Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dětství poslouchá mladý kníže (K. Dobrý) a jeho sestra Běla (A. Šmídová) vyprávění chůvy o Jabloňové panně. Starou baladu o tom, že hluboký les skrývá rozvaliny tvrze, kde kdysi přebýval šlechtic se synem a dcerou. Žili tam šťastně až do chvíle, než si otec přivedl novou ženu, čarodějnici (V. Cibulková), která vše zničila a děti zaklela do podoby jablíček na usychající jabloni. Jen čistá láska – a jen o Svátku všech svatých – může nešťastné sourozence vysvobodit a vrátit jim lidskou podobu. A kníže už jako dospělý muž při nekonečných toulkách lesem hledá svůj sen – Jabloňovou pannu (E. Geislerová)… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Vila_Malvina 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, až na poněkud zkratkovitý konec - kdyby tomu dali na konci 5-10 min navíc, hodně by tím pohádka získala. Ale jinak zajímavé a erbenovsky temnější a magické, a herci perfektní, zejména očarovaný a zfanatizovaný princ, který má velké charisma, překrásná jabloňová panna a skvělá ohavnice-čarodějnice. Každopádně mě to potěšilo a do té písně na konci jsem se "zamilovala", díky ní 4 hvězdičky a moje doporučení! ;) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Co se to s tebou stalo, kníže? - Zblbnul jsem z Cibulkový. - Dobře, to je polehčující okolnost, mně by z ní taky hráblo." Dobrý námět, ale zpracování tak otřesné, že se na to dá jen velmi těžko dívat. Neživotné prostředí, špatně dirigovaný kompars, za uši tahající dialogy. Tragický je i výběr herců - Kája Dobrý už v jednatřiceti působil na svou roli přestárle, Ester hraje tragicky dokonce i romantickou rozervanost v pouhých dvou scénách a sestra Běla celou dobu jen hladí ptáka. Nakonec snad právě jen ta Cibulková dává svou ultrazlou čarodějnici tak jak odpovídá roli (či jejímu naturelu), na konci silně připomíná Medúzu. Leč budu si muset předlohu připomenout. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která by dokázala okouzlit snad jen velmi malé a naivní dítě, kterým už pár let nejsem. Určitě tu byla šance vytvořit něco zajímavého, ale scénáristé si tuto šanci nechali ujít a zopakovali hromadu klišé. Podle podobných snímků se zdá, že Česko postrádá nadějné mladé herce a herečky. Snad to tak nebude... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaná pohádka se slušně zvládnutými triky. Z komentářů ostatních mi přijde, že pokud pohádka není nastrojená romanťárna se třemi happy endy, tak je špatná. Pusťte si povinně aspoň 5x Pohádku o putování! Pohádky bývaly děsivé a doufám, že alespoň některé pořád budou. I když tahle mohla být trochu drsnější :) *** Ve zkratce: Holoubek, hořící voda a shnilá jablka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krom Vilmy Cibulkové a Karla Dobrého a snad i Daniely Kolářové nejsou herecké výkony zrovna oslnivé. Jenže dávám to za vinu režisérovi, neboť ani scénář není pozoruhodný. Pohádka celkově je moc temná a zrovna hodně se toho v ní neděje. Zajímavý je tak možná začátek a konec. A pak maska čarodějnice. Svým pojetím mohla celá pohádka klidně působit spíš jako skotská legenda. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradech Bezděz, Točník a Rábí. (M.B)

Reklama

Reklama