Krycí jméno: Smaragd
Akční / Válečný
USA, 1985, 95 min
Jonathan SangerHudba:
John AddisonObsah
Začátek roku 1944, okupovaná Francie. Americký agent má za úkol vysvobodit jednoho ze zajatých důstojníků, který zná místo a čas vylodění spojenců v Normandii.
Dobrodružný film o misi, která mohla ohrozit průběh celé 2. světové války.
V dubnu roku 1944, necelé dva měsíce před plánovaným vyloděním spojenců v Normandii, je do okupované Francie vyslán americký agent Gus Lang, aby vysvobodil jednoho ze zajatých spojeneckých důstojníků, protože kdyby promluvil, mohl by ohrozit jednu z nejdůležitějších válečných operací a možná zvrátit průběh celé války. Jako jeden z mála totiž znal přesný čas a místo vylodění Spojenců. V nesnadném a smrtelně nebezpečném úkolu mu pomáhá nejen francouzský odboj, ale také vysoce postavený německý důstojník, který pracuje jako agent pro Spojence. Ani s jejich pomocí však není splnění úkolu snadné. Nacistická SS totiž nespí. (oficiální text distributora)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $561,548║Tržby Celosvetovo $-║(18.1.2009)
Jizni Tlapa
Akční rozhodně ne. Valečný? Může být, ovšem šplouchnutý romantikou. Toť na začátek komentáře tohoto filmového průměru, kde je hlavním poutačem švihák Harris a SS sekáč von Sydow. Odfláknutý příběh, poutavá hudba a jediná akce. 60-ti procentní hodnocení tak akorát na tenhle prvotní válečňák J. Sangera.(31.5.2011)
Pavlík
06. 06. 2011 (198.); Andy Wheeler naštěstí nepromluvil, a tak Den D mohl proběhnout tak, jak proběhl(7.6.2011)
Aqualung
Výborné herecké obsazení.Nicméně film nevybočuje z naivně-romantických mantinelů.Charaktery jsou jasně dány, úspěch, hloupost a debakly předem rozděleny, pitomci a bystří sedí na správných stranách.Dobře se na to koukalo, ale průměr je odpovídajícím hodnocením.(31.5.2011)
bruceman7
SPOILER! Z toho počátku mi přišlo, že tam borce Overlorda nechali zajmout naschvál, aby ho pak mohli osvobozovat - nebo jsem to asi blbě pochopil. Ale jinak to není špatný film. 6,5/10(31.5.2011)
raduna01
V dubnu roku 1944, necelé dva měsíce před plánovaným vyloděním spojenců v Normandii, je do okupované Francie vyslán americký agent Gus Lang, aby vysvobodil jednoho ze zajatých spojeneckých důstojníků, protože kdyby promluvil, mohl by ohrozit jednu z nejdůležitějších válečných operací a možná zvrátit průběh celé války. Jako jeden z mála totiž znal přesný čas a místo vylodění Spojenců. V nesnadném a smrtelně nebezpečném úkolu mu pomáhá nejen francouzský odboj, ale také vysoce postavený německý důstojník, který pracuje jako agent pro Spojence. Ani s jejich pomocí však není splnění úkolu snadné. Nacistická SS totiž nespí.(27.10.2010)
Luk Skywalker
Průměrný film, ale stačí to bohatě sledovat "jedním" okem (při napínavějších scénách je lepší použít obě oči:-)). Jinak začíná to špionážně, pak to mám trochu romantiky v okupované Francii. Válku připomínají jen Němci a odboj.(31.5.2011)