Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Další papundeklová pohádka z dílny Československé televize z 80, let, tato je na rozdíl od většiny jiných docela zábavná, ale hlavně pro dospělého diváka. Sledovat Preisse a Dvořáka jak ve vedlejších rolích žerou zelí a otevírají hubu na plejbek a do toho zasloužilého i národního umělce Větrovce jako Lucipera s umělými rohy na palici, který tu hubu na plejbek otvírá kvůli neznalosti textu nepřesně a režiséra to evidentně vůbec netankovalo, to je vrchol období papundeklového televizního bizáru, které se už nikdy nevrátí. HAJDULA PAJDULA! ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Uvědomte si, že jsme pekelný výzkumný ústav." Supermoderní studiová slátanina, ve které se člověk dozví o tom, že existuje peklo první kategorie, představující matriarchát ovládaný "Peklindou" v podání Karolíny Slunéčkové, nekompromisně vládnoucí čerticím Mefisce, Belzebce a Pekelce, které nejraději poslouchají "Šuby duby trisko disko" s texty Miloše Kratochvíla z dvoukotoučového magnetofonu, nebo sledují vysílání "Čertovize" s Pavlínou Filipovskou, zatímco peklu druhé kategorie vládne tradiční "Luciper" Josef Větrovec, jehož poddaní jsou čerti Petr Nárožný, Viktor Preiss, Josef Dvořák a Ota Jirák. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Z pitvoření diblíka z povolání Jitky Molavcové mě berou všichni čerti i jindy, kulisy mi nepřišly papundeklové, ale přímo umakartové (však taky 1982) a televarietní tanečky i pekelně estrádní přehrávání všech ďáblic mě dost štvaly. Nemluvě o již tenkrát spolehlivě otravném Trávníčkovi. Ale za tu „hlavu vyčouzenou“ (pan herec a pan čert Petr Nárožný) a taky za pár originálních hlášek typu: „No to snad není možné! Čert nese čerta do pekla!“, nakonec budu milosrdný a ze dvou tfujtajbl hvězd vyčaruju, hajdula-pajdula, hvězdy tři. Ať mají čerti čím platit ty své dluhy (viz Čert mi to byl dlužen!) A jako správný gentleman se se čtenářkami komentáře rozloučím slovy klasika, Josefa Dvořáka v roli čerta Bohouše: „Kopyta líbám, dámy!“ :-) ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka pohádky o peklu první a druhé kategorie je výborná, stejně jako herecké výkony ať už p. Větrovce, Nárožného či Trávníčka atd., avšak nikdy jsem nebyl v pohádkách příznivcem přílišného používání skladeb na úkor děje, jelikož to pak působí spíše jako muzikál, než-li jako pohádka a navíc je děj neustále přetrháván a diváka to pak ruší. A z tohoto důvodu dávám pouhé dva body. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co s ním budeme dělat ??" - "Tak když se tak rád točí, co z něho udělat třeba kafemlejnek nebo nebozízek ??" ;) Ačkoliv Taneček přes dvě pekla rozhodně divákovi nabízí poměrně vtipné dialogy i myšlenky, jako celek za moc nestojí, když třeba moje vlastní představy o pekle, nejen o tom filmovém, zejména co do té nesmírně otravné hudby a žalostně ohyzdných tanečních, nezřídka i těch hereckých, kreací, naplnila režisérka Jiřina Pokorná - Makoszová skutečně dokonale.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama