejlepších Krtků.(17.1.2010)

Tak to jsem znal nejdřív jako knihu. Nazpaměť. Kolikrát jsme to jen vyprávěli našim dětem před spaním!(17.11.2010)

Jeden z nejhezčích dílů. Ale čichání k halucinogením kytičkám, to je tytyty děti.(7.8.2008)