Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě přátelský a vstřícný stařík Leland Gaunt obchoduje se vším možným. Pro každého zákazníka má něco, po čem touží, a na oplátku si vždy vyžádá nějakou protislužbu. S ďábelskou rafinovaností tak popouzí občany městečka Castle Rock k vzájemné nesnášenlivosti, která vede až k nepokryté brutalitě. Zrůdné manipulaci odolává jen jediný muž - šerif Alan Pagborn. Šerif si uvědomuje, že lidé sice jednají na základě vlastního rozhodnutí, přesto však tuší, odkud pochází zdroj všeho zla. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších adaptací románů Stephena Kinga. Příběh o novodobém Mefistofelovi ve výtečném podání Maxe von Sydowa, který pokušitelsky svádí lidi v Kingovském městečku Castle Rock, je vyprávěn uměřeně (nadpřirozené prvky jsou spíše naznačeny) a o to působivěji. Sydowovým protihráčem je pak zajímavý Ed Harris. A dost se mi líbila hudba Patricka Doylea. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

K Obchodníkovi s hrůzou se dá napsat v podstatě totéž, co k drtivé většině adaptací díla Stephena Kinga. Je to neslané nemastné, s podhodnoceným rozpočtem, a tudíž laciné. Kdo nezná předlohu, může si říct, ušlo to, ale kdo četl román, bude nejspíš trpět a ošizený konec v něm vyvolá nával zuřivosti. Posledních 8 stránek románu, kdyby se podařilo zvládnout po scénáristické a trikové stránce, tak by nejspíš fanoušky hororové podívané vtlačilo hluboko do sedadel. A kdyby se povedlo díky kvalitnímu scénáři přenést tu atmosféru hustnoucího napětí a všudypřítomného zla do filmového materiálu, šlo by o špičkovou hororovou záležitost. Takhle jen za 40 % celkového dojmu. Kladem, který přidal tomuhle kousku 10 %, je angažování Maxe von Sydowa, který mi do role vyslance pekel opravdu sedl. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, ale zpracování je poněkud mdlé. Obchodník se vším co potřebujete a po čem toužíte, ale neprodává vám to jen tak za nic, ale za proti službu. Což ve výsledku znamená , že proti sobě pošle celé město. A lidi se vraždí a jinak na sebe útočí. Občas je to solidní, ale jinak to chtělo mnohem víc tlačit na pilu. Pouze šerif (jak jinak) se tomu vzepře a pokusí se to vyřešit. Na Kinga průměr. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem četl knihu, potom jsem viděl film. Oproti knižní předloze se v pár detailech zcela liší, což by tak nevadilo, ale poslední část filmu je hodně splácaná dohromady. První půle filmu měla super atmosféru, i postavy mě seděli skoro jako v knize, škoda, že se to pak vše rychle slilo dohromady (ono taky zfilmovat knižní látku, která má přes 600 stránek je dost těžké a na plochu 120 minut téměř nemožné). Co musím nejvíce vyzdvihnout je hudba, která dodala výtečnou atmosféru a náladu, zejména při nabízení " Nezbytných věcí " pana Lelanda Gaunta - ta melodie byla fantastická! Myslím, že tahle látka by si zaslouzila seriálové zpracování, kde by se všechny postavy nenásilně propojili a nebyl by z toho takovej galimatyáš. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Knihu mám sice doma, ale ještě jsem jí nečetl, takže jsem byl hodně zvědavý jak bude vypadat její filmová podoba. No a byl jsem jsem docela překvapený. Film má velice příjemnou atmosféru, která nabírá každou minutou na obrátkách. Od chvíle, kdy se začnou mírumilovní občané navzájem poštvávat proti sobě je film mnohem zajímavější, než na začátku. Za zlatý hřeb bych označil souboj dvou žen na ''ostří nože''. Herecké obsazení bylo vybráno velice pečlivě a našlo by se zde jen pár postav, u kterých bych měl vyložené namítky, že to šlo udělat lépe. Jde o nadprůměrný film, který si určitě v dohledné době pustím znovu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Změna je například v setkání dvou ústředních postav, šerifa Pangborna (Ed Harris) a Lelanda Gaunta (Max von Sydow) v úvodu filmu.  V knize se spolu poprvé a naposledy střetnou až v samotném závěru. Oproti knize je také prvním, kdo v krámku pana Gaunta nakupuje, Brian Rusk (Shane Meier), který si odnese baseballovou kartou s legendárním Mickeym Mantlem. V předloze se ale jedná o jiného slavného hráče, Sandyho Koufaxe. (fisus)

Reklama

Reklama