Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je součástí jednoho z nejrozsáhlejších zpracování Bible v historii filmu a televize, na němž se podílela koprodukčně i Česká televize. Vypráví o životě starozákonního patriarchy Abraháma a je tématicky spjat nejen se zrodem náboženství, ale i s postupným sjednocováním a formováním palestinských kmenů v jeden národ izraelský. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Abrahám byl začátkem, obrovského pokolení lidu. Podle Bible, je učitelem národů. Natočené je to asi dobře, k pochopení mnohem složitější. 1. Část. Musím říct, že tato část moc nenabídla. 2. Část Musím říct, že druhá část je docela drama. Je zde i boží test. Herecké výkony výborné. Zajímavé scény. Herecké obsazení neznámé. Hudba, dramatická a emocionální. Příběh velmi známí. Poznámka: Hlas Boha, není téměř slyšet. Hvězdiček 3 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Abrahám není žádné veledílo, jeho příběh ovšem patří k těm zajímavějším ve Starém zákoně a tahle adaptace to potvrzuje. Mohla sice být mnohem kratší (což asi bude problém mnoha epizod Biblických příběhů), ale zpracování je opět skvělé a příběh vtáhne. RRichard Harris byl výtečný, i další herci byli skvělí a hudba maestra Morriconeho je naprosto úchvatná. Atmosféra zajímavá, postavy výtečně ztvárněné po všech stránkách, prostě vydařená adaptace. 75%. ()

Reklama

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Toto zpracování znám už od dob dětství z VHS. A asi i proto jsem byl k tomuto filmu dosud nekritický. Když ho ale konečně srovnávám s Biblí, musím říct, že je dost nekvalitní. Mnoho přimyšleno, dost pozměněno... Prostě Bible byla spíše jen námětem. A dlouhodobě se s rodinou shodujeme, že Abrahama ten herec hrál trochu jako blbečka. Ve výsledku tedy spíše nedoporučuji. Raději si to přečíst v Bibli a zapnout fantazii. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Komornejšie ladený biblický príbeh očami dovnútra hladiaceho Abraháma, ktorého výborne zahraľ Harris. Skvelá psychológia postáv, ktorá sa tiahne (niekedy však pomalšie, ako by bolo vhodné) celým filmom. Autenticky pôsobiace exteriéry, ktoré vytvárajú spolu z navrhutým spracovaním kvalitnú a zaujímavú atmosféru. O hudbu sa stará sám Morricone, takže akusticky nie je čo vytknúť. Akúrát stopáž mohla byť kratšia, niekedy je to zbytočne naťahované. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Celá série se tak nějak pohybuje na pomezí mezi 3 a 4 hvězdičkama. Na čtyři jsou ty lepší (Abrahám, Josef, David, Ester) o málo více než třemi pak hodnotím dva díly (Jákob a Mojžíš), zbytek (Samson a Dalila,Šalamoun, Jeremiáš) je na čistokrevné tři. Vida a pak, že nesleduju fantasy... ;-) Abrahám byl natočen hezky a věrně dle Bible, provázela ho nádherná hudba Ennia Morriconeho, a líbil se mi i samotný příběh (jako jeden z mála, jež vycházejí ze Starého zákona), až na to, že jsem seznala, že Sára byla žárlivá stará rašple... A Agar nebo Hagar vyhnala celkem nespravedlivě... Pěkně se zde, během příběhu i na samotném na konci ukázalo, že Bůh měl (zase jednou mnohem) víc rozumu než ostatní... ()

Galerie (327)

Reklama

Reklama