Biblické příběhy: Abrahám (TV film)

• Německo

Abraham

Německo / Itálie / USA, 1993, 175 min

Joseph Sargent

Výborná séria biblických príbehov, v tejto časti hudba : Marco Frisina a Ennio Morricone.(15.11.2005)

Celá série se tak nějak pohybuje na pomezí mezi 3 a 4 hvězdičkama. Na čtyři jsou ty lepší (Abrahám, Josef, David, Ester) o málo více než třemi pak hodnotím dva díly (Jákob a Mojžíš), zbytek (Samson a Dalila,Šalamoun, Jeremiáš) je na čistokrevné tři. Vida a pak, že nesleduju fantasy... ;-) Abrahám byl natočen hezky a věrně dle Bible, provázela ho nádherná hudba Ennia Morriconeho, a líbil se mi i samotný příběh (jako jeden z mála, jež vycházejí ze Starého zákona), až na to, že jsem seznala, že Sára byla žárlivá stará rašple... A Agar nebo Hagar vyhnala celkem nespravedlivě... Pěkně se zde, během příběhu i na samotném na konci ukázalo, že Bůh měl (zase jednou mnohem) víc rozumu než ostatní...(12.12.2011)

Většina dílů ze seriálu je velmi povedená a pro tento to platí. Znalost Bible by jistě měla být předností každého vzdělaného člověka, je jedno, zda křesťana, ateisty či třeba lamaisty. Velmi dobré zfilmování, které člověku v hlavě utřídí útržkovité znalosti (jaké jsem měl já).(30.7.2008)

výborný názorný příběh o Abrahámovi. Skvělé spracování bibliského příběhu.(15.12.2011)