Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekto sa musí odvážiť prejsť pekelnou bránou.“ Zvláštny, tajomný a zaujímavý film, stojaci na neuponáhľanom tempe a pôsobivej snežnej atmosfére, ktorá predčí i bombastické herecké obsadenie (Adorf, Loggia, Ormondová, Wilkinson, Redgraveová, Byrne, Harris, Broadbent). Knihu som zatiaľ nečítal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slaboučké tři hvězdičky v podstatě jen za vysoce nadprůměrné herecké obsazení, lokaci, kdy záběry severské krajiny, ledovců a vůbec neokoukanost prostředí hrají pochopitelně pozitivní roli, a koneckonců i za režijní zručnost, kdy August dokáže dlouhou dobu udržovat v divákovi napětí a vzbuzovat větší očekávání, než přinese klišoidní závěr. Předlohu jsem neznal, a tak mě odhalení téhle slibné mysteriózní podívané dost zklamalo. Posledních 15 minut filmu jednoduše snímek potápí. Chtělo to víc zapracovat na scénáři a vyvarovat se předvídatelných scén v závěru, které jakoby vypadly z nějaké filmové parodie. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku solídny thriller, v ktorom suseda Smilla pátra po smrti malého inuitu a jeho nešťastnom páde zo strechy. Čím ďalej sa v príbehu vynára viac nejasností a osud ju zavedie na rôzne pre našinca zaujímavé severské lokality. Pozor *SPOILER* Škoda toho neuveriteľného mystery konca, ja by som bol radšej, keby sa popadané meteority a prehistorické parazity Draconculus vynechali, ale aj tak dobré. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Závěr filmu se výrazně liší od úmyslně nedořečeného konce skvělé Hoegovi předlohy, jejíž mnohovrstevnosti filmová adaptace zdaleka nedosahuje. O hlavní hrdince jsem měl také úplně jinou představu - přesto je Julia Ormondová v hlavní roli výborná, stejně jako její proti(spolu)hráči Byrne a Harris. Snímek lze každopádně doporučit každému, kdo má rád napínavé detektivky, které jsou mrazivé nejen díky zápletce. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Fantastická předloha a kvalitní obsazení slibuje nadprůměrný film, který se bohužel nekoná. Přitom zpočátku se příběh odvíjí vyloženě dobře, Smilla je správně držkatá a rozervaná, soused v podání Gabriela Byrnea zajímavě tajuplný, Loyen a Tork působí jako dokonalí záporáci. I detektivní linie funguje na jedničku a jemný hudební doprovod dvojky Zimmer - Gregron-Williams se nese krásně jako zvonění křišťálu. To všechno ale splaskne jako mýdlová bublina ve chvíli, kdy Smillu začne pronásledovat policie a ona prchá na lodi a blabla - celý ten křehký příběh se zvrtne do kreace a lá Dan Brown. Takhle zprasit chudáka Hoega teda nemuseli... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama