Reklama

Reklama

Poslední týdny

  • USA The Last Days

VOD (1)

Obsahy(1)

Desivý príbeh piatich maďarských Židov počas holokaustu a Hitlerovej nadvlády v dokumente ocenenom Oscarom. (Arsenal83)

Recenze (8)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spovede ľudí, ktorí si v koncentračnom tábore prešli peklom. Ťažko sa to počúva, a to obzvlášť, keď je samotný nádych dokumentu umocnený rôznymi autentickými zábermi, ktoré u diváka dokážu vyvolať viac než nepríjemne pocity. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oscarový a pritom pomerne neznámy dokument z toho nepreberného množstva holocaustových svedectiev. Príbehy pozostalých, ich pocity, subjektívne zážitky, spôsob vysporiadania sa s krutou realitou. Film je o maďarských Židoch poslaných na smrť skoro na konci vojny, čím sa chce poukázať na nepochopiteľné veci, že aj na prahu vojenskej porážky Nemci, ale aj Maďari, sústredili svoju energiu nie na odvrátenie dôsledkov, nie na snahu zmierniť režim, pretože príde odsúdenie, ale naopak, do posledného dychu cielili na čo najviac obetí z radov "podradnej" rasy. K tejto nacistickej chorej ideológii maďarskí fanatickí nacionalisti aktívne pomáhali a aj viac, než bolo nutné. Jedným z producentov dokumentu bol aj Steven Spielberg, takže dokument bol odsúdený na úspech. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Dost depresivní dokument o lidech, kteří spáchali pouze jediný zločin - byli to židé. A žili ve špatné době. Tento dokument pojednává konkrétně o přeživších maďarských židech a přesně popisuje celou jejich cestu od vyhnání z domova, transportu v dobytčích vagonech, rozdělení v táboře, život v táboře, plynové komory, lékařské pokusy a nakonec osvobození. Kde byl Bůh, když se tohle dělo? Ten za to nemohl, za to mohli lidé a jejich zvrácené uvažování. ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

Syrový a mrazivý dokument. Svědectví o největších hrůzách v dějinách lidstva.  První část dokumentu se týká výhradně Osvětimi. V okamžiku, kdy se dokument dostane k části týkající se osvobození, je zmíněn výhradně KT v Dachau a US army. Osvobození Osvětimi Rudou armádou, jakožto i svědectví tamních věznů při osvobození, je prakticky ignorováno. Za to musím hodnocení snížit. Závěr dokumentu, mapující osudy věznů po válce, je rozhodně zajímavý. ()

Beliel 

všechny recenze uživatele

Zde nelze jinak. Vypovídající hodnota tohoto dokumentu je více, než jasná a je potřeba si ji znovu připomínat. Děsivé svědectví toho, co bylo, jak je možné že to bylo a jakým způsobem to zničilo život milionům lidí. Nikdy více! ()

Reklama

Reklama