Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynálezce, astronaut a vědec Dr. Reed Richards (Ioan Gruffudd) stojí jen krůček od uskutečnění svého celoživotního snu - expedice do středu kosmické bouře. K Reedově kosmické výpravě se připojuje jeho nejlepší kamarád, astronaut Ben Grimm (Michael Chiklis), vedoucí genetického výzkumu a Reedova bývalá přítelkyně Sue Storm (Jessica Alba) a také její horkokrevný mladší bratr, pilot Johnny Storm (Chris Evans). S hlavním sponzorem celé výpravy, Victorem Von Doomem (Julian McMahon), za zády se vydávají na nejdůležitější expedici svého života. Mise probíhá zdárně až do okamžiku, kdy Reed zjistí, že se mýlil v odhadu rychlosti blížící se bouře. Během několika minut je vesmírná stanice pohlcena mraky kosmické radiace, které způsobí závažné změny v genotypu všech členů posádky. Jejich DNA je nevratně pozměněna. a stejně tak jejich budoucnost. Důsledky mutací se začnou projevovat brzy po návratu na rodnou planetu: Reed získá schopnost libovolně natahovat své tělo a jako vůdce celé skupiny získá přezdívku Mr. Fantastic. Sue - nyní Invisible Woman - se dokáže zneviditelnit a vytvářet pevná silová pole. Johnny se díky své schopnosti vzplanout a kdykoliv vzlétnout stane známým jako Human Torch. A Ben, jehož transformace je nejvíce šokující, se promění v nadlidsky silné monstrum s oranžovou kůží, která je tvrdá jako kámen - Thing. Tyto genetické mutace se jim společnými silami podaří obrátit v obrovské přednosti. Rozhodnou se využít svých výjimečných schopností k tomu, aby překazili zlomyslné plány nyní také zmutovaného Dr. Dooma a ochránili obyvatele New Yorku před všemi dalšími nebezpečími, která by je mohla ohrozit. Astronauti. Hrdinové. Celebrity. Pro celý svět jsou Fantastická čtyřka. Sobě navzájem jsou si rodinou... Fantastická čtyřka je založena na nejdéle vydávaném komiksu z produkce nakladatelství Marvel, který v průběhu let zaslouženě získal pomyslný titul nejlepší komiks na světě. V poslední době se dočkalo filmových adaptací několik dalších komiksů Marvelu - za zmínku stojí především X-Men a Spider-Man. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (567)

POMO 

všechny recenze uživatele

Katastrofálny scenár vyvažujú dobre obsadené a zahrané postavy. Tento film treba hodnotiť v rámci tupej hollywoodskej komercie ako Van Helsing a nie v rámci inteligentných komiksoviek ako X-Men 2. Zábavná konina, ktorej blbosť prebíjajú jej naivnučké sympatie. Zábavnejšia a roztomilejšia konina než Baywatch, ktorej hlavnou devízou pre mužského diváka je medová tvarička profesionálnej neherečky Jessicy Alby. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Na dokonale bezvýrazném chlapíkovi, kterého rodiče pojmenovali celkem "vypravěčským" jménem Tim Story, by se mohla přednášet režijní sterilita. Za tímhle loserem není ani vlastní zábava, ani pořádně smradlavý průšvih, abysme se mu mohli vysmát. A sto milionů dolarů zmizelo tam, kde končí i začíná výčet veškerých kvalit Jessicy Alby. V prdeli. U Jessicy sexy, u Storyho pekelně nudné. :-) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Vlažný úvod nepostrádající šmrnc televizního pilotu, hodina a něco absolutně zbytečně promrhané suroviny a závěr bez jakéhokoliv finále, působící jako špatný vtip. Díky bohaté čtenářské základně a dobře zvládnuté reklamní kampani tady máme letní hit jako víno a zmateného diváka, namlsaného kvalitativně naprosto rozdílnými počiny se základem v papírových sešitech. Báječní a bohatí špásují s hasiči z New Yorku a celá rodina se u toho skvěle baví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mladistvá verze X-menů, která stojí na Jessice Alba...nebo Albě, to je fuk, každopádně pro dospělejší než dvanáctileté publikum je to o ničem. Jedině snad kdyby šlo o Fantastickou Trojku s miss Alba a jejím jednovaječným dvojčetem, by se dalo uvažovat o vyšším hodnocení;) 20% a díky jakési vyšší moci, že do stolu podstrčila sudoku, jinak bych sledováním této ryze popcornové "zábavy" zcela promrhal hodinu a tři čtvrtě:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nebudu nosit Jessicu Albu do lesa, tak jen napíšu, že u téhle zábavné limonády jsem se ani chvíli nenudil. I když je to blbost největšího kalibru. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dějově přiblblá slátanina, jíž levácké režijní zpracování posílá ještě níž. Necitlivý střih dělá jednu logickou díru za druhou a pohromadě to drží jenom silou opulentního vizuálního zpracování, které muselo spolknout většinu stomilionového rozpočtu. Jenomže ani trikové sekvence, k nimž jednoznačně patří skvělá kamera Olivera Wooda, nedokáží nijak popřít vlastní samoúčelnost. Obsahová stránka je neskutečně prázdná a komediální prvky mohly raději ustoupit alespoň kapičce psychologického pozadí jednotlivých postav, z nichž nejvíce zaujme kamenný Ben, v podání skvělého Michaela Chicklise, který by (objevit se v lepším filmu) dokázal skvěle konkurovat i Hellboyi Rona Perlmana, protože spojení klasického latexu s hereckým charismatem je to jediné, proč opravdu stojí jinak příšernou Fantastickou čtyřku vidět. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Teda nechci tady být za rejpala, ale on vážně někdo shledává nějaký kvalitativní rozdíl mezi např. Avengers (83%) a tímhle? Jo, jasně postavy jsou jiné, tady zachraňujou svět supaherous Kameňák, Elastik, Ohnivák a Průhledňačka, zatímco v Avengers jsou to jiné xichty, ale jinak? V čem je rozdíl? Někdo lítá a hoří, další se přežral steroidů, někdo je jak z gumy, jiný umí zmizet... Dyť je to v těchdle pohádkách furt dokola. Jo, aha, tady bylo méně akčních záběrů, už je mi to jasný. No tak to pak jó, to pardón. :-P ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nezávazná komiksová zábava, která chvílemi určitě zanudí tím, jak moc je ukecaná, ale také dokáže pobavit mihotavými narážkami a vcelku povedenými akčními scénami. Neočekávalo se od toho moc a také to tak zůstalo. Vzniklo spíše díky všeobecnému boomu, který započal tenkrát Spiderman. Jediné co mě dokázalo ale naštvat byl hlavní nepřítel Von Doom. Už tím jak se na plátně chová a možná i samotným hercem. Nemá prakticky s fantastickou čtyřkou nijak nespolečenský vztah a najednou je takový jaký je. Koneckonců jestli by se to dalo kvalitou přirovnat k něčemu podobnému tak rozhodně k Daredevilovi. Tedy podle mě tento film je jeden z těch lepších, více komiksovějších a také o dost zábavnějších než například taková Elektra. To každopádně! --- Zahřál ses na 4000 stupňů Kelvina. Něco jako supernova. – Bezva – Ne! To je teplota slunce. Mohl bys spálit atmosféru a zničit všechen život. – Rozumím, Supernova = špatné ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $154,696,080Tržby Celosvetovo $330,579,719║ Béčková tláchanina po všetkých stránkach, triky ujdu, svoje čaro tu spraví len Jessica Alba. /videl v kine 2x: 55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Filmy podle komiksu jsou tahákem pro diváky, ale často špatným dnem pro kritiky. Tento film není vyjímkou a režisér průměrných komedii Tim Story ukazuje všechny své chyby. Herci nejsou špatní. Obsazeni Pana fantastika a Neviditelné ženy je přesné, ale Thing je před proměnou nevýrazný a připomíná jednoho z rodiny Adamsových. O frajírkovi nebudu ani mluvit, ikdyž jeho humor někdy potěší. Záporák v poddání jednoho z doktorů z Plastické chirurgie s.r.o je slušný, ale nedostal moc prostoru pro své "zlé já". Celkově záporák se probouzí až v posledních snad 15-20 minutách filmu a to je hodně krátká doba na nějaký obdiv či děs. Film nakonec vyzní jako nezvládnutá komiksová podívaná, jejichž potenciál naprosto ničí dětské nudné zpracování. Totálně však nechápu jak Mark Frost, spoluautor seriálu Twin peaks, mohl splodit takovéto dáblovo dítě. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Frost, Michael France .. Zkratkovitě pojaté vyprávění o vzniku Fantastické sestavy, která má k něčemu fantasticky hrdinskému zatraceně daleko. Ani se není čemu divit, bídný scénář je režisérem přetaven na nudnou a rádoby cool záležitost, kde Chris Evans sází jednu nezáživnou hlášku za druhou a popírá schopnost týmové spolupráce. Když k tomu připočtu minimum akce (v podstatě chybí nějaký zásadní problém na řešení či nepřítel, neboť kolega Von Doom je prostě moc zastrčený), která mohla zakrýt zmíněné nedostatky, je průser na světě. Účel vydělat a nejlépe zajistit i další díl(y) byl průzračně a přímočaře splněn … hold ten filmový svět dneska divně funguje. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Komixové zoufalství. Šeď a debilita. na dvojku mě nedostanete, ani kdyby tentokrát byla Jessica Alba při svojí nahé scéně vidět. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tým najrovnejším pravítkom nalinkovaný plochý príbeh hlučnej lunaparkovej atrakcie, ktorá kašle na akýkoľvek hlbší náznak profilácie postáv a namiesto toho sa sústredí čisto iba na efektné vlastné pozlátko a kĺzanie po "povrchu". Esencia letnej oddychovky, ktorá ale aj na "obyčajnú" stopáž je žiaľ príliš naťahovaná. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O kvalitách myslím nejlépe vypovídá již to, že nejlepší složkou filmu je naprosto nenápaditá tuctová hudba. Nechce se ani věřit, že za tímto paskvilem stojí scenárista formátu Marka Frosta. Možná bych to vzal na milost jako naivní béčkový popcorn. To by ovšem musel být alespoň slušně odsýpající s dobrou akcí. Jenže kde nic tu nic. Jsou zde všehovšudy dvě akční scény. A to navíc ta první na mostě je jedna z nejhorších scén, jakou jsem kdy v rádoby ačkové produkci viděl. Fantastická čtyřka je vysokorozpočtová soap-opera v komiksových kulisách. Až na ten detail, že i produkce s Natalií Oreiro je záživnější. Nutno dodat, že to ve mě postupně "dohnívá" až k chuti dát tomu hodnocení nejnižší. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nevim co na tom filmu komu vadí u mě to účel splnilo. Ta lehčí oddychová občas i komediální forma tomu filmu jen a jen prospěla. Herecký výkony jsou v poho a Jessica je k sežrání. Dr. Dooma sice zlikvidovali dost rychle, ale stejně určitě bude dvojka tak tam si to vynahraděj. Tahleta adaptace Fantastic Four je důkaz že komiksová legenda se dá zfilmovat i jinak než jen temně atd. A komu se to nelíbí ať se jde bodnout. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tak tohle mě zklamalo. zfilmované komiksy mám rád, ale tady se buď nevyužil potenciál, který příběh nabízí, nebo je komiksová předloha špatná. spíš A) je správně. přece komiks nemůže nabízet minimum akčních scén, když jeho hrdinové mají takové ,,krásné" schopnosti. a právě sympatické vystupování hlavních postav přehlušilo slaboučký scénář. ale stejně jsem celkem zvědavej na pokračování, protože horší už to být nemůže. snad. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Funtastic Four? No, only one. :) Když se v Sunshine potápěl Chris Evans do vražedně ledové vody, se slzami v očích jsem mu slíbila, že nakoukám jeho filmografii... Fantastická čtyřka je comics, který si hraje na akční jízdu v bublinách Čtyřlístku. Bod dolů. Tim Story je story-teller výlučně ve významu Baron Prášil. Bod dolů. Geologický útvar má své vtipné praskliny, ale ani svým něžným charismatem nudného kovového patrona Viktora a ušlechtiletého gumáka Užaninevímjaksejmenuje nepřeválcuje. Bod dolů. Měla bych držet blonďatou basu s Jessicou, ale neviditelnou solidaritu přebije supernova-žár jejího bratra. Chris Evans je neodolatelný i coby frajírkovská varianta Ptáka Ohniváka, takže téhle legrační superhrdinské bajce pro těžce slabomyslné odpouštím i smrtelné hříchy. Ze zcela povrchních důvodů. Jdu se stydět do kouta. Mám tam plakát Chrise:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Come In Come On - Velvet Revolver ,2. Error Operator - Taking Back Sunday ,3. Relax - Chingy ,4. Whatever Happened to the Heroes - Joss Stone ,5. Waiting (Save Your Life) - Omnisoul ,6. Always Come Back to Me - Ryan Cabrera ,7. Everything Burns - Ben Moody/Anastacia ,8. New World Symphony - Miri Ben-Ari/P. Monch ,9. Die For You - Megan McCauley ,10. Noots - Sum 41 ,11. Surrender - Simple Plan ,12. I'll Take You Down - T.F.F. ,13. On Fire - Lloyd Banks ,14. Reverie - Megan McCauley ,15. Goodbye to You - Breaking Point ,16. Shed My Skin - Alter Bridge ,17. In Due Time - Submersed ,18. Disposable Sunshine - Loser ,19. Now You Know - Miss Eighty 6/Classic ,20. Kirikirimai - Orange Range, ()

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

Nová Fantastická čtyřka má režiséra

11.12.2020

Studio Disney včera mělo schůzi investorů a krátce na to rozbilo internet naprosto drtivou náloží nových oznámení. Mezi těmi největšími? Reboot Fantastické čtyřky tentokrát konečně pod dohledem… (více)

Kevin Hart si zahraje Monopoly

Kevin Hart si zahraje Monopoly

19.01.2019

Ve světě, kdy svůj vlastní film dostaly už i chatovací emotikony, není žádným překvápkem, že se filmového zpracování dočká i slavná desková hra Monopoly. Film je přitom v plánu už řadu let, teprve… (více)

Dohodnuto! Disney kupuje Foxy

Dohodnuto! Disney kupuje Foxy

28.07.2018

Konečné rozhodnutí padlo a studio Disney tak definitivně pořizuje 21st Century Fox za cenu 71,3 miliard dolarů. S obchodem souhlasilo 99 % akcionářů obou společností, vyjímaje jednoho akcionáře… (více)

Reklama

Reklama