Krtek a medicína
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1987, 28 min
Zdeněk MilerObsah
Myška ochorela a krtkovi sova poradila, že má nájsť kvetinku Matricariu Chamomilu. Nestihla mu však povedať, kde ten kvietok rastie. Krto precestuje kôli kvietku celý svet, aby nakoniec zistil, že rastie na ich lúke. (Filmklasik)
Galadriel
Jeden z nejhezčích krtečků, to, jak běhá po světě a říká zvířátků, jestli to náhodou není "chamomila", je prostě kouzelné.(23.7.2005)
Renton
Kde ujeté sny nestačí, nastupuje medicína..(6.5.2005)
Superpero
Myška onemocní vše se zdá být v prdeli ještě že je tu chamomila. Super je scéna s američanem Krtek: "Chamomila?" Američan: "No no." no není to super?(6.7.2005)
Jeanne
Dlouhý příběh, ve kterém náš hrdina cestuje po celém světě. Je tu pár hodně zajímavých a legračních bodů: nejdřív zachrání vylovené rybky jak Jiřík ze Zlatovlásky, ale když ho pak i snimi sežere žralok, a rybáři je vyloví - rozřežou motorovou pilou milého žraloka a vysypou mrtvé rybky - krtek se ani nohlédné a odpochoduje si po svém! :-)) V poušti najde květinu, po které se všechna zvířata vznáší a spí, tak nevím... že by krtek a drogy? :-)) další vtipná scéna mi došla až po chvíli (a obávám se, že malému divákovi nedojde ani tak rychle) krtek je v zemi, kde je moc ale fakt moc zajíců - což má být Austrálie s přemnoženými králíky! :-)) Nakonec dopluje až k pevnině (na kře, která se mu rozpouští) skočí tedy do vody a doplave to jako Mme Cruchot v Četník a mimozemšťané! (jen neřekne to: "Ludvíčku...") :-)))(18.11.2003)
ripo
nepamätám, že by bol niekedy krtko precestoval toľko krajín ako v tomto príbehu....(23.12.2007)
petaspur
Pro uzdravení myšičky je krteček ochoten sprintovat přes celou zeměkouli za tajemným heřmánkem. Přestože krtek zvládá svůj part s přehledem a ostatní zvířata se rovněž snaží, tak celkový výsledek chvílemi zlehka zanudí.(3.8.2009)
Jacinda
Jeden z nejoblíbenějších večerníčků na kterém jsem vyrostla(27.1.2009)
Stegr
90%(9.10.2007)
boshke
Já vím, já vím, na Krtka se nemůže jít logicky. Ta blbá sova mu však prostě nemohla říci, že mu Chamomila roste za zadkem. A všechna ta havěť jakbysmet. Když všichni tak skvěle znají latinské názvy kytek, proč mu neřekli, že je to heřmánek a že kvůli němu nemusí jet do Arktidy? Divný mi přišel i Krtek feťák (popř. experimentátor s drogami), který šňupe v průběhu svého dobrodružství hned dvakrát. Otevření žraloka motorovou pilou mi přišla celkem síla, Krtek však spokojeně vyskočil a se svým stupidním dotazem "Chamomila?" si to odcupital... Dlouhá stopáž Krtkovi prostě nesvědčí... 50%(21.2.2012)
WANDRWALL
Myška je lepší než běžný felčař. ví, co na svou nemoc potřebuje za bylinky, ale aby proto zašel - jak jinak - než opět ochotný krteček. A krteček nelení a vezme to hledání léčivé byliny pěkně ze široka. Svým způsobem jde o poutníka, ne protníka, ta slova se často pletou, který nakonec zjistí, že co hledal, tak je vlastně nedaleko, stačilo mít jen lepší navigaci a mapu.(27.9.2010)
Aky
Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální.(2.4.2012)
triatlet
Že nevíte, jak se řekne latinsky heřmánek? Koukněte se na příběh "Krtek a medicína".(25.7.2008)
HellFire
V tomto díle se Krtek vydává na dlouhou výpravu za lékem pro myšku.(7.4.2011)
bouncer
Docela jsem byl tímto dílem překvapen - takový feťácký :-) Krtek si čuchne ke kytičce a vznáší se, pak přijde slon, čichne si a také se vznáší, po určité době se objeví vysmátí zající - čichači. Oh, to je báječné..Jinak je Krteček je prostě báječný, když se na to díváte po letech vidíte sice spoustu nedostatků a nelogičností, přesto to má stále své kouzlo...(11.2.2004)
IllIlIlIIl
Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši.(6.1.2009)
Cubinho
Matricaria Chamomila, heřmánek! Skvělé:-)(16.1.2010)
Terva
Aneb Krtek na cestách.(19.4.2009)
Fallen_One
Jeden z nejlepších Krtků.(17.1.2010)
džanik
Tak to jsem znal nejdřív jako knihu. Nazpaměť. Kolikrát jsme to jen vyprávěli našim dětem před spaním!(17.11.2010)
Hádés
Jeden z nejhezčích dílů. Ale čichání k halucinogením kytičkám, to je tytyty děti.(7.8.2008)