Reklama

Reklama

Orka zabiják

  • USA Orca: Killer Whale (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vraždiaca veľryba je jedno z najinteligentnejších živočíchov na svete. Podobne ako ľudia má jedného druha a ak mu človek ublíži, kosatka si to zapamätá a je viac jako isté, že sa bude chcieť pomstiť. Kapitán Nolah (Richard Harris) má na svedomí veľrybiu samičku aj s očakávaným prírastkom. Mŕtvu kosatku vyplaví more na breh a Rachel (Charlotte Ramplingová) i ďalší ľudia Nolana upozorňujú, že ho čaká odplata. A skutočne nahnevaná veľryba sa často ukazuje pri brehu, aby neskôr zničila ukotvenú loď a jasne dala najavo, že to nie je koniec. Aj Nolan si při pohľade na jej vytŕčajúcu plutvu začína uvedomovať, že kosatka ho bude hľadať, číhať, loviť a prenasledovať nemilosrdne a neľútostne s jedinou myšlienkou odplaty krížom cez moria, nehľadiac na čas ani na rôzne prekážky. Má Nolan šancu zbaviť sa večného prenasledovania tým, že odstráni svojho prenasledovateľa? Podarí sa mu to? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jako malého mě to nudilo, Čelisti jsem měl radši. Po létech jsem očekával změnu postoje a taky se udála, byť po faktické stránce je to opravdu blbost, tak po té příběhové, herecké a zejména hudební ( ten Morricone je bůh:) to není zas tak špatné, nicméně nějakého většího napětí se u kosatky moc nedočkáme. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně skvělá věc. Nemohu uvěřit vlastním očím, že v roce 1977 dokázal někdo natočit tak obdivuhodně hezky natočený animal horor s kosatkou, která dokonce není digitální, plyšová, papírová ani plastová, ale živá! Celý film super atmosféra, fajn tempo, i celkem slušné úmrtí a nejvíce mne zaujal úvodní 5 minutový proslov na přednášce o kosatkách, který Vás dokonce udělá inteligentnějším. 80% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nechci tvrdit, že je snímek „Orka zabiják“ vyloženě skvělý, protože není, je v něm hodně neoriginálního a je v něm dost, co kopíruje „Čelisti“, alespoň v tom, jak jsou některé scény rozvrženy a natočeny. I tak jsem se ale při sledování koprodukčního filmu „Orka zabiják“ nenudil, měl jsem pocit, že tohle je fajn béčko, u kterého by se měl divák primárně bavit. A pak se možná i trochu zamyslet. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller americké "zvířecí zabijácké vlny", tehdy producenti a režiséři točili snad o všem z živočišné říše od vos až právě po kosatky, dobrá doba. Snímek o mstící se velrybě, které brutální lovci v čele s drsným mořským vlkem Harrisem zabijí družku a ještě nenarozené mládě. Postupná chladnokrvná likvidace aktérů tohoto činu včetně jejich vůdce v koncové dobře vymyšlené "bojové" scéně. A do toho zní tóny uplakané melodie Mistra "M". ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám strašne rád tento film. Ten chrapľavý hlas R. Harrisa, to som v čase VHS čumel. Bola to spolu s filmom Čata asi jediná VHS, ktorá vyšla v 90-tych rokoch s titulkami. Navyše mala netradičný obal. Spomínam ako som si to pýtal v požičovni a spoza pultu sa ozvalo: "Toto chcete? Veď to nemá dabing, nikto to nechce..." A ja na to, že práve preto to chcem. Krásny film, nádherný a smutný záver. Sympatie ku kosatke i rybárovi budú kolísať počas celého filmu od nenávisti až po ľútosť. R. Harris zahral fantasticky. A ten Morricone, to je nádhera. 80%. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Scenéria predstavujúca odľahlú polárnu oblasť Labradoru bola vytvorená na Malte scénografom Mariom Garbugliom. (beso74)
  • Jméno Orca, které dali kosatkám staří Římané, je převzaté z řečtiny a je to všeobecný název pro velryby, velké ryby, ale také mořské příšery. (AngelusCZ)
  • Přídavné jméno orcino znamená "démon pocházející z pekla" (Orco byl římský bůh podsvětí). (AngelusCZ)

Reklama

Reklama