Reklama

Reklama

Krtek a pramen

  • Slovensko Krtko a prameň
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 1999, 5 min

Obsahy(1)

Krteček objeví při práci vodní pramen. Vykoumá, že pramen je zpívající x-faktor a podělí se o něj se svými přáteli. Rázem v celém Krtečkově není slyšet nic jiného než lalálalá... (Matrinx)

Recenze (23)

Radko 

všechny recenze uživatele

Krtko narazí prameň spievajúcej vody. A potom všetci békajú... ...až do konca. Toto je príliš jednoduché aj na krtka. Napriek tomu s dejom súhlasím. Zaspievanie si čohokoľvek a kedykoľvek uvoľňuje. A zďaleka sa nie je potrebné predtým potúžiť alkoholom. Stačí pramenitá voda! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nehodnoťme z nostalgie. Tyhle trampoty jsou hodně cucané z prstu. Krtek patří do jiné dekády. A tak by to mělo zůstat. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby to takto fungovalo doopravdy, tak všichni jenom zpívají a nikdo nechce makat. Je to snad ale prvně, co slyšíme vícero souvislého textu, v tomto případě tedy zpěvu. Pravda ale je, že se mi nelíbí hudba Jiřího Strohnera od chvíle, kdy koncem 90. let začal makat na krtečkovi. Ta předchozí byla o kus lepší. ()

Zajímavosti (1)

  • Ač se ze seriálu může zdát, že krtci jí dorty, buřty, ryby, jablka, melouny, koláče a podobné dobroty, tak nejčastější potravou krtků jsou žížaly a různé ponravy. Krtci tráví kopáním 19 hodin denně – kopou, aby nacházeli žížaly, a jí žížaly, aby mohli kopat. Tělo žížaly obsahuje 70 % bílkovin (stejný poměr jako ve slepičím vejci) a jedna žížala je nasytí zhruba na hodinu. Při konzumaci si krtek žížalu přidržuje tlapamy s drápy a přitom z ní vymačkává obsah jejího zažívacího traktu (jíl, zemina, písek) jako pastu na zuby. V takovou chvíli by Krtek po nalezení žížalky na prameni s ní udělal krátký proces. (Maulincio)

Reklama

Reklama