Plakáty
Charles Bronson jako odhodlaný pohraničník, který se snaží zastavit pašování lidí a současně pátrá po vrahovi svého kolegy. (oficiální text distributora)
Faye
Pokud si vezete přes hranice mexickou hospodyňku ukrytou v motoru auta ( a nechcete být odhaleni) nesmíte ho uvařit!(5.11.2004)
Pohrobek
Víc než aktuální téma, které od roku 1980 ještě nabralo na intenzitě, i když takový Walker na tomto poli nezapracoval příliš konstruktivně. Filmově naprosto typická role Charlese Bronsona. Ed Harris jako protihráč také není k zahození.(12.4.2005)
Falko
Tema je sice zaujimava, pretoze pasovanie chudobnych ludi cez hranice je aj dnes na dennom poriadku, kde bohati obchoduju na nestasti druhych, ale film posobi trosku monotonne a chvilami nudne. Mozno je to aj tym, ze film uz ma svoje roky a v case premiery by bol mozno daleko zaujimavejsi. Charles Bronson je dobry herec, ale v ulohe zaporaka ma tu celkom prekvapil aj mlady Ed Harris... 22.04.2010 _______ Charles Bronson - (Jeb Maynard) +++ Bruno Kirby - (Jimmy Fante) +++ Ed Harris - (Hotchkiss) +++ Bert Remsen - (Carl J. Richards) +++ Michael Lerner - (Henry Lydell) +++ Karmin Murcelo - (Elena Morales) +++ Hudba: Gil Melle +++(22.4.2010)
sud
S trochou bujné fantazie by se dala "Hraniční čára" označit za "Krále Šumavy" z Americko - Mexické hranice. Nezabíhá zbytečně do brutálních vod, nijak netlačí na pilu, ani se nesnaží dojímat smutným osudem ilegálních vystěhovalců. Naprosto civilně a přitom opravdově zobrazuje z obou stran přistěhovalecký problém, nestranně a přitom s jistou dávkou neprvoplánové kritiky. Skvělý film s výtečnými výkony Charlese Bronsona a Eda Harrise. Při sledování "Hraniční čáry" jsem si říkal, že nejspíš takhle to na Americko - Mexické hranici může vypadat. 85%.(28.10.2008)
cheyene
Napínavý film, dobrá zápletka a vůbec celý námět. Skvělý herecký výkon CH. Bronsona a Eda Harrise...Asi nejlepší zpracování tématu mexikáni emigrující do USA...(8.2.2007)
Smok
Ako kedysi povedal Gustáv Husák: "Hranice nie sú korzo!". Mali by si to uvedomiť aj americkí imperialisti a obohnať sa troškou pletiva. Pri tých počtoch špacírujúcich sa mexikáncov cez ich južnú hranicu by im to asi nikto nemal za zlé a Charles Bronson by mal o hodne kľudnejšie šichty na čiare :)(28.2.2009)
LiVentura
Klasický námět ve stylu šitého na míru Bronsonovi...prostě klasika.(23.10.2008)
Crocuta
Pro mě vyloženě srdeční záležitost, od ranného věku můj oblíbený film z drsného prostředí mexického pomezí a hlavně s výborným Charlesem Bronsonem, zde charismatičtějším než kdy jindy.(24.7.2007)
anderson
ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = III./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.3.1988, réžia českého znenia (ÚPF Praha) = MARIE FRONKOVÁ - Bronsona dabuje Alois Švehlík, Kirbyho dabuje Pavel Trávníček, Harrisa dabuje Jiří Štěpnička - Klasický akčňák s Bronsonom v jeho typickej úlohe tvrdého nekompromisného chlapa, tentokrát šerifa. (29.7.2009)(29.7.2009)
Orlau32
Jedná se o typický film 80.let. Nové je tam pouze mimořádný námět z hraniční čáry mezi Mexikem a USA. "Černí" nelegální uprchlíci z Mexika a jejich zločinní převáděči. Pravdou zůstává ta okolnost, že tam hraje Charles BRONSON a tím film získává body. On je prostě úžasný protihráč a "buldog", který se zakousne do případu neúnavně, až svou oběť dostihne a spravedlivě trestá... Ed HARRIS byl ještě velmi mladý, ale už dokázal, že se rodí budoucí hvězda. Poznámka pod čárou : tak sexy nohy do "O" včetně chůze, měl pouze Bronson.(20.11.2008)
Rhed
Hlavní postavou byl spíše Ed Harris, který se na filmu podílel nejen herecky. Velmi slibně vypadalo připojení Bronsona ke skupině "mokroušů", které bohužel nemělo příliš dlouhého trvání. I tak za čtyři body.(12.1.2010)
c.tucker
Klasická béčková podivaná s Charliiem Bronsonem. Je to trochu pomalejší a nic moc akce, ale zase je zde dobře vidět práce jak převaděčů, tak hlídačů.(23.10.2008)
Rodin
Mírně nadprůměrný a snadno zapomenutelný kousek z Bronsonovy bohaté herecké přehlídky. Ze standardu jeho "krabičky" nebybočilo nic, snad jen bylo poněkud méně akce.(13.5.2010)
drankeryth
Dalsia klasika od Bronsona. Pohranicni policajti su na stope po ludoch ktori prevazaju Mexicanov cez hranice do krajiny vsech moznosti:) Tento stary film ma stale svoje caro aj po tych dlhych 30-tich rokoch.(30.11.2010)
azumi
problémy na hranicích a tvrdá práce policistů v čele se zkušeným Bronsonem. Reálný snímek, který stojí za shlédnutí.(26.10.2008)