Reklama

Reklama

Gomez a Tavaréz jsou dva drsní poldové, kteří do vás nejdříve naládují kilo olova, pak se zeptají, co jste provedli, a nakonec vám nad rakví přečtou vaše práva. Gomez je vášnivý střelec, příslušník pařížského policejného sboru, čestný, ambiciózní a nezkorumpovatelný. Tavaréz je jeho ukecaný kolega z Marseille, drňák, kterého si budete přát mít nablízku ve chvíli, kdy vám v baru nad hlavou přeletí první půlitr. Tihle dva chlapíci by se možná nikdy nesetkali, nebýt únosu luxusní striptérky a jedné vraždy naaranžované jako dobrovolný odchod ze světa. Když se Marseille promění v džungli, musí nastoupit dva muži v černém, kteří vyčistí tohle město od špíny podsvětí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Celkom haluzná vec, zaujali ma najmä herci v hlavnej úlohe, ich postavy im úplne pekne sedeli, ako keby som sa díval na skutočnú akciu v priamom prenose, dvaja skorumpovaný policajti jeden tvrdší ako druhý riešili dosť hustú záležitosť priamo z podsvetia, aj napriek klamaniu ich vlastného skorumpovaného šéfa dokázali vďaka svojmu vlastnému skorumpovanému životu vyriešiť zložitý prípad, pekný filmový nápad :) ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

Viděl sem snad úplně jiný film, nebo se tady někdo (skoro všichni) špatně nadechli? Gomez a Tavariš, nebo co, začíná jako Grand theft auto, probíhá jako módní přehlídka Puffa Daddyho a končí jako francouzská... ono to je francouzský? Já myslel že to točili kolumbijci... No sorry... Ten film byl shit. Pár vtipů nezachrání to, že třicet minut všichni zpomaleně prochází místností tak, aby byli co nejvíc cool, deset minut na sebe v rychlym sledu jednotliví bad boys hází zlé pohledy a dvacet minut se efektně míří tam i onam... onanie... asi to nebyla úplně laciná onanie, ale ono je jedno kde si ho jeden vyhoní, pořád tomu chybí chemie, kterážto asi ale nechyběla tvůrcům...dvě hvězdičky...jedna za paralelu s grand theft auto, druhá za scénu z podpostele... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tedy, abych se přiznal, já jsem se u Gomeze a Tavaréze jednoznačně bavil. Po akční stránce je to splácanina série Taxi, tak jak to Francouzi umí, po stránce příběhu je to spíše vykrádačka starého dobrého Starskyho a Hutchinsona. Co naplat. Fakt je, že Gomez a Tavaréz dokáže zabavit a to po stránce humorné opravdu zdařile a pohotově. Já jsem se bavil a ačkoliv příběh byl zmatený až hanba a akční scény byli efektivní ale nudné, dokázal jsem se smát...od srdce smát, pač Gomez a Tavaréz mají každý jiné praktiky vyjednávání a je zábava sledovat jak si každý poradí v jiné situaci. I když zde to vyzní jako propadák, já Gomeze a Tavaréze považuji za jednu z nejlepších francouzských akčních komedií poslední doby. --- Poslední oběšený, kterého jsem měl před třiceti lety vypadal podobně, akorát, že byl ve slipech. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora o snímku je neskutečný blábol. Jediné pravdivé je tvrzení, že Gomez je drsňák. Tavaréz je spíše parchant a ostuda policistů. Jako akční film - podprůměrné ( ano, střílí se), Jako krimi - s odřeninami průměrné a konečně jako komedie - na hranici snesitelnosti. Co film drží nad vodou je tempo - solidně odsýpá a Gomezova sestra je košiška k nakousnutí. Mňam, ještě bych si dal nášup. A celkově ? Na jednou podívání ujde, znovu bych si G & T nedal. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Policejní popkornový buddy film na francouzský způsob, tedy přeci jen krapet odlišnější, než jaké jsou známy z Hollywoodu. I přesto se veze v jednoduchosti a solidnosti humoru hodně podobné francouzské série ´Taxi´. Z Hollywoodu ve stejném roce vzešel do kin snímek ´Detektivové z Hollywoodu´, který zrovna velké nadšení nepřinesl. Francouzští tvůrci údajně snímek postavili na tradici Jeana Paula Belmonda, takže jestli se jim to povedlo je už jen na divácích. Stačí si Belmonda v roli policajta představit. Na přímé kopírování Hollywoodu to nevypadá, i když námět k tomu vyzývá. Atmosféra je méně výrazná, humor lehčí a akce jen aby se neřeklo. Vyloženě pecka to tedy zrovna není, ale je to snímek evropský a to se počítá. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama