Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čert to někdy nemá lehké. Zvlášť ten náš pohádkový záletník (V. Harapes), který najednou zapomněl na svou čertovskou snoubenku (H. Maciuchová) a začal si namlouvat venkovské děvče (I. Svobodová). Ty jeho dvě „vyvolené“ se ale daly dohromady. Jak to ale navlékly, aby se svatba s tou pravou přece jen konala? (Česká televize)

Recenze (23)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Komorní pohádka pro děti i dospělé s nekonvenčním hereckým obsazením srší humorem i západočeským češstvím. Zvlášť bych vyzvedl Ilonu Svobodovou, ale ani Hana Maciuchová nezůstala nic dlužna své Hančí z KRKONOSŠSKÝCH POHÁDEK. Jak se to zdá být jednoduché a jak nedosažitelné je to dnes! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kromě tradičně skvělé Maciuchové Anynka a čert nabídla také příjemnou příležitost k opáčku párování Švorcové a Haničince, přesně jako před lety v Ženě za pultem. A to už něco znamená ;) Ideální víkendové televizní pohlazení. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších věcí, co se chlapovi můžou stát je, pokud se spolu spřáhnou jeho bejvalka a jeho budoucí bejvalka. A pokud ten chlap je čert, ve stejné situaci je to pro něj stejně zlé, i když je otázkou, jak to vnímá, když už před tím žil v pekle. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hlas Vlastimila Brodského co by vyprávěče byl velmi příjemný. Vzpomněla jsem si na ten pořad Hajaja, co běžel v českém rozhlase, myslím. Tam taky Brodský vyprávěl pohádky a krásně se to poslouchalo. Vlastimil Brodský tady prostě chybí. Švorcová se tady opět setkala s Haničincem. Tentokrát spolu hrají manželé a rodiče dcery Anynky. Harapes předvedl něco málo ze svého tanečního umění. Iloně Svobodové při zpívání propůjčila hlas Eva Hrušková. Ten hlas mi k ní nějak neseděl. Působil moc dětsky. Maciuchová byla jako čertice perfektní a působila hezky rozverně, zkrátka jak se na čertici sluší a patří. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Harapes jako rozcuchaný čert a Maciuchová jako čertice dračice, která je do něj totálně blázen, ti byli fakt skvělí. Pohádkovè pohlazení . ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Česká televizní pohádka...inu, jako obvykle... Ani přehlídka lidových úsloví v rozhovorech ba ani komenty o spojitosti Ženy za pultem s Anynkou a čertem nezmění nic na faktu, že pohádka za moc nestojí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na této pohádce je hlas vypravěče Vlastimila Brodského a hudba Otmara Máchy. Vlastimil Harapes vypadal spíš jako čertovská karikatura. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Co se stane když pekelné čertisko dostane chuť na zálety? Hůmorná pohádka o tom jak se spojila venkovská děvčica a čertovská snoubenka, aby čert nakonec dostal to, co mu poprávu patří. 30% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když neposlušná dívka naletí na prvního krasavce a rozhodne se jít s ním - jenže ouha, on je to čertisko. Jenže čert měl už předtím vybranou čertici, a tak se holky domluví a upečou čertovskou past. Holka se vrátí domů, najde úctu k práci a čertovi nezbude nic jiného, než si vzít onu chytrou čertici. Vcelku podařená čertovská pohádka, kde sice je zbytečných ble, ble, ble, ale dá se to přežít i vzhledem ke kratší stopáži a pár písničkám. Průměr. PS: nechápu, kdo mohl vymyslet, že místo Svobodové bude zpívat Eva Hrušková. Ten hlas je tak jiný! ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Příběh mě sice moc neuchvátil, ovšem čert děvkař, jenž má hned dvě ženské najednou, to je pro pohádku velmi originální zápletka, což oceňuji. Stejně tak jak si ty dvě nápadnice nejprve vjely do vlasů a následně se spikly proti němu. I na tak lacinou studiovku to má výborné obsazení tehdejšími hereckými špičkami. A užívali si to i Hrubý, Jirák a Vydra v menších rolích čertů. Takže ve výsledku ten průměr 3 * a 50% přece jenom dám. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch neustálých zpěvů, mohlo to být lepší (navíc ten otřesný nápad dabovat Svobodovou hlasem Hruškové). Baletící zamilovaný čert je málem roztomilý a vdavekchtivá čertice s Kubínovskými replikami ("já ti nasypu pepře do očí ty hadroplete") v podání Hany Maciuchové pohádku spolehlivě posouvá o level výš. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

"Holky vzdycky musej drzet spolu, at jsou certi nebo lidi..." rika hezka Hanka hezke Ilone v prumerne televizni pohadce. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Prostě... standardní pohádka staršího typu. Když ji neuvidíte, nic nestane, když ano, utkví v hlavě příjemný dojem, u něhož ale časem nebudete vědět, po čem zbyl. Zkrátka: standardní dílko. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

A pak že čerti neexistují. Tfuj, banda jedna. No, některé věty skutečně pobavily. Písničky ušly, takže dáme celých čtyřicet procent. Na víc to rozhodně nemá. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hudba se mi líbila, ale tím to končí. Kulisy podprůměrné a Jiřina Švorcová s Vlastimilem Harapesem nic moc. Taktéž celý příběh postrádá pořádnější dávku pohádkovosti. Čert si vybírá mezi dvěma ženskými přičemž jednu vlastně neoficiálně podvádí s druhou. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Vtipná televizí pohádka, kde exceluje Hana Maciuchová. Vlastimil Harapes ji zdárně sekunduje. Jak je vidět i čertíci mají své starosti s láskou. :-)) ()

Reklama

Reklama