Reklama

Reklama

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Maloco filmov som videl na temu lietadla, lietanie, letecka zakladna. Dialogy, hudba naprosto vyborne, skoda ze je film tak tazko zohnatelny   : 77 % ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý film u kterého si přijdou na své všichni obdivovatelé letecké techniky. Příběh odehrávající se na jedné letecké základně, která slouží jako testovací středisko nových letadel, raket a veškeré nové techniky. Kromě opravdu pestré přehlídky všemožné techniky se tak trošku na pozadí odehrává i vcelku zajímavý příběh muže který velmi touží stát se jedním z testovacích pilotů (W.Holden), pilotů kteří musí více než co jiného dokázat že jsou ve svém počínání spolehliví a taky důvěřují sami sobě, což on sám musí v sobě nejprve znovu nalézt. 65%. ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku filmu, kdy Bond (William Holden) sleduje nehodu Generála Bannera (Lloyd Nolan), mluví se o letounu F-102. Ve skutečnosti se jedná o letoun Convair XF-92, experimentálního předchůdce F-102 Delta Dart. (Cheeker)
  • Film byl v roce 2006 promítán na základně Edwards k 50. výročí premiéry. (Cheeker)
  • Scéna Lincolna Bonda (William Holden), ve které ztrácí kontrolu nad svým letounem Bell X-2, byla nahrazena skutečnou nahrávkou testovacího pilota Chucka Yeagera z roku 1953, kdy padal s letounem Bell X-1A 70 000 stop volným pádem. (Cheeker)

Reklama

Reklama